RSS

Ένας Χάκετ που δεν είναι Σλούκας αλλά θέλει να γίνει Λο




Η «μουρμούρα» του ALPHA είναι ένα συμπαθητικό σήριαλ που παίρνει τα πάνω του όταν η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου απλά κινείται μπροστά στη κάμερα.
Η μουρμούρα των Ολυμπιακών πάλι μόνο συμπαθητική δεν είναι. Και δεν υπάρχει και  «Ιωάννα» να την βλέπεις και να ξεγελιέσαι…


Ας αφήσουμε το σήριαλ και ας επανέλθουμε στα δικά μας. Η μουρμούρα έχει ονοματεπώνυμο. Για την ακρίβεια δύο: Κώστας Σλούκας και Ντέιβιντ Χάκετ. Οι Ολυμπιακοί θα ήθελαν πολύ να έμοιαζαν τόσο ώστε να τους γράφαμε σαν ένα αλλά η πραγματικότητα διαφέρει. Πολύ.

Ο Κ.Σλούκας το καλοκαίρι, μετά την συνάντηση με τον Ζοτς, πήρε την απόφαση να αφήσει το λιμάνι. Μέχρι να το ξαναβρεί όταν θα το αφήσει ο Σπανούλης.. 
Στην πορεία τα πράγματα μπερδεύτηκαν .Ο Σλούκας δέχθηκε αμέτρητη αγάπη από Ολυμπιακούς να μείνει, του προσφέρθηκε ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο που δεν περίμενε από τους προέδρους , το μετάνιωσε και ήθελε να μείνει αλλά η ρημάδα η υπογραφή στους Τούρκους δεν σβηνόταν.  Υπομονή 3 χρόνια (αν μείνει ο Ζοτς τόσα στη Φενέρ που δεν νομίζω) και «εις το επανιδείν» που έγραψε και στον – προσωρινό- αποχωρισμό του από τον Ολυμπιακό.

Ο Σφαιρόπουλος αφού τάιζε τον Τύπο με ψεύτικες ειδήσεις όπως του Μακόλουμ, παρασκηνιακά δούλευε την υπόθεση Χάκετ. Αυτόν ήθελε εξ’αρχης. Αλλά όχι για αντικαταστάτη του Σλούκα. Για αντικαταστάτη του Λο!

Ο Γιατζόγλου χθες στην ΕΡΤ2 γελούσε όταν άκουγε πως δεν υπάρχει στην Ευρώπη άλλος αντι-Σλούκας. Με το γνωστό λατρεμένο ύφος μιλούσε για την απορία του πως σε ολόκληρο τον κόσμο δεν μπορεί να βρεθεί ένας αντι-Σλούκας για τον Ολυμπιακό! Σαν να έχει δίκιο ο Στηβ…

Προσπαθώντας να μπούμε στο μυαλό του Σφαιρόπουλου μάλλον του λείπει περισσότερο ο Λο απ’ ότι ο Σλούκας για να διδάξει το μπάσκετ που του αρέσει. Στο κάτω κάτω η έκρηξη του Σλούκα ήρθε όταν ο Εισι Λο ήταν απών. Και αν θέλουμε, ντε και καλά, να παρομοιάσουμε με έναν old version Ολυμπιακό τον τωρινό θα λέγαμε πως ταιριάζει με τον Ολυμπιακό της Πόλης. Τότε ήταν οι Λο – Ντόρσι, τώρα οι Χάκετ – Γιάνγκ.

Απορώ πραγματικά πως δεν βλέπουν τις ομοιότητες του σπουδαίου Εισι Λο με τον Ιταλό Χάκετ. Δημιουργία, εκτέλεση κυριως με drive, ασταθές σουτ, σπουδαίοι αμυντικοί με φοβερά χέρια στη πίεση πάνω στη μπάλα, αθλητικοί, παιχνίδι με πλάτη. Εκτός από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά ταιριάζουν και σαν χαρακτήρα αφού και οι δύο χαρακτηρίζονται ως λίγο…τρελοί. (σημ. Ο Λο όσο καιρό ήταν στο λιμάνι δεν έδωσε καμία αφορμή για σχόλια). Το επίσης φοβερό είναι πως και οι δύο ήρθαν στον Πειραιά για να αποδείξουν πράγματα. Ο Λο μετά το κακό πρώτο γύρο με την Παρτιζάν (και με τις πόρτς του ΝΒΑ κλειστές), ο Χάκετ μετά τις κακές εμφανίσεις στην ιταλική postseason.

Γι’αυτό λοιπόν και κάθε φορά που ο Χάκετ δεν θα κάνει καλό παιχνίδι (όπως συμβαίνει μέχρι τώρα) οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ας μην μουρουράνε για την απουσία του Σλούκα αλλά για την απουσία του Λο.

Που ξέρεις; Αν βρεθεί η εξήγηση ίσως βρεθεί και η λύση… 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά,ελπίζω και πάλι να ξεκινήσετε να γράφετε.
Θα ήθελα να κάνετε ένα άρθρο για ''χαμένα στοιχήματα'' του Ελληνικού Μπάσκετ,δηλαδή παίχτες με μεγάλες αρετές,που δεν απέδωσαν όμως τα αναμενόμενα.
Ευχαριστώ που διαβάσατε την άποψη μου.

Drazen είπε...

Φίλε αναγνώστη θυμάμαι πως ο Στράτος είχε γράψει για τα χαμένα στοιχήματα πιο παλιά. Αν ψάξεις λίγο σε παλαιότερα θέματα θα το βρεις.
Βέβαια με έβαλες σε σκέψεις μήπως γράψω ένα εκτενέστερο αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει και άλλους πλην των γνωστών Ρεντζιά, Ταπούτο, Γαλακτερό κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

Drazen,νομίζω πως στο αφιέρωμα που σκέφτεσαι,έχει θέση και ο Δημήτρης Παπανικολάου.....

Panagos είπε...

Το "πρόβλημα" (προσωπικά δεν υπάρχει πρόβλημα μετά από μόλις 5 επίσημα παιχνίδια αλλά κουβέντα να γίνεται) από όσα μπορώ να κατανοήσω δεν είναι το πόσο μοιάζει ο Χάκετ με τον Λο όσο το ταίριασμα των υπόλοιπων και η λειτουργικότητα της γραμμής των γκαρντ ως σύνολο.

Άν τελικά το ζευγάρωμα Σπανούλη-Χάκετ ευδοκιμήσει θα είναι εξαιρετικό και λογικά θα "κλείνει" τα παιχνίδια είτε με ακόμα ένα γκαρντ στη 5άδα, είτε όχι αλλά μένουν να έρχονται από πίσω στα γκαρντ ο Μάτζαρης και ο Στρόμπερι, παίκτες που (φαίνεται να) μοιάζουν στην αδυναμία στη δημιουργία και στη σταθερότητα στο σκοράρισμα και είναι πρακτικά αδύνατο να παίξουν μαζί χωρίς εφαρμογή μεγάλων ή μικρών αλχημειών.

Συνεχίζεις να παίζεις Σπαν-Μάτζαρη μαζί και Χάκετ-Στρόμπερι; Οκ, το πρώτο δίδυμο δοκιμασμένο αλλά το δεύτερο εκ πρώτης όψεως φωνάζει "δυσλειτουργικότητα". Δεν είναι τυχαίο πως ο μέσος όρος ασίστ έχει πέσει αισθητά (η μεγάλη αστοχία σε καλά σουτ από τα 6,75, ο τραυματισμός του Χάντερ και το ψάξιμο της ομάδας και των παικτών έχουν παίξει το ρόλο τους).

Δεν έχω χάσει τη πίστη μου στο Στρόμπερι, στη προσωπική άμυνα είναι πολύ καλός όταν το μυαλό του είναι εκεί και στη διείσδυση θα καρφωσει στα μούτρα πολλών ανυποψίαστων αλλά πρέπει να ηρεμήσει λίγο και να καθαρίσει το μυαλό του. Καλά κάνει και τον ξεκινάει ο Σφαιρο, να πάρει τα πάνω του το παληκάρι...

Δημοσίευση σχολίου