RSS

Οι καλοί, οι κακοί και τα ερωτήματα

Έπειτα από τα πρώτα παιχνίδια που ως γνωστών κρύβουν πάντα μυστήριο στην regular season -πράγμα λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως οι 30 ομάδες δίνουν 82 παιχνίδια την σεζόν- σιγά-σιγά αρχίζει να μπαίνει το νερό στ' αυλάκι για κάθε ομάδα ξεχωριστά. Στο παρών άρθρο θα κάνουμε μια -πρώτη- αναφορά στις ομάδες που μας γοήτευσαν, σε αυτές που μας απογοήτευσαν καθώς επίσης και σε αυτές που περιμένουμε περισσότερα στην πορεία...

 Οι καλοί

1) Miami Heat: Οι περσινοί πρωταθλητές ξεκίνησαν την σεζόν με το γκάζι πατημένο και με την όρεξη και την διάθεση για το repeat. Με τον LeBron James στην πιο ολοκληρωτική έκδοση του εαυτού του, τον Dwayne Wade να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε καθώς επίσης και του Bosh, Allen, Chalmers κατά κύριο λόγο να βοηθούν τους 2 μεγάλους σταρ της Λίγκας, το συγκρότημα του Erick Spoelstra βρίσκεται στην κορυφή της Ανατολής με ρεκόρ 25-12 και δείχνουν ικανοί για το δεύτερο σερί δαχτυλίδι.
2) New York Knicks: Επιτέλους βλέπουμε μπάσκετ στο Μεγάλο Μήλο! Κάτι άλλαξε για τα καλά στην μεγαλύτερη αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην παρουσία του Mike Woodson. Με τον πρώην τεχνικό των Hawks οι Knicks έμαθαν τι εστί άμυνα, καθώς έχουν ένα απ' τα πιο σκληροτράχηλα σύνολα της Λίγκας. Με ρεκόρ 24-13 βρίσκονται στην δεύτερη θέση της Ανατολής και με τον Carmelo Anthony στην πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του (βάζει πλώρη για MVP o Melo) και έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Smith, Chandler, Kidd, Felton, Copeland και εσχάτως και τον Stoudemire όλα μπορούν να συμβούν φτάνει να είναι υγιείς μέχρι τέλους.

3) Indiana Pacers: Είναι η ομάδα χωρίς τον μεγάλο σταρ στην σύνθεση της, παρ' όλα αυτά έχει καταφέρει τα τελευταία 2 χρόνια να βρίσκεται πάντα σε υψηλό επίπεδο. Η φυγή του Collison για τους Mavericks έχει επηρεάσει τον τρόπο παιχνιδιού των Pacers, όπως και ο τραυματισμός του Danny Granger, ωστόσο αυτό δεν τους εμποδίζει να βρίσκονται στην 3η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 24-15. O Vogel έχει την δυνατότητα να βρίσκονται στο ρόστερ του παίκτες που γίνονται θυσία για την ομάδα όπως είναι ο West, o Hibbert, o Augustin, όμως αν θέλουν να ελπίζουν στο κάτι παραπάνω η ανάγκη για έναν παίκτη-ηγέτη είναι μεγάλη μιας και ο Danny Granger όπως ανέφερα και πιο πάνω είναι τραυματίας.

4) Oklahoma City Thunder: Μπαμ και μπουμ οι κεραυνοί! Τα τελευταία 3 χρόνια η ομάδα του Scott Brooks κάνει βήματα προόδου που της έχουν δώσει την δυνατότητα πλέον να έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο. Βρίσκεται στην κορυφή της Δυτικής περιφέρειας με το καλύτερο ρεκόρ μέχρι στιγμής σε ολόκληρο το ΝΒΑ (31-8). Έχει τους Durant-Westbrook σε φοβερή σεζόν, τον Ibaka σαφώς βελτιωμένο (επιθετικά) σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και τους Collison, Perkins, Sefolosha να βάζουν κι αυτοί το χέρι τους για την επιτυχία των κεραυνών. Μέσα σε όλα σημειώστε και την μεγάλη ανταλλαγή Harden-Martin που έτσι όπως έχει το πράγμα κερδισμένοι βγήκαν όλοι καθώς το κενό που άφησε ο μούσιας το έχει καλύψει επάξια ο Martin με το φαρμακερό του σουτ. Κατ' εμε αποτελεί το μεγάλο φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα και θα αναλύσω το γιατί μία μέρα πριν ξεκινήσουν τα Play offs!
5) Los Angeles Clippers: Η πρωτοκαθεδρία στην πόλη των αγγέλων ανήκει σε άλλον! Αποτελεί μια απ' τις καλύτερες ομάδες της Λίγκας, έχοντας παίκτες προσωπικότητες σε κάθε θέση. Ο Vinie Del Negro έχει την ευλογία να διαθέτει έναν απ' τους καλύτερους point guards της τελευταίας 10ετίας (Paul), έναν απ' τους πλέον θεαματικούς παίκτες του πρωταθλήματος (Griffin), ψηλούς για όλα τα γούστα (Jordan, Odom, Holins, Turiaf) μα πάνω απ' όλα ο Del Negro έχει τον πιο παραγωγικό πάγκο της Λίγκας που αποτελείται από παίκτες όπως είναι ο Crawford, o Bledsoe, o Barnes, o Green. Αναμένεται να αποτελέσει φέτος έναν απ' τους πιο ισχυρούς διεκδικητές του τίτλου φτάνει να μείνει μακριά από τραυματισμούς. Μέχρι τότε όμως οι Clipps θα συνδυάζουν ουσία και θέαμα.

6) San Antonio Spurs: Γιατί η γριά η κότα έχει το ζουμί! Τα σπιρούνια του Popovich γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον την φράση αυτή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σε αντιστοιχία νίκες-ήττες οι Spurs είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της 15ετίας. Όλα αυτά για μια ομάδα που έχει στις τάξεις της 3 μελλοντικούς hall of famers (Duncan-Manu-Parker) και ρολίστες που κάθε ομάδα της Λίγκας θα ζήλευε (Splitter, Jackson, Leonard, Neal, Blair, Diaw). Ο coach Gregg ξέρει πως η ομάδα του είναι ένα χρόνο γηραιότερη, οπότε ως ώρας τα έχει πάει περίφημα με το rotation, ώστε να μην επιβαρύνεται περισσότερο ο οργανισμός των παικτών του. Το θέμα είναι να αντέξουν μέχρι τέλους και να μην καταρρεύσουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα λίγο πριν το τέλος της διαδρομής.

7) Golden State Warriors: Η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Στις αρχές της σεζόν όλοι πίστευαν πως οι μαχητές θα είχαν μια ακόμα χρονιά στην μετριότητα, όμως με την τριάδα Curry-Lee-Thompson να κάνει πράγματα και θαύματα δίνοντας την δυνατότητα στους Warriors να έχουν την δική τους Big 3 τα πράγματα κυλάνε από το καλό στο καλύτερο. Το σύνολο του Mark Jackson βρίσκεται στην 5η θέση της Δυτικής περιφέρειας, της πλέον ανταγωνιστικής, βάζοντας από κάτω ομάδες όπως είναι οι Lakers, οι Timberwolves, οι Rockets, οι Mavericks. Όπως καταλαβαίνετε το επίτευγμα τους ως ώρας είναι πολύ μεγάλο και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για κάτι καλύτερο. Αν είχαν και τον Bogut θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλου είδους κουβέντα για τους φετινούς Warriors. Μέχρι ώρας όμως έχουν στρέψει τα βλέμματα πάνω τους, πράγμα απολύτως δίκαιο.
8) James Harden: Beardsanity! Αυτό είναι που επικρατεί στο Houston απ' τα τέλη Οκτώβρη, όταν και οι Thunder πήραν την μεγάλη απόφαση να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του Harden και να τον στείλουν πακέτο στο Houston για να πάρουν τον Kevin Martin και πολλά μελλοντικά draft picks. Από τότε όμως συνέβησαν πολλά. Ο μούσιας έχει εξελιχθεί στον αδιαμφισβήτητο ηγέτη των Rockets έχοντας ως ώρας 26.5 πόντους κατά μέσο όρο, μένοντας μακριά πλέον από την σκιά των Durant-Westbrook. Με την παρουσία του ο Harden παράλληλα έδωσε ώθηση τόσο στην ομάδα του Kevin McHale, όσο και στον κόσμο του Houston που είχε να δει σταρ παρόμοιας εμβέλειας στην ομάδα της πόλης του από την εποχή του Tracy McGrady. Όπως και να'χει όμως η παρουσία του beard στην ομάδα των ρουκετών σηματοδοτεί μια νέα εποχή τόσο για την ομάδα όσο και για ολόκληρο το ΝΒΑ..

9) Nikola Vucevic: Η μεγάλη αποκάλυψη της σεζόν. Αν κάποιος δικαιούται το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς με διαφορά απ' τον δεύτερο κατ' εμέ το αξίζει ο Μαυροβούνιος σέντερ. Θύμα του τυφώνα Dwigthmare που έπληξε όλο τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ για αρκετά μεγάλο διάστημα, ο Vucevic βρέθηκε από την Philadelphia στο Orlando. Οι Magic που βρίσκονται σε φάση αναδόμησης έδωσαν μια ευκαιρία στο νεαρό Μαυροβούνιο να αναδείξει το ταλέντο του κι αυτός την άρπαξε απ' τα μαλλιά. Η στατιστική του άλλωστε το μαρτυράει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο. 11,5 πόντοι και 11,1 ριμπάουντ μέσο όρο ανά αγώνα με αποδοτικότητα 18,8! Στατιστικά που βάση εμφανίσεων λένε την αλήθεια. Ο 22χρονος σέντερ που κοιτάει τον κόσμο απ' τα 2,13 άλλωστε είναι ένας απ' τους μόλις 12 ψηλούς της Λίγκας που έχουν 10+ πόντους και 10+ ριμπάουντς, στατιστικό που αν μη τι άλλο καταδεικνύει το ταλέντο του.

 Οι κακοί

1) Los Angeles Lakers: Με διαφορά η μεγαλύτερη απογοήτευση του πρωταθλήματος. Όλα αυτά για μια ομάδα που ξεκίνησε με τεράστιες προσδοκίες (τίτλος) και μέχρι ώρας είναι εκτός play off και πολύ μακριά απ' τα standard της. Με παίκτες όπως ο Kobe, o Nash, o Howard, o Gasol, o World Peace, o Jamison δεν έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο ως ώρας. Η αλλαγή προπονητή μεσούσης της σεζόν δεν έχει βοηθήσει τους Λιμνανθρώπους, με τον D'Antoni να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα στο αμυντικό κομμάτι. Ο μόνος που έχει διασωθεί ως ώρας είναι ο Kobe διότι είναι... o Kobe!
2) Philadelphia 76ers: Άλλο ένα θύμα του τυφώνα Dwightmare. Μια ομάδα που μέσα απ' αυτή την ανταλλαγή κέρδισε τον δεύτερο καλύτερο ψηλό της Λίγκας (Andrew Bynum). Όλα ωραία μέχρι εδώ, όμως οι 76ers υπολόγιζαν χωρίς τον παράγοντα τραυματισμοί. Μέχρι ώρας ο θηριώδης σέντερ δεν έχει αγωνιστεί δευτερόλεπτο και αυτό έχει αντίκτυπο στην απόδοση της ομάδας του Doug Collins συνολικά. Με ρεκόρ 16-23 τα πράγματα δεν πάνε καλά για μια ομάδα που πέρυσι στο νήμα έχασε την πρόκριση στους Τελικούς της Ανατολής απ' τους Celtics.

3) Cleveland Cavaliers: Δεν είναι απογοήτευση τόσο η εικόνα των Cavs εντός του παρκέ, όσο το ρεκόρ που έχουν ως ώρας. Το 9-31 είναι πολύ άσχημο για μια ομάδα που έχει τον κορυφαίο ριμπάουντερ της Λίγκας (Varejao), 2 παικταράδες-μελλοντικούς σταρ που ως ώρας κάνουν φοβερό πρωτάθλημα (Irving-Waiters), όμως μετά απ' αυτούς το χάος. Η ομάδα του Byron Scott για μια ακόμα σεζόν κινείται σε ρηχά νερά και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα τότε τα πράγματα μόνο καλά δεν θα είναι.

4) Dallas Mavericks: Πραγματικά για κλάματα. Πριν την έναρξη της σεζόν ο Cuban διέλυσε όλη την περσινή ομάδα κρατώντας μόνο τον -τραυματία μέχρι πριν λίγο καιρό- Nowitzki απ' τους παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και τους Carter, Marion και στην θέση τους έφερε νέα υλικά για να φτιάξει ο Rick Carlisle την ομάδα ουσιαστικά από το 0. Με Collison, Mayo, Brand, Kaman οι Mavs είναι πολύ μακριά απ' την ζώνη των play off

5)Minnesota Timberwolves + Kevin Love: Γι' αλλού ξεκίνησαν γι' αλλού πάνε. Timberwolves και Love μόνο ικανοποιημένοι δεν μπορούν να είναι απ' την μέχρι τώρα ροή του πρωταθλήματος. Οι μεν ξεκίνησαν με πολλές φιλοδοξίες, έχοντας ένα απ' τα πιο αθλητικά ρόστερ του πρωταθλήματος. Οι συνεχείς τραυματισμοί όμως αποτέλεσαν τροχοπέδη ως ώρας καθώς ο Rubio που ταλανίζεται από πέρυσι, δεν έχει δείξει δείγματα του ταλέντου του, ενώ στην λίστα προστέθηκαν και παίκτες όπως ο Roy, o Shved, o Barea, o Budinger και φυσικά ο μεγάλος σταρ της ομάδας, Kevin Love.
Όσο αναφορά τον 24χρονο forward τα πράγματα μόνο καλά δεν είναι. Μπορεί οι αριθμοί του να είναι αρκετά υψηλοί, ωστόσο καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν ταλανίζεται από σοβαρούς τραυματισμούς. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο απόφοιτος του UCLA χειρουργήθηκε στο δεξί χέρι και θα μείνει εκτός για 8 με 10 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πως ο σταρ της Minnesota θα επιστρέψει στα παρκέ τον Μάρτη. Μην απορήσετε πάντως, αν γίνει ανταλλαγή μέχρι τον Φλεβάρη ο Love.

6) Sacramento Kings + DeMarcus Cousins: Άλλη μια χρονιά στην μετριότητα. Για μια ακόμα σεζόν οι Kings πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις. Όσο αναφορά τα Play off ούτε λόγος. Η ομάδα του Smart όσο δεν σταθεροποιεί την απόδοσή της και δεν αποδίδει βάση ταλέντου, τότε εύλογα δεν θα μπορεί να κάνει όνειρα για κάτι παραπάνω. Ταλέντο πάντως υπάρχει. Evans, Thomas, Robinson, Salmons και φυσικά ο DeMarcus Cousins (για πόσο ακόμα όμως θα βρίσκεται στο Sacramento;).

Για τον Cousins τα λόγια είναι περιττά. Έχει αθλητικά προσόντα τα οποία θα τα ζήλευαν σχεδόν όλοι οι ψηλοί του ΝΒΑ. Ο χαρακτήρας και το μυαλό του όμως έχουν βαλθεί να διαλύσουν την καριέρα του. Βλέπετε, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει έρθει σε ρήξη με τους διοικούντες αλλά και το τεχνικό τιμ της ομάδας του. Ακόμα και με συμπαίκτες του δεν δίστασε να τα βάλει. Αυτό δείχνει πως ψάχνετε για να φύγει, να πάει σε μια ομάδα που θα τον ανεβάσει επίπεδο αγωνιστικά. Με τέτοιες συμπεριφορές όμως, δύσκολα ομάδα θα μπορούσε να επενδύσει πάνω στο τεράστιο ταλέντο του...
7) Jeremy Lin: Απ' την Linsanity στην μουρμούρα. Η Αμερική ήταν ανέκαθεν η χώρα της υπερβολής, οπότε μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο Jeremy Lin. Όταν πέρυσι ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους New York Knicks έβγαζε μάτια με τις εμφανίσεις του. Κάθε αγώνας της ομάδας του Μεγάλου Μήλου ήταν και μια προσωπική παράσταση του Ασιάτη γκαρντ. Φέτος όμως ανήκει σε άλλες πολιτείες, αυτές του Houston. Οι Rockets θέλησαν να επενδύσουν στο ταλέντο του χρίζοντας τον αμέσως βασικό. Ο Lin όμως δεν έχει καταφέρει να τους δικαιώσει ως ώρας. Σημαντικό πρόβλημα στην απόδοση του παραμένει η σταθερότητα την οποία δεν έχει αποκτήσει ακόμα, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος. Στο Houston ελπίζουν όμως να μην είναι αργά για την υπόθεση Play off όταν ο Lin βρει την απαιτούμενη σταθερότητα.

 Τα μεγάλα ερωτηματικά

1) Boston Celtics: Δεν μπήκαν στην λίστα με τους κακούς διότι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι Κέλτες έκαναν ντεμαράζ διαρκείας που τους έβαλε σε τροχιά Play-off ξανά και επιπλέον φανέρωσε τις δυνατότητες που έχει η πιο πετυχημένη ομάδα της Λίγκας (βάση τίτλων). Με τον Rajon Rondo να κάνει την απόλυτη break out season, τους Pierce, Garnett πρώτα βιολιά στην επίθεση, τον πάγκο γεμάτο λύσεις και τον Doc Rivers να παίρνει σε κάθε παιχνίδι το μάξιμουμ των παικτών του (+κάτι παραπάνω) η ομάδα της Βοστώνης καλείται να αποδείξει πως δεν είναι ξοφλημένη. Από την αρχή της σεζόν αποτελεί ένα απ' τα μεγαλύτερα ερωτηματικά του πρωταθλήματος με τους Ainge-Rivers να έχουν φτιάξει ένα απ' τα πιο "γεμάτα" σύνολα των τελευταίων ετών.

2) Brooklyn Nets: Θα μπορούσαν να μπουν στη λίστα με τους καλούς, όμως η αλήθεια είναι πως περιμένω περισσότερα απ' την ομάδα του Jay Z με το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Λίγκα (ήταν πολλά τα λεφτά άλλωστε...). Ομάδα υψηλών δυνατοτήτων, με παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε κάθε παιχνίδι και με ηγέτες τους Deron Williams, Joe Johnson. Η απομάκρυνση του -απαιτητικού- Avery Johnson λειτούργησε ευεργετικά για τους Nets που με τον P.J. Carlesimo στον πάγκο τους έχουν σερί 8-2 με highlight την πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην Oklahoma επί των Thunder. Για την ώρα βρίσκονται στην 5η θέση της Ανατολικής περιφέρειας αλλά επιμένω πως έχουν δυνατότητες για πολλά παραπάνω.
3) Chicago Bulls: Ο μοναδικός λόγος που βρίσκονται οι Bulls σε αυτή εδώ την λίστα είναι για το πόσο θα αντέξουν χωρίς τον Derick Rose. Χωρίς τον D εννοείται πως βρίσκονται ένα λέβελ κάτω, ωστόσο με τον Boozer να κάνει εξωπραγματική σεζόν, τον Noah πιο ώριμο και πιο μεστό από ποτέ και τον Deng να προσπαθεί με τον ένα και τον άλλο τρόπο να καλύψει το κενό του Rose, ο Thibodeau βλέπει τους ταύρους του να βρίσκονται στην 4η θέση της Ανατολής. Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι στο ποια θα είναι η αντίδραση τους στα play offs, περίοδος κατά την οποία θα έχει επιστρέψει -τηρουμένων των αναλογιών- και ο μεγάλος σταρ της ομάδας.

4) Memphis Grizzlies: Θα κάνουν φέτος το κάτι παραπάνω οι αρκούδες; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί άπαντες στο Memphis. Έχοντας στις τάξεις της παίκτες όπως ο Randolph, o Gasol, o Gay, o Conley οι Grizzlies βρίσκονται στην 4η θέση της Δύσης. Οι μνήμες από τον περσινό πρόωρο αποκλεισμό είναι ακόμα νωπές, ωστόσο αυτό δεν έχει εμποδίσει τους διοικούντες του συλλόγου να βγάλουν κάποιους απ' τους πιο βασικούς τους παίκτες στο σφυρί. Ήδη οι φήμες για τον Rudy Gay οργιάζουν για ανταλλαγή, ενώ και το μέλλον του Zack Randolph κρίνεται επισφαλές. Με αυτά και μ' αυτά η υπέρβαση μάλλον θα περιμένει άλλον έναν χρόνο...
5) Millwaukee Bucks: Jennings, Ellis και μετά χάος. Φιλότιμοι οι Ilyasova, Moute, Sanders, Udrih αλλά ηγέτες των ελαφιών είναι οι δύο πρώτοι. Πέρυσι απέτυχαν να οδηγήσουν τους Bucks σε τροχιά Play offs φέτος θα τα καταφέρουν; Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουν απέναντι τους στην παρούσα φάση οι παίκτες του Boylan (αντικατέστησε πριν λίγες μέρες τον Skiles). Αν καταφέρουν τα ελάφια και μπουν στα Play off η χρονιά θα είναι πετυχημένη, διαφορετικά για μια ακόμα φορά θα γίνουν πολλές ανακατατάξεις σε μια απ' τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες της Λίγκας.

6) Portland Trail Blazers: Οι Blazers επέστρεψαν για τα καλά. Έπειτα από 2 χρόνια που κινήθηκαν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οι Trail είναι και πάλι πίσω στις επάλξεις. Έχοντας κάνει ίσως την καλύτερη επιλογή στο draft (Lillard) και με μια αρχική 5άδα φωτιά (Lillard-Matthews-Batum-Aldridge-Hickson) η ομάδα του Portland βρίσκεται εντός Play off ζώνης (8η θέση στην Δύση). Το θέμα όμως είναι πόσο θα αντέξουν ακόμα, μιας και δεν έχουν σχεδόν καθόλου βάθος πάγκου (με διαφορά η χειρότερη ομάδα σε βοήθεια απ' τον πάγκο επιθετικά). Ο Stotts έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, όμως χωρίς βοήθεια απ' τον πάγκο τα πράγματα είναι δύσκολα...

7) Τα trades του Φεβρουαρίου: Σε περίπου 1 μήνα υπάρχει trade deadline. Μέχρι εκείνη την μέρα λοιπόν (21 Φλεβάρη) οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν ότι ανταλλαγές χρειάζονται. Θα μπορούσα να πω πως μέσα από τα trades του Φλεβάρη θα κριθεί και ο τίτλος, καθώς δεν είναι λίγες οι ομάδες που ετοιμάζονται για ανταλλαγές τις επόμενες μέρες. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι πολλά, οπότε ετοιμαζόμαστε παράλληλα με το All Star Game να δούμε και τις μεγάλες ανακατατάξεις που θα γίνουν στο πρωτάθλημα. Έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 σχόλια:

stratos kalantzis είπε...

Εξαιρετικό, μεστό και πολύ ενημερωτικό. Για όποιον δεν έχει πρόσβαση τι συμβαίνει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθει τα πιο σημαντικά από πρώτο χέρι. Εύγε Κάφρε!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο άρθρο. Ο Λοβ προσπαθεί να βρεθεί στο Λ.Α. στη θέση του Γκαζόλ και κάνει τον ψόφιο κοριό. Ο Νταντόνι θα θελε αυτό το trade και ο μόνος που το χαλάει είναι ο Ισπανός. Κακώς γιατί ο Πάου έχει μπάσκετ ακόμή να δώσει και θα ταίριαζε γάντι σε ομάδα όπως οι Θάντερ.
Ο Βούτσεβιτς σίγουρα θα γίνει μεγάλος παίκτης και μετά θα βρεθεί στη θέση του Χάουαρντ στο Λ.Α.(σε μερικά χρόνια)

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό post, θυμίζει το ΝΒΑρόμετρο από το Τρίποντο
Παραθέτω τις απόψεις μου

New York Knicks: Είναι ίσως η πρώτη φορά που υποστηρίζω ομάδα από τη Νέα Υόρκη και αυτό γιατί παίζουν μπάσκετ και δείχνουν χαρακτήρα. Μένει να το αποδείξουν και στα play- off. Τους θέλω τελικό ΝΒΑ τουλάχιστον

Miami Heat Ανέκαθεν αντιπαθούσα τους νεόπλουτους, οι Heat δεν είναι εξαίρεση. Ο Lebron είναι παιχταράς, αλλά ακόμα δεν με έχει κερδίσει. Κάθε ήττα τους είναι μια νίκη του πολιτισμού.

Boston Celtics 4 χρόνια ο Doc, προσπαθεί να βγάλει αληθινό τον Tomjanovich: Don’t ever underestimate the heart of the champion- και μάλλον πείθει τον Ainge να μη διαλύσει την ομάδα. Φέτος είναι η τελευταία τους ευκαιρία γιατί τα κορμιά δεν θα αντέξουν μετά. Ο Doc πάντως είναι απίστευτος. Τον βλέπεις να φωνάζει στα time out : WE ARE THE CELTICS! και σε πιάνει ρίγος. Αυτός ο Rondo πάντως αν είχε και σουτ θα είχε κάνει τον Nash ανάμνηση.

Περί Nash o λόγος Los Angeles Lakers: Οι Lakers στα 80’s ήταν μια αντιπαθέστατη ομάδα με πολύ συμπαθητικούς παίκτες. Πλέον οι Lakers είναι τόσο αντιπαθητικοί όσο και οι fans τους (Kobe, Pau, primantWight Howard, Meta World Peace και δεν συμμαζεύεται).. Α και αγαπητέ φίλε Κάφρε, ο λόγος που ο Kobe ξεχωρίζει είναι γιατί ως συνήθως παίζει για την πάρτη του και λέει βλακείες.
Η απορία που μένει είναι : ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΘΕΛΕΙ ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΣΤΟ HOLYWOOD?
ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ- STEVE NASH ΖΗΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ !!!!!!!

Αν περάσουν play off (εδώ γελάμε) to 4-0 από Oklahoma είναι δεδομένο.

Oklahoma City Thunder Όταν βλέπω τον Durant να παίζει χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο – φαντάσου τι κάνουν στο Portland. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω άνθρωπο στα 2:08 μέτρα να μοιράζει σακούλες. Ασταμάτητος και μαζί με τους Ginobili-Γκάλη οι καλύτεροι drivers που έχω δει . Για το αν είναι καλός σουτέρ ας μην μιλήσουμε.
Πάνε για τελικό τουλάχιστον
Η απορία που μένει είναι¨: Μπορεί οι Thunder να πάρουν πρωτάθλημα με ψηλό τον Ibaka? Πόσα ευρωπαϊκά πήρε ο Γκάλης με τον Wiltzer? Πόσα δαχτυλίδια θα είχε ο Jordan χωρίς τους Grant- Rodman?

Los Angeles Clippers: H επανάσταση των losers- Γύρισε ο τροχός, γλεντάει και ο φτωχός- 25 χρόνια κακοδιαχείρισης, χαζό drafts και χαζών trades ανήκουν στο παρελθόν. Τουλάχιστον τελικό Δύσης. Αν αυτοί ή οι Thunder συναντήσουν Νέα Υόρκη στον τελικό θα χαρώ

San Antonio Spurs: Νικητές αλλά πολύ βρώμικοι ή πολύ Fake (βλέπε Robinson) – Πλέον είναι και γερασμένοι

Dallas Mavericks: In Dirk we trust αλλά τα κλειδιά της εκκλησίας τα έχει ο Kuban και δύσκολα θα ξαναπροσκυνήσουμε

Charlotte Bobcats: H πορεία των Bobcats τα τελευταία χρόνια είναι μια δικαίωση για τον Jerry Krause !!!!!!!!!!!!!!!!!!


Και επειδή πολλά ακούγονται τελευταία για μετακόμιση των Kings στο Seattle.
To δίκαιο είναι: να γυρίσουν οι Thunder στο Seattle ως Sonics- και αν η Oklahoma θέλει ομάδα να πάρει τους Hornets (όπως έγινε μετά την Κατρίνα). Όλοι γνωρίζουν γιατί ο Stern πήγε τους Hornets στη Νέα Ορλεάνη και τούς Sonics στην Oklahoma. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκατασταθεί η ζημιά –λέω εγώ τώρα..

Συγγνώμη αν κούρασα…

Φιλικά
&lavrian

stratos kalantzis είπε...

@lavrian: Απολαυστικά τα σχόλια σου...

Panagos είπε...

&lavrian το σχόλιό σου είναι γεμάτο μικρά διαμάντια "Κάθε ήττα τους είναι μια νίκη του πολιτισμού." χαχαχαχαχαχα, πικρές αλήθειες "Πόσα ευρωπαϊκά πήρε ο Γκάλης με τον Wiltzer?" και πολλά ακόμα και αξίζει να μπει στο Commnent hall of fame του blog.

Εγώ αν ήμουν στην επιτροπή επιλογής θα σε καταψήφιζα λόγω της μιας (και άδικης) γραμμής που έσταζε χολή για τα σπηρούνια αλλά σε κάνω για Phoenix-Nash fan και θα δείξω κατανόηση. Πάντως στα μέσα των 90's που ήμαστε γεμάτοι καλά παιδιά και άγια (πλην του ευχάριστου διαλείμματος Ρόντμαν) με Ναύαρχο, Έλιοτ, Τζόνσον κλπ κάναμε τρύπα στο νερό. Κάθε ομάδα contender χρειάζεται έναν-δυο Μπάουεν.

Προσωπικό άχτι από 90's San Antonio: Πού πας με Χιλ προπονητή ρε Καραμήτροοοο;;;

Ο Ντουράντ ο πιο "natural" scorer που έχει δει. Άντε να τον κοντράρει ο Άντονι, κανένας άλλος.

Δημοσίευση σχολίου