RSS

RetroMania: Μιχάλης Ρωμανίδης


O Mιχάλης Ρωμανίδης βγήκε απ' το φυτώριο του ΑΡΗ. Ξέφευγε απ' το μοντέλο των  "ξύλινων" φόργουορντ της περασμένης εποχής και θεωρήθηκε τεράστια επένδυση για το ελληνικό μπάσκετ. Σε μικρή ηλικία ξεκινούσε πεντάδα λαμβάνοντας ευρωπαϊκές παραστάσεις / χρόνο συμμετοχής που άλλοι ίδιας γενιάς με εκείνον ούτε που τολμούσαν να ονειρευτούν. 
Aλλά....
Όταν το μπάσκετ άρχισε να συγκινεί όλο και περισσότερες μάζες και η επαγγελματοποίηση έγινε αυτοσκοπός των συλλόγων , ήρθαν οι "ομογενείς" για να ανεβάσουν την ποιότητα του αθλήματος. Θύμα της αλλαγής υπήρξε ο Ρωμανίδης.

Ο ερχομός του "ωραίου Λευτέρη" έστειλε μία και καλή στον πάγκο τον νεαρό φόργουορντ.
Ήταν μόλις 20 χρονών...
(αν και το γνωρίζετε απλά να αναφέρω πως συμμετείχε στη 12αδα του '87. Πίσω απ' τον Φάνη προοριζόταν για χρυσή εφεδρεία του μέλλοντος. Ο παραγκωνισμός , οι μηδαμινές συμμετοχές , του κατέστρεψαν την καριέρα.  Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ευθύνη δεν  βαραίνει περισσότερο τον ίδιο  απ' το "σύστημα" , τον Σούμποτιτς , τον Ιωαννίδη και δεν ξέρω εγώ ποιόν άλλον.)





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 σχόλια:

LikeMike είπε...

Ο Σούμποτιτς ήταν μονοδιάστατος παίκτης...Παλιομοδίτικο στατικός σουτέρ.¨Ενας σούτινγκ γκάρντ σε συσκευασία φόργουορντ που το ύψος του το εκμεταλλευόταν μόνο για να κάνει σούτ πιο άνετα απέναντι στους συνήοως κοντύτερους φρουρούς του.Απο κει και πέρα ούτε ταχυδύναμη,ούτε πάσα ούτε άμυνα.
Αντίθετα ο Ρωμανίδης είχε τα τεχνικά χαρακτηριστικά να γίνει ολ αράουντ και να εκτοπίσει σταδιακά τον "κακό Γιούγκο"...Τώρα αν έφταιγε ο ίδιος η ο Ιωαννίδης που δεν τον έβαζε,είναι ενα ερώτημα του τύπου "εκανε η κότα το αυγο..."
Καλή χρονιά και καλή συνέχεια στην υπέροχη προσπάθεια σας!


stratos kalantzis είπε...

Πού είσαι ρε Ντράζεν και άρχισα να ανησυχώ!!!!!

Μέσα στη βδομάδα -θα το έκανα σήμερα, αλλά δεν προλαβαίνω- έρχομαι με ανάρτηση αφιερωμένη στην "αράχνη"...

Ανώνυμος είπε...

ο Ρωμανιδης ειχε ολα τα χαρακτηριστικα να αφησει εποχη στα φοργουαρντ...Δεν το εκανε.Δεν πιστευω οτι αδικηθηκε αλλα οτι ο ιδιος αδικησε τον εαυτο του λογω κακης εξωγηπεδικης ζωης...
Ο Ρωμανιδης προοριζοταν για καριερα Φωτση...δεν τα καταφερε δυστυχως...

Δημοσίευση σχολίου