RSS

Ντράζεν Πέτροβιτς : 19 χρόνια χωρίς τον Mozart του μπάσκετ

 Δύο πρόσφατα βιντεάκια που φτιάχθηκαν  πρόσφατα για να τιμήσουν τον Drazen Petrovic. Για μένα είναι απ' τα καλύτερα που κυκλοφορούν (πιστέψτε με έχω δει πάρα πολλά).   To κανάλι του CroPETROforever απ' το οποίο προέρχονται είναι γεμάτο από βιντεάκια του Πέτροβιτς. Όσοι πιστοί προσέλθετε....

(σ.σ. εμείς απ' τη μεριά μας , τον Ιούνιο του 2010,  επιμεληθήκαμε ένα μεγα - αφιέρωμα μιας εβδομάδος. Ήταν το πρώτο μας  και κατέχει ξεχωριστή θέση στη καρδιά του Tριπόντου)











Αν αντέχετε δείτε το....



Βοnus material:

για τους καινούργιους φίλους του Τριπόντου ξαναδημοσιεύουμε το υπέροχο "Once a Brothers"




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τεράστιος παίχτης.... Χωρίς αυτόν η μεγάλη φουρνιά της Κροατικής Εθνικής ομάδας με όλους τους μεγάλους παίχτες έμεινε στα ρηχά με τις τρίτες θέσεις σε παγκόσμιο κύπελλο(1994) και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα(1993-95) που κατέκτησε καθώς και τους βεντετισμούς που παρουσιάζονταν μες τα αποδυτήρια, ελλείψει της παρουσίας του και της ηγετικής φυσιογνωμίας που είχε ... Με αυτόν η τότε Κροατία θα έκανε μεγάλα πράγματα ήταν η έμπνευση, η αρχή και το τέλος μιας ομάδας μεγάλων παιχτών...
Sabieron

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ήταν ο αρχηγός και ηγέτης όχι μόνο της Κροατίας αλλά και της Γιουγκοσλαβίας η οποία είχε έναν γαλαξία μεγάλων παικτών (Ντίβιτς, Πάσπαλιε, Κούκοτς, Ράτζα, Ζντοβτς, Σάβιτς, Βράνκοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Ντανίλοβιτς), τι να λέμε τώρα.

Αργύρης.

ΥΓ. Ξέρει κανείς γιατί δεν κατέβηκε να πάιξει στο ευρωμπάκετ του '91 με τη Γιουγοσλαβία που ήταν μάλιστα και αρχηγός της εθνικής;

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά δεν πήγε για να προετοιμαστεί καλύτερα για την δεύτερη χρονιά με τους Νετς. Ήταν και ο πόλεμος που είχε αρχίσει νομίζω,(Ο Ζντοβτς είχε διαταχθεί από την νεοσύστατη Σλοβενική Κυβέρνηση να αποχωρήσει από τη ομάδα της Γιουγκοσλαβίας στα μισά του Ευρωμπασκετ).

Sabieron

Gangster είπε...

Τεραστιος παιχτης!! O miller στην αρχη του βιντεο λλει οτι ειναι ο καλυτερος σουτερ που εχει δει στη ζωή του!!Ακόμα και με αμυνα τον jordan ο petrovic εβρισκε το δρομο προς το καλάθι.Προσωπικά από άποψη ταλέντου κι αξιας τον θεωρώ μεσα στους 5 καλυτερους παιχτες όλων των εποχων για το άθλημα ..

stratos kalantzis είπε...

Πρώτη φορά Ευρωπαίος παίχτης όχι μόνο έκανε αίσθηση στο NBA οι ομάδες του οποίου είχαν εξαιρετικά ρόστερ, αλλά απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με τους κορυφαίους.

Ο Ντράζεν δούλεψε στη ζωή του σε πλήρη αναλογία με το θεόσταλτο ταλέντο που είχε με αποτέλεσμα να μνημονεύεται για πάντα ανάμεσα στους καλύτερους. Σε εκείνο το ρημαδο αυτοκίνητο να μην έμπαινε μόνο....

Ανώνυμος είπε...

o 2 καλυτερος ευρωπαιος ολων των εποχων μετα τον ντιρκ

TASOS PAPADOPOULOS είπε...

συγνώμη ανώνυμε αλλά αν θεωρείς τον Νοβίτσκι καλύτερο του Ντράζεν μάλλον είσαι πολύ μικρός και 1)αφενός δεν έχεις δει και ζήσει τον Ντράζεν
2) αφετέρου, δεν έχεις δει τα ρόστερ των ομάδων του ΝΒΑ όταν έπαιζε ο Ντράζεν..

Σου θυμίζω ότι στο σημερινό ΝΒΑ είναι σταρ ο..Gortat!!Τότε;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΝ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ {( 1991 )} ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΗΤΗΣ ΝΤΡΗΜ ΤΗΜ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ( ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΜΕΣΩΪ ΤΟΥ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η "ΝΙΚΕ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΛΗΝΗΤΗ ΟΛΟΙ ΦΟΡΑΓΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΑΜΠΑ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ - ΒΛΕΠΕ Μ.Μ.Ε. -ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕΣΩΪ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΝΙΚΗΤΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ).
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ "ΝΕΤΣ" ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ-ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΡΑΒΟΚΟΙΤΑΖΑΝ ΜΗ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ. ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΝΤΕΡΣΟΝ, ΚΟΛΕΜΑΝ, ΜΟΡΙΣ (ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ), ΝΤΑΝΤΛΕΪ ( ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΤΑΝΕ ΤΟΝ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ), ΜΠΟΟΥΪ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΗΜΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΑΝΤΕΡΣΟΝ, ΝΤΑΝΤΛΕΪ, ΜΠΟΟΥΪ, Ο ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΔΥΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, Ο ΤΣΑΚ ΝΤΕΪΛΙ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΚΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΝ...
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ "GANGSTER" ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΞΓΟΥΕΛ ΤΩΝ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΝΕΤΣ-ΡΟΚΕΤΣ.
ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΝ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΤΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΚ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ -ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ- ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ "ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ". ΕΙΔΙΚΩΣ, ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΤΑΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΣΤΟ "Drazen Petrovic Top 10 Plays of Career" ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ Νο {( 10 )} ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΟ Νο {( 3 )} ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΒΙΝΤΕΑΚΙ, Η ΠΑΣΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΤΖΙΚ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΘΡΕΜΕΝΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΑΛΜΑΤΑ, ΕΝΩ Ο ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟΝ ΤΟΥ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΙΒΟΤ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ (ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ ) ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΕΙΣ ( ΜΠΟΜΠ ΜΑΚΑΝΤΟΥ ΔΙΔΑΞΑΣ ), ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΧΩΡΙΣ, ΣΧΕΔΟΝ, ΝΑ ΠΗΔΑΪ.

Δημοσίευση σχολίου