RSS

Eλλαδα - Τουρκία 84-61

Σίγουρα ένα από τα καλύτερα επιθετικά παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος !Όλοι οι πάιχτες ήταν καταπληκτικοί  αλλα θέλω να σταθώ σε 2 παίχτες ιδιαίτερα:
Χωρίς Σπανουλη ο Ζησης έδειξε το πρόσωπο που είχαμε να δούμε από το 2005 με 11 ασσίστ!Εκπληκτικός και ο Περπερογλου σε θεση 2 , δεν ειναι τυχαίο που ο Ομπραντοβιτς τον επέλεξε για αντι Σισκάουσκας το 2008...
Το μπασκετ που επαιξε η Ελλάδα είναι ο καθρεπτης του μπασκετ που παιζει ο Παναθηναικός και ο Ολυμπιακός  που βασιζεται στην πολύ καλή άμυνα, το pick & roll  και την extra πασα στην επίθεση.Πραγματικά δίδαξε μπάσκετ η Εθνική και αυτή τη στιγμή είναι σίγουρα η πιο φορμαρισμένη ομαδα ! 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

isiah είπε...

Όπως επισήμανε σε προσωπική συνομιλία ο Basketikos, η χθεσινή εμφάνιση αποτελεί την ορισμική έννοια της ΟΜΑΔΑΣ. Συμφωνώ απόλυτα με τον Gangster, τόσο όσον αφορά στη συνδρομή του Ζήση, όσο και του Περπέρογλου και σίγουρο δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για τα δύο πιο έμπειρα guard μας, που στις δύσκολες στιγμές, έχουν τα αποθέματα να αναλάβουν ευθύνες και συγχρόνως να θέτουν ομάδα, υπεράνω εαυτώ. Σε αυτό το κομμάτι σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει ο Τρινκέρι, που μέρα με τη μέρα κερδίζει την εμπιστοσύνη των περισσότερων μπασκετικών Ελλήνων. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω ήταν η εμφάνιση του Μπουρούση, που ήταν μεστή, ώριμη και αποτελεσματική όσο ποτέ, έχοντας πολύ δύσκολο έργο απέναντι στα βαριά και δυνατά κορμιά των Τούρκων. Ίσως είχε το πιο δύσκολο έργο από όλους και στο λόγο απόδοσης/δυσκολίας, κατά την προσωπική μου γνώμη πήρε τον υψηλότερο βαθμό!! Η επόμενη ανταγωνιστική δοκιμασία για αυτόν ακούει στο όνομα Γκασόλ, αλλά κάπου εκεί πίσω πρέπει να έχει και τον Καββαδά στο μυαλό του ο Τρινκέρι που μάλλον έχει ήδη ετοιμάσει το πλάνο του και ίσως για αυτό θυσίασε το τέταρτο κλασσικό guard της Εθνικής. Ας μην προτρέχουμε όμως...Φάση τη φάση και παιγνίδι το παιγνίδι όπως ανέφερε και ο Παπανικολάου, μεταφέροντας μάλλον το στίγμα του προπονητή του....

stratos kalantzis είπε...

Μέχρι χθες δεν είχαμε παίξει με αντίπαλο που να διακατέχεται από υψηλό επίπεδο ομαδικού πνεύματος σε άμυνα και επίθεση ή μια ιδιαίτερη τακτικη προσέγγιση. Τούρκοι και Ρώσοι μοιάζουν διαλυμμένες ομάδες και αυτό αποτυπώνεται στο ότι δεν περνάνε καν στην επόμενη φάση.

Με τους Ιταλούς βρήκαμε ζόρια. Κυρίως γιατί ακολουθήσαμε εμείς το παιχνίδι τους και όχι αυτοί το δικό μας. Είτε χάναμε είτε κερδίζαμε ο Πιανιτζάνι έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Τα σουτ μπήκαν (όπως τα πολλά δικά μας με Τουρκία) και χάσαμε.

Ο Ζήσης θα "σκάσει" σε αυτό το ρυθμό και ο Σλούκας ίσως υπέρ-φορτώνεται με ευθύνες. Χρειαζόμαστε τον Σπανούλη...

Δημοσίευση σχολίου