RSS

X-Files: Τέρι Μιλς και Ράντι Ουάιτ στον ΠΑΟΚ





Ο Τέρι Μιλς και ο Ράντι Ουάιτ ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες στους απανταχού Παοκτζήδες.
"Τι θα γινόταν αν ο Ουάιτ έμενε τελικά Θεσσαλονίκη; Ποιοι μπορούσαν να τα βάλουν με το αχτύπητο δίδυμο Φασούλας - Ουάιτ;"
"Αν ο Αρλάουκας με το inside-outside game δυνάστευσε για μια τριετία την Ευρώπη, ο Μιλς που ήταν και καλύτερος  φανταζόμαστε τι θα έκανε";

Για να γυρίσουμε και λίγο στην πραγματικότητα ο Ρ.Ουάιτ έπαιξε στην Ευρωλίγκα με τα χρώματα της Μακάμπι (δίδυμο με Μπακ Τζόνσον) χωρίς ποτέ να κάνει την διαφορά. Είχε τα προσόντα αλλά του έλειπε η διάθεση να δουλέψει. Επαναπαύτηκε στα χρήματα που του δόθηκαν σε μικρή ηλικία και κάθε χρόνο εμφανίζονταν και χειρότερος.

Ο Τέρι Μιλς δεν νοιάστηκε να γνωρίσει τις ομορφιές της Ευρώπης. Με άρμα το γλυκό σουτάκι έβαλε στα χρόνια που έπαιξε 16 εκ $ και ούτε που ασχολήθηκε με τα καθ' υμάς.

Πάμε να θυμηθούμε τις ιστορίες μέσα απ' τα ρεπορτάζ του Τριπόντου.













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 σχόλια:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Τον Μιλς τον θυμάμαι που είχε παίξει σε ένα φιλικό του ΠΑΟΚ του Σεπτέμβρη του 1990 στην Θεσσαλονίκη, έναν αγώνα που τον έδειξε η ΕΡΤ3. Πολύ βαρύς στις κινήσεις του τον θυμάμαι. Καθώς μεγαλώνει κανείς μετανιώνει για πολλά πράγματα, ένα από αυτά για μένα είναι που δεν κράτησα τα εβδομαδιαία τεύχη του Τριπόντου , 300 δραχμές το τεύχος

Drazen είπε...

Σίγουρα θυμάσαι πως κάθε ΝΒΑερ που ερχόταν στην Ευρώπη τότε ήθελε 2 μηνες για να "ξεμπουκώσει". Η αγωνιστική απραξία ξεπερνούσε τους 5 μήνες άρα ήταν φυσιολογικό να μοιάζουν με παλαίμαχοι.

Ας πούμε και την αλήθεια, παιχταράδες ήταν για τα δικά μας μέτρα και σταθμά αλλά απ' το ΝΒΑ έφευγαν όταν καταλάβαιναν πως δύσκολα θα έβρισκαν συμβόλαιο. Και τις περισσότερες φορές είτε δεν έπαιζαν σε playoff ομάδα είτε παρακολουθούσαν την postseason απ τον πάγκο.

Άρα το σώμα τους ήθελε καιρό να ξαναμπεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Τα παραδείγματα πολλά: Λέβινγκστον, Ντομινικ, Ντόναλτσον, Θερλ Μπέιλι, Αλεξάντερ.

Όλοι τους εμφανίστηκαν σε μαύρα χάλια. Απλά ήταν τέτοια η ποιοτητά τους (αλλά και η διαφορά ΝΒΑ - Ευρώπη) που τα έβγαζαν πέρα τον πρώτο δύσκολο καιρό.

Ενώ υπάρχουν και κάποιοι που ποτέ δεν προσαρμόστηκαν: Χίγκινς (όχι ο σούπερ σκόρερ Σον..) αλλά και Πιρς.

Άντε να βάλω και ένα κουίζ σε όποιον έχει μείνει πιστός και μπαίνει να κοιτάξει αν βγάλαμε καινούργια ανάρτηση: Ποιός ΝΒΑερ ήρθε "έτοιμος" αγωνιστικά και πνευματικά απ'την 1η ημέρα της προετοιμασίας?
Εύκολο...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Ο 'Εντι Τζόνσον του Ολυμπιακού;

Ανώνυμος είπε...

O αληθινός, "the truth"!

dimkyyy είπε...

Tarpley

Δημοσίευση σχολίου