RSS

"Άγιε μου Βασίλη για το 2013 θέλω....."

Μέσα στο κλίμα των ημερών όπου όλοι -μεταξύ σοβαρού και αστείου- ζητάνε από τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει και κάτι για το νέο έτος, σκέφτηκα να μπούμε στα παπούτσια μερικών εκ των μπασκετικών πρωταγωνιστών και της χρονιάς που φεύγει αλλά -όπως αναμένεται- και αυτής που έρχεται, και να αποτανθούμε στον κυριούλη με τα κόκκινα ρούχα και τη μακρά γενειάδα ζητώντας του ό, τι μπορεί να ήθελε ο καθένας εξ αυτών. Έχουμε και λέμε,,

- Αφοί Αγγελόπουλοι: Πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ καθώς το 2012 ήταν μια χρονιά σκέτη-ονείρωξη. Και πρωταθλητές Ελλάδος γίναμε, και την κούπα την Ευρωπαϊκή σηκώσαμε, και ομάδα αποτελούμενη από Έλληνες φτιάξαμε και όλους τους κρατήσαμε το καλοκαίρι, και ο ΠΑΟ σχεδόν διελύθη στα εξ ων συνετέθη και με τον Μπαρτζώκα η ομάδα αποδίδει εξαιρετικό μπάσκετ, τι άλλο να ζητήσουμε?? Να είμαστε και λογικοί, να μην είμαστε και πλεονέκτες, που έλεγε και μια ψυχή. Επειδή όμως η διάρκεια κάνει τη διαφορά, μια από τα ίδια μπορούμε να έχουμε με κρυφό στόχο το...triple crown?

- Β. Σπανούλης: Ό, τι είπαν τα αφεντικά επάνω ισχύει και για μένα, έγινα και μπαμπάς μέσα στη χρονιά, όλα μου ήρθαν όπως τα περίμενα ακριβώς και ακόμα καλύτερα. Για το νέο έτος Άγιε μου συνονόματε, μήπως να κοιτάζαμε λίγο πιο μακριά? Μήπως, λέω μήπως, ένα καλό συμβόλαιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σε μια καλή ομάδα με εγγυημένο χρόνο συμμετοχής και καλά λεφτά? Μου έχει ελαφρώς απωθημένο εκείνη η τελευταία μου περιπέτεια.

- Γ. Βασιλακόπουλος: Έναν προπονητή για την Εθνική ομάδα που να... μπορεί να εμπνέει και να συσπειρώνει άπαντες σαν τον Γιαννάκη.... να είναι "γάτα" σαν τον Μπλατ.... να είναι φθηνός σαν τον Κατσικάρη... να έχει κύρος και πρέστίζ σαν τον Ομπράντοβιτς... να είναι έμπειρος σαν τον Μεσίνα... και τον χρεωθώ ως προσωπική πετυχημένη επιλογή μου αφού πρωτίστως θα έχει κακτήσει το επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ε καλέ μου Άγιε, δε ζητάω πολλά??

- Δ. Γιαννακόπουλος: Να αποδειχτεί ο Πεδουλάκης ο πιο υποτιμημένα καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Να βάλουν όλα τα σουτ που θα επιχειρήσουν οι Μπράμος-Μασιούλις, ο Μπανκς να γίνει ο πραγματικός Σούπερμαν και όχι να μου σηκώνει τα χέρια, ο Τσαρτσαρής μακριά από τραυματισμούς, ο Ούκιτς να πάθει μετάλλαξη, ο Γκιστ με τον Λάσμε να έχουν double-double σε κάθε παιχνίδι και ο Σοφοκλής να παίζει κάθε παιχνίδι όπως το 2006 με τους Αμερικανούς. Α, και κράτα μου τον Μήτσο υγιή!!!!!! Έναν τίτλο προλαβαίνω να τον ζητήσω ή.....

- Δ. Διαμαντίδης: Να έρθει πάλι ο Μάικ να μου στήσει ένα καλό σκριν. Στην πάσα που θα κάνω στη γωνία να είναι έτοιμος και οπλισμένος ο Ντρού ή έστω ο Στράτος να σουτάρει. Τέλος πάντων, ας είναι και ο Σάτο!!! Να κάνει αντίθετο κόψιμο από μένα από high σε low ο Αντώνης για να του δώσω να τη μπουμπουνίσει από την κορυφή. Να δώσω τη μπάλα στον Σάρας στην επίθεση να ξεκολλήσουμε γιατί όλοι έχουν πέσει επάνω μου. Να δω τον Ζοτς με χρώμα μελιτζανί να φωνάζει και να ωρύεται για μια κακή άμυνα ή ένα λάθος στήσιμο του σκριν. Να γίνω 1-2 χρόνια νεότερος σε αντοχές, τρεξίματα.... Συγνώμη τι έτος είπαμε ότι έχουμε???

- Σ. Μαρκόπουλος-Μ. Πρέλεβιτς: Δηλαδή ο...Βρύζας ήταν καλύτερο παιδί από εμάς τη χρονιά που πέρασε, δεν το καταλαβαίνουμε αυτό!! Και εν πάσει περιπτώσει, αφού του έφερες τον Ιβάν τον τρομερό με τα λεφτά, στείλε του μια έμπνευση να μοιράσει μερικά χαρτιά και προς το τμήμα μπάσκετ. Έτσι όπως είναι η αγορά, με τα...παπούτσια του Βιεϊρίνια, φτιάχνω ολόκληρη πεντάδα!!!

- Γ. Λιανός. Να κάνουν μια εξαιρετική χρονιά οι Παππάς-Καββαδάς προκειμένου το ερχόμενο καλοκαίρι να μπουν σε πλειστηριασμό οι αιώνιοι να τους αποκτήσουν και εγώ να κάθομαι και να κοιτάω τα νούμερα να ανεβαίνουν, ενώ ταυτόχρονα όλοι οι φερέλπιδες νέοι Έλληνες παίχτες να θέλουν να έρθουν στον Πανιώνιο για το μετέπειτα σκαλοπάτι. Και αν πάλι δε γίνει αυτο, με μια τρίτη θέση εγώ ευχαριστημένος πάλι είμαι!!!

- Ε. Μεσίνα. Λίγο μυαλό στον Τεόντοσιτς αγαπητέ μου Άγιε Βασίλη μήπως σου περισσεύει να του στείλεις, μπάς και καταφέρω και γίνω ο πρώτος προπονητής με αυτόν τον παλαβό ως άσσο και σηκώσω την κούπα την ευρωπαϊκή? Σε ομάδα με λεφτά με έστειλες, παίχτες καλούς έχω, το στυλ μου το άλλαξα με τα γυαλιά που έβαλα, εκείνος ο τρισκατάρατος Σέρβος αδειούται, τα σφυριγματάκια μου θα τα πάρω, δε ζητάω πολλά αλήθεια σου λέω. Εσύ που με έστειλες μέχρι και το NBA  σε θέση προπονητή θα μου αρνηθείς κάτι τέτοιο?

- Μάικ Ντ' Αντόνι: Μερικά βιβλία χημείας!!!! Έχω τον Νας. Τον Κόμπι. Τον Γκασόλ. Τον Χάουαρντ. Τον Αρτέστ. Και δε μπορούν να συννενοηθούν μεταξύ τους ούτε για το ποιος θα περάσει πρώτος το φανάρι!!!! Καμία συνεργασία, καμία ομοψυχία, όλοι ζητάνε από μια μπάλα!!! Μήπως να άλλαζες τους κανόνες του μπάσκετ και να παίζαμε με παραπάνω από μια μπάλα ταυτόχρονα ώστε να τους έχω όλους ικανοποιημένους? Όχι τίποτα άλλο, αλλά βλέπω τον γερό Φιλ να μειδιά σαρδόνια και μου τη δίνει!!!!

- Κέβιν Ντουράντ. Άντε να δεχθώ ότι πέρυσι ήταν η χρονιά του Λεμπρόν να το πάρει, γιατί κινδύνευε να χαρακτηριστεί ο μεγαλύτερος loser όλων των εποχών, αλλά φέτος θέλω το δαχτυλίδι!!! Το τίμημά μου το πλήρωσα και μας έφυγε ο μούσιας, αλλά ακόμα και έτσι είμαστε νέοι, ορμητικοί, ενθουσιώδεις, δυναμικοί και πολύ διψασμένοι!!! Μόνο με την..... πλάτη δεν έχω αρχίσει ακόμα να σκοράρω προκειμένου να γίνουμε πρωταθλητές, αλλά αν χρειαστεί ακόμα και αυτό θα κάνω!!!! Επειδή θα τους ξαναβρούμε μπροστά μας μάλλον αυτούς από το Μαϊάμι, μην έχουμε τα ίδια πάλι.

- Ρ. Άλλεν. Στον τελικό της Ανατολής τους Σέλτικς θέλω. Να με παίζει άμυνα ο Ρόντο, να τους καρφώσω καμιά 20 τρίποντα πάνω από τα χέρια του, να τους αποκλείσουμε με sweep με δικό μου τελευταίο σουτ πάνω σε άμυνά του. Και μετά να πάω στον ίδιο και στον Ντοκ και να τους πω το κλασικό "good game"!!! Χωρίς καμιά ρεβανσιστική διάθεση καλέ μου Άγιε, το τονίζω αυτό!!!

Ποιανού την ευχή λέτε ότι θα πραγματοποιήσει ο γενειοφόρος Άγιος??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Του Ray θελω να πιστευω!!!

Gas

Δημοσίευση σχολίου