RSS

"Νόμος είναι το δίκιο της κερκίδας"



To προηγούμενο άρθρο θα με έβρισκε σύμφωνο ως προς την επιλογή αν μιλάγαμε για μια οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ίδιου βεληνεκούς. Ο ΟΣΦΠ  είναι ένας παράξενος οργανισμός που διέπεται απο δικούς του, ανορθόδοξους, κανόνες.


Θυμίζει κάτι σαν "νόμος είναι το δίκιο της κερκίδας".Το πρωτότυπο με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, αυτό για την κερκίδα πάλι όχι.
Αν ρωτήσεις τους οπαδούς ποιον προπονητή θεωρούν καταλληλότερο θα σου απαντήσουν με μια φωνή "Ίβκοβιτς". Πριν την 2η περίοδο του Ντούντα με τα ερυθρόλευκα, στην ίδια ερώτηση θεωρώ πιθανό πως θα ζητούσαν τον Γ. Ιωαννίδη.

Δεν είναι ανεξήγητο. Οι προσωπικότητες των δύο προαναφερόμενων προπονητών ταιριάζουν γάντι με την "προσωπικότητα" του συλλόγου. Αυταρχικοί, εγωιστές, τους αρέσει να δουλεύουν με το μότο "we against the world",  επικοινωνιακοί, ψυχωτικοί με την νίκη.
Δεν τα κριτικάρω απλά τα επισημαίνω.

Τα παραπάνω στοιχεία τη συγκεκριμένη στιγμή, στο δικό τους μυαλό, τα έχουν δύο προπονητές. Οι Τζόρτζεβιτς και Τόμιτς.
Για τον πανούργο Γιουγκοσλάβο  αρκούσε ένα καλοκαίρι για να τους πείσει η δουλειά του. Αν και είμαι σίγουρος πως περισσότερο τους άρεσε το στυλ που κοουτσάριζε απ'τον πάγκο (θύμιζε έντονα το στυλ του Ιωαννίδη) παρά ο τρόπος που έπαιζε η Σερβία (που βέβαια ήταν απολαυστικός).
Τους καταλαβαίνω.
Αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι την ευκολία που ξεχνάνε τον πρότερο προπονητικό βίο του Γιουγκοσλάβου. Που μόνο επιτυχημένος δεν είναι.

Όσο για τον Τόμιτς, τα Ολυμπιακά-χαρακτηριστικά  τα έδειχνε σε κάθε εμφάνισή του με το "11" στην πλάτη.
Το μπάσκετ δεν είναι πυρηνική επιστήμη, εικόνες έχει απ' την πολυετή του θητεία στο πάγκο με Γιαννάκη - Ίβκοβιτς - Μπαρτζώκα, έχει δει πως είναι να χάνεις δικά σου ματς, να κερδίζεις τίτλο απ΄το πουθενά, να παίζεις ολοκληρωτικό μπάσκετ σε final four.

Τη δεδομένη στιγμή μόνο ο Τόμιτς μπορεί να στηρίξει το οικοδόμημα του ΟΣΦΠ. Να αποτελέσει ασπίδα για όλα όσα συμβαίνουν εκτός των γραμμών.

Για τα εντός ας φροντίσει ο αρχηγός του. Ικανός είναι.

Υ.Γ. Υπάρχουν κάποια παραδείγματα μπασκετανθρώπων που μετά απο χρόνια ως βοηθοί τους δόθηκε ομάδα και κατέκτησαν την Ευρώπη. Απο εκτός των ελληνικών τοιχών ο Πασκουάλ. Θυμάστε τι γραφόταν όταν του δόθηκε η Μπαρτσα των ναβάρο-Άντερσεν-Ιλιασόβα?   Απο εντός μπορεί φέτος ο Ιτούδης.

Υ.Γ. Θυμάστε τι γραφόταν έλεγε ο Ιωαννίδης βλέποντας τον Τόμιτς να αγωνίζεται; "Aυτός ο τσόγλανος μου θυμίζει εμένα τον καιρό που έπαιζα".
ήρθε η ώρα να δούμε αν σου μοιάζει και σε άλλα, ξανθέ. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου