RSS

Οι Blazers του Aldridge... και του Lillard

Θα περιμένατε και με το δίκιο σας τέτοιες μέρες γιορτινές να γράψω κάτι πιο... φαντεζί που να περιέχει όλα τα λαμπερά αστέρια της Λίγκας. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που τα επόμενα 2-3 χρόνια αναμένεται να κάνει μεγάλη αίσθηση κατά την άποψη μου. Στο Portland άλλωστε η δουλειά δείχνει πως πιάνει τόπο!

Αρκετή ήταν η δουλειά και η κινητικότητα φέτος το καλοκαίρι στην Rip City. Από την στιγμή που ο Terry Stotts πήρε στα χέρια του τους Lillard, Leonard, Barton ήξερε πως έπρεπε να τους προσαρμόσει στους ήδη υπάρχοντες βασικότατους Hickson, Matthews, Batum και φυσικά τον Aldridge. Για την ώρα το εγχείρημα του αποδεικνύεται πετυχημένο!

Οι φετινοί Blazers για πολλούς στην αρχή της χρονιάς ήταν από τις ομάδες που δύσκολα θα έκαναν winning record και πως δεν θα παρουσίαζαν κάτι το αξιόλογο σε μια μεταβατική σεζόν, όπως έλεγαν οι ειδικοί. Οι ίδιοι ειδικοί που σήμερα όπου σταθούν κι όπου βρεθούν αποθεώνουν τον παίκτη-βαρόμετρο της ομάδας του Stotts, LaMarcus Aldridge, καθώς επίσης και -ίσως- τον ρούκι της χρονιάς, τον φοβερό και τρομερό Damian Lillard.
Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι μια απ' τις αδυναμίες μου. Πολύ καλός χειριστής της μπάλας, ξέρει να οργανώνει το παιχνίδι ικανοποιώντας τόσο τους Batum-Matthews, όσο και τους Hickson-Aldridge. Παράλληλα, δεν φοβάται να πάρει την μπάλα όταν αυτή ζυγίζει τόνους! Εν ολίγοις, βοηθάει πολύ ώστε να σταθεροποιηθούν σε ψηλό επίπεδο οι Blazers και σταδιακά να ανεβαίνουν κι άλλο.

Πέραν όμως αυτού, ο Lillard δείχνει πόσο έχουν ανέβει επίπεδο τα point guards της Λίγκας τα τελευταία χρόνια. Από τον Westbrook έως τον Lillard βλέπουμε γκαρντ οι οποίοι είναι βραχύσωμοι, είναι γρήγοροι, έχουν ευχέρεια στο σκοράρισμα και παράλληλα μπορούν να μοιράσουν με την ίδια ευκολία πάσες στους συμπαίκτες τους. Ακόμα κι έτσι όμως υπάρχουν και οι πιο... old school play makers όπως είναι ο Rajon Rondo.

Κλείνοντας την παρένθεση, την φετινή περίοδο οι Blazers δεν φαίνονται ικανοί για την μεγάλη έκπληξη. Ο λόγος είναι φυσικά η έλλειψη λύσεων από τον πάγκο. Επιθετικά η ομάδα του Stotts στηρίζεται κατά κύριο λόγο -μπορεί και ολοκληρωτικά- στην βασική πεντάδα της. Γι' αυτό και σε περίπτωση που δεν τραβήξει επιθετικά κάποιος εκ των γνωστών (Lillard, Matthews, Batum, Aldridge, Hickson) ή αν υπάρξει πρόβλημα τραυματισμού, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Βέβαια, όταν υπάρξουν βοήθειες από παίκτες όπως ο Claver, o Barton, o Freeland τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα στην Rip City. Το φαινόμενο αυτό όμως είναι αρκετά σπάνιο...
Μπορεί όμως να μην δείχνουν ικανοί για την έκπληξη οι Blazers όμως αποτελούν μια εκ των ομάδων που θα τραβήξουν τα βλέμματα όλων. Η συνύπαρξη Aldridge-Lillard σε ρόλο αρχηγού και υπαρχηγού αντίστοιχα είναι εκρηκτική και εγγυάται πολύ run and gun παιχνίδι το οποίο βέβαια θα έχει συνέπειες στην άμυνα!

Γνώμη μου είναι πως θα μπουν play off σαν 8οι στην Δύση (στην καλύτερη των περιπτώσεων) όπου και θα πέσουν ηρωικά μαχόμενοι. Ακόμα κι αν δεν μπούνε όμως οι βάσεις για μια ομάδα που μπορεί να σταθεί σαν πρωταγωνίστρια έχουν μπει από φέτος...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου