RSS

Σαν Σήμερα: 25/09/2007- Sarunas Jasikevicius

Σύμπτωση? Επικαιρότητα? Ίσως και τα δύο μαζί. Σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια, ο 31 ετών τότε, Sarunas Jasikevicius φωτίζει με τη λάμψη του το Ελληνικό Πρωτάθλημα υπογράφοντας στον Παπαναθηναϊκό έναντι του μυθικού ποσού των 5.5 εκατομυρίων €, για ένα χρόνο (2007-2008). Το συμβόλαιό του αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει υπογράψει ποτέ αθλητής στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού στην Ελλάδα.



Το Σαν Σήμερα συνιστά μία αμιγώς ενημερωτική κατηγορία, εν τούτοις, ο υβριδισμός σύμπτωσης και επικαιρότητας που εμπλέκει το όνομα μία τόσο μεγάλης Προσωπικότητας εξάρει την ανάγκη μου να αναφέρω μία προσωπική μου θέση, γνωρίζοντας ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος πολλοί απο τους αναγνώστες μας να είναι αντίθετοι. Χωρίς κανένα οπαδικό συναίσθημα, αισθάνομαι ότι η αυτοκρατορία του ΠΑΟ σε βεληνεκές Διοίκησης, Προπονητικής ομάδας και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού-προσωπικοτήτων υποπίπτει συσταδικά σε σφάλματα κλονίζοντας το οικοδόμημα συθέμελα....Ακόμα και αν εθελοτυφλώντας θεωρήσω την ιστορία του Νίκου Γκάλη ως μία "ΑΣΤΟΧΙΑ", λάθη που επαναλαμβάνονται....παραπέμπουν σε εσωτερικό κλονισμό αρχών και ήθους. Ο kill-Bill, όπως αποδεικνύεται, ήταν μόνο η αρχή, για να ακολουθήσει η υπόθεση του Σάρας... Είναι προφανής η πρόθεση προπονητή και διοίκησης να ανατεθεί όλο το βάρος στον 3d...των ~23 λεπτών κατά μέσο όρο στο περισυνό πρωτάθλημα, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι τον ξεγυμνώνει, ανασύροντας προσωπικούς μου φόβους ότι εν τέλει θα τον ξεγυμνώσει και αυτόν...Ίσως είναι νωρίς για συμπεράσματα και οι παράμετροι πολλές...Άλλωστε δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει τον δαιμόνιο Ζοτς...Ας αφήσουμε την ιστορία να αποφασίσει αν και οι μεγάλες προσωπικότητες διέρχονται κρίσης...

Σε ευχαριστούμε Σαρας!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σε αρκετά από τα γραφόμενα. ίσως όμως να μην κολλάει σε αυτό που θέλει ο Ομπραντοβιτς. Αν παίζουν θέματα εγωισμών για τα περσινά του τερτίπια, τότε αλλάζει. Πάντως στον Άρη, του ανοίξαμε μια πόρτα, του ανθρώπου, για να παραμείνει στη χώρα μας, τώρα που έγινε και πατέρας. Νομίζω πως έχει ακόμα να προσφέρει στο μπάσκετ.

isiah είπε...

Φίλε ανώνυμε, συμφωνώ απόλυτα ότι ο Σάρας έχει να προσφέρει πολλά ακόμα και δη στους καιρούς που διανύουμε, ήτοι ανοιχτές άμυνες, "σίγουρο" σουτ από τα 6.75 και "ασφάλεια" στις κρίσιμες στιγμές όταν η μπάλα πλέον θα καίει και η θέρμη της θα είναι ακόμα μεγαλύτερη λόγω της αυξημένης απόστασης. Πόσοι παίκτες που αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν το τελευταίο σουτ, ακόμα και αν σηκωθούν από τον πάγκο και να μην χρειάζεται να γίνουν ήρωες...γιατί απλά πρόκειται για εγγενή τους ιδιότητα... Ο γράφων θα είναι ιδιαίτερα ευτυχής αν ο Σάρας ολοκληρώσει την καριέρα του αγωνιζόμενος σε Ελληνικά γήπεδα με οιαδήποτε φανέλα!

Δημοσίευση σχολίου