RSS

Μην υποτιμάτε τους Magic

Αυτό που συμβαίνει με τους φετινούς Orlando Magic και την αντιμετώπιση που έχουν από τον κόσμο του NBA είναι πραγματικά αξιοπερίεργο. Ειδικότερα, μετά την φυγή του Howard οι συζητήσεις περί ομάδας με το χειρότερο ρεκόρ στην Λίγκα ξεκινούσαν η μία μετά την άλλη. Φαίνεται όμως πως ο Vaugh και οι παίκτες του έχουν αρκετά κότσια για να διαψεύσουν τους επικριτές τους...

Το φετινό καλοκαίρι στο Orlando ήταν ταραχώδες. Όλα περιστρέφονταν γύρω από τον σούπερ-σταρ της ομάδας, Dwight Howard και την απόφαση του σχετικά με το μέλλον του. Μια απόφαση που θα άλλαζε τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα (όπως και έγινε). Ήδη πάντως το πρώτο θύμα του τυφώνα Dwightmare ήταν ο -πρώην πλέον- τεχνικός των Magic, Stan Van Gundy. Ο πιο λούζερ προπονητής της Λίγκας σύμφωνα με πολλούς...

Ο αντικαταστάτης του δεν ήταν κάποιο όνομα τύπου Larry Brown, αλλά ένας τελείως άπειρος προπονητής, που όμως έκανε μεγάλη καριέρα σαν play maker στο NBA. Το όνομα του Jacque Vaugh, μαθητής μάλιστα του μεγάλου Greg Popovich, καθώς για αρκετά χρόνια βρέθηκε στο πλευρό του έμπειρου τεχνικού στους Spurs.

Με την κίνηση αυτή λοιπόν, οι ιθύνοντες του συλλόγου έδειξαν τις προθέσεις τους να κρατήσουν τον Superman στην Florida. Έκαναν το χατίρι του δηλαδή να διώξουν τον Van Gundy για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη "εξουσία" στους Magic.

Όλα αυτά όμως μέχρι να ανακοινωθεί το mega trade που έστειλε τον έμπειρο center στους Lakers. Από το mega trade οι Magic πήραν τους Aaron Aflalo, Nicola Vucevic, Al Harrington, Moe Harkless, Josh McRoberts, Christian Eyenga καθώς και αρκετά μελλοντικά draft-picks. Παράλληλα, οι Magic απαλλάχτηκαν από το συμβόλαιο του Jason Richardson, ενώ η πιο σημαντική απώλεια μετά τον Howard ήταν αυτή του Ryan Anderson που στερεί από τον Vaugh το καλό περιφερειακό σουτ του παίκτη-αποκάλυψη της ομάδας του Orlando κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο.
Έτσι, στην ομάδα έμειναν -για να κάνουν την αναδόμηση των Magic- οι Glen Davis, Jameer Nelson, J.J. Reddick, Hedo Turkoglu, Andrew Nicholson, E'Twan Moore. Με αυτούς τους παίκτες λοιπόν ο Vaugh κλήθηκε να φτιάξει ένα αξιόμαχο ρόστερ... Και κατά την άποψη μου το έχει πετύχει!

Είναι από τις ομάδες που παρακολουθώ από την αρχή της σεζόν. Κυρίως μου έκανε κλικ ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσουν να κάνουν επιθετικά play στην μετά-Howard εποχή. Πρώτα βιολιά έγιναν οι Davis, Turkoglu, Reddick ενώ από κοντά είναι και οι Nelson, Aflalo, Vucevic. Ο τελευταίος μάλιστα έχει κλέψει τις εντυπώσεις σε μια front line που... πονάει και μοιάζει άδεια μετά το trade. Ο γεννημένος στην Ελβετία(!!), Μαυροβούνιος μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά του Superman, όμως παίζοντας κυρίως με το μυαλό του έχει κατορθώσει να καλύψει επάξια το κενό (όσο μπορεί φυσικά).
Αυτό όμως που βλέπουμε στους φετινούς Magic και μας κάνουν το κλικ, είναι η μαχητικότητα και το πείσμα που βγάζουν σε κάθε φάση, σε κάθε παιχνίδι. Μια ομάδα που την αποκαλούσαν ξοφλημένη στην αρχή της σεζόν, να δίνει απαντήσεις σε κάθε παιχνίδι για το αντίθετο. Είναι φανερό δηλαδή, πως και ο Vaugh έμαθε πράγματα δίπλα στον Pop αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες των Magic θέλουν να δείξουν πολλά σε όλους όσους τους μείωναν όλο το καλοκαίρι. Η πρόσφατη νίκη τους ΜΕΣΑ ΣΤΟ STAPLES CENTER κόντρα στους Lakers του Howard έδειξε πως η συγκινητική προσπάθεια των παικτών του Vaugh πιάνει τόπο!

Δεν ξέρω αν θα μπουν στα play-offs ή αν θα κάνουν winning record φέτος. Το πιθανότερο είναι πως όχι και στις δύο περιπτώσεις. Οι Magic όμως αξίζουν τον σεβασμό του κάθε μπασκετόφιλου για τον τρόπο που αγωνίζονται κάθε βράδυ.

Και στην τελική, στο Orlando έμαθαν να ζουν μετά από απώλειες όπως του Shaq, του T-Mac, του Hardaway. Στον Howard θα κωλώσουν;

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

kukoc7 είπε...

O Nicola Vucevic είναι πολύ καλός παίκτης και σίγουρα γνωρίζει καλύτερα το μπάσκετ από τον Howard. Ο Howard μάλλον αναδεικνύεται σε παίκτη που δύσκολα θα κάνει τη διαφορά για την ομάδα του.

Κάφρος είπε...

Όσο παίζει ο Kobe ο Superman θα ζει στην σκιά του αυτό είναι γνωστό. Το θέμα είναι αν αντέξει την πίεση και τις απαιτήσεις όταν ο Black Mamba κρεμάσει τα παπούτσια του.

Δημοσίευση σχολίου