RSS

Βαλκάνια - Μικτή Ευρώπης= 103-102 (1991)




Πριν τους Αμερικάνους που βαπτίστηκαν Σκοπιανοί, Βέλγοι, κ.ο.κ , για να παίξουν σε διεθνή τουρνουά και να ανεβάσουν το κασέ τους, πριν τους 3, 4, 5, 6 και δεν ξέρω εγώ πόσους  ξένους που επιτρεπόταν κάποτε στην Α1, πριν τον νόμο Μποσμάν, πριν τα εξώγαμα , πριν τους ομογενείς , πριν, πριν , πριν, ο γεωγραφικός χώρος που ονομάζεται Βαλκάνια φιλοξενούσε τους χαρισματικότερους μπασκετμπολίστες της εποχής. 

Για να καταλάβετε το μέγεθος της ποιότητας των Βαλκανίων,  το τότε All Star Game της Ευρώπης (δηλαδή ο αγώνας επίδειξης για την ανάδειξη του αθλήματος), αποτελούσαν τα Βαλκάνια ενάντια στην υπόλοιπη Ευρώπη! 

Πάμε να ταξιδέψουμε στο χρόνο και να θαυμάσουμε τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Κούκοτς, τον Φάνη, τον Ράτζα, τον Πάσπαλιε (ξαναδιαβάστε πεντάδα! αφήστε την εκτέλεση και φανταστείτε τι συνεργασίες θα έβγαζαν!!) με τους Μπρουναμόνι, Ρίβα, Έπι, Οστρόφσκι, Μανίφικο.

Διαβάστε το review του αγώνα όπως το έγραψε ο Π.Καπάζογλου για το Τρίποντο και ξαναδείτε (ή πρωτοδείτε οι νέοι) το παιχνίδι.

Καλή προβολή!

Υ.Γ. στιγμιότυπα του αγώνα έχουν ανέβει απ' το Gangster πριν 3 χρόνια σε παλαιότερη ανάρτηση του blog
http://3-ponto.blogspot.gr/2010/09/retro-games.html










http://www.youtube.com/watch?v=viw9nbOc5uk


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον θυμάμαι αχνά αυτόν τον αγώνα στα πλαίσια της εκατονταετηρίδας του μπάσκετ. Και να φανταστεί κανείς ότι στην λοιπή Ευρώπη περιλαμβανόταν και η ΕΣΣΔ. Βέβαια δεν έπαψε να έχει απουσίες αυτό το παιχνίδι. Δεν συμμετείχε ο Ντίβατς λόγω τελικών ΝΒΑ ο Πέτροβιτς που δεν κατέβηκε στην προετοιμασία της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και στο ευρωμπάσκετ του '91 αλλά και οι Λιθουανοί (Σαμπόνις, Μαρτσουλιόνις) πιθανόν λόγω αποχής από τις υποχρεώσεις της ΕΣΣΔ. Φαντάσου να έπαιζαν και αυτοί δηλαδή!

Αργύρης.

ΥΓ. Μήπως βρε παιδιά θα άξιζαν από ένα αφιέρωμα οι ΕΣΣΔ και η Γιουγκοσλαβία οι εθνικές ομάδες μύθοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

1teofilos είπε...

Υπαρχουν μηπως οι αλλοι αγωνες της Εθνικης στο Ιωβηλαιο 1991? και επισης, καποιο απο τα πρωτα τουρνουα ακροπολις 1986 εως 1990? Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Oh yes, ήμουν εκεί στο ΣΕΦ και θα το θυμάμαι για πάντα, απίστευτο παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

Deite ta playoff tou NBA ka8ws kai basket apo olh thn evrwph sto http://24livestream.blogspot.gr/

1teofilos είπε...

Μπορειτε να δειτε τα τελευταια δευτερολεπυα του αγωνα με περιγραφη σκουντη Καραλη εδω https://www.youtube.com/watch?v=kRDkrxmwxhs
Υπαρχει μηπως ολοκληροο το βιντεο με την Ελληνικη περιγραφη?

Δημοσίευση σχολίου