RSS

Tακτική: Πρίντεζης , Μπλούθενταλ , Γιασικεβίτσιους


Η στήλη της τακτικής θα αναλύσει τις τρείς φάσεις για τις οποίες έγινε πολύς ντόρος τις τελευταίες ώρες.











Τακτική: Πρίντεζης


Είναι η φωτογραφία που αποτυπώνει με τον πιο φανερό τρόπο την μεγάλη ευκαιρία που σπατάλησε ο Ολυμπιακός να διπλασιάσει τις νίκες του στη Τοσκάνη.
Απομένουν 4'6''.
Οι παίκτες της Σιένα αντί να περιμένουν στη σέντρα "σπατάλησαν" 2 παίκτες για να διεκδικήσουν τυχόν χαμένη βολή του Ρακόσεβιτς. Δεν έχει λογική μιας και απομένουν ελάχιστα δευτερόλεπτα και είναι μπροστά στο σκορ.
( Σε τέτοιες καταστάσεις κοιτάς να "οχυρωθείς" πίσω διότι αν περάσει η πάσα ενδέχεται να φας καλάθι στο transition / όπως και παρ' ολίγον να γίνει.)
O Πρίντεζης κατεβάζει τη μπάλα , γυρνάει το κεφάλι το και βλέπει τον Λο.
(μάλιστα ο Σπανούλης του δείχνει με το χέρι τον Αμερικανό)

Αν επιχειρούσε να την δώσει στον Λο....
Ο Ρακόσεβιτς όσο και να απλώσει το χέρι δεν την πιάνει. Επίσης μπορεί να του δώσει πάσα στο κενό χώρο όπως λένε και στη μπάλα. Ο Άντερσεν βρίσκεται στη μέση και έχει τα μάτια στο Λο και το μυαλό στον Κέσελ που φεύγει απ' το δεξί φτερό. "Η μπαλιά θα περνούσε" όπως λένε και στο ποδόσφαιρο.


Υ.Γ. Επειδή πολύ κουβέντα έγινε για το αν μπορούσε να δώσει πάσα στο Κέσελ , με τον basketiko που μιλήσαμε μου είπε πως η πάσα από εκεί δεν περνάει με τον Στόουνρουκ και τον Ζήση να απαγορεύουν τη γωνία πάσας.
Έτσι είναι αν και ο Πρίντεζης δεν έχει δει καν τον συμπαίκτη του. Ντριμπλάρει με το κεφάλι κάτω και μόνο που βρίσκεται ο Λο ξέρει.





Υ.Γ. 2) Ο Συρίγος - και πολλοί ανώνυμοι- σταύρωσαν τον Ίβκοβιτς για την χρησιμοποίηση του Παπαδόπουλου. Εγώ πιστεύω πως με τα φτηνά (silly fouls τα αποκάλεσε ο Λο) των Ντόρσεϊ και Χάινς , έπρεπε να ξοδέψει χρόνο. Έβαλε τον Άντιτς για λίγο στο "5" αλλά σκεφτόταν πως δεν θα έπρεπε να τον κουράσει τόσο νωρίς. Το παιχνίδι είχε πολύ χρόνο ακόμη. Το ήξερε πως ο Λάζος θα είναι ανεπαρκής στην άμυνα αλλά ήλπιζε όσα φάει θα τα βάλει στην επίθεση. Σαν σκέψη έχει λογική αλλά δεν του βγήκε.


Τακτική: Μπλούθενταλ
Ο Μπλούθενταλ είναι απ' τους καλύτερους clutch player των Ευρωπαϊκών γηπέδων.
Ο Μπλούθενταλ συνηθίζει να σουτάρει πιο μακριά απ' το τρίποντο.
(αφού τα διευκρινίσαμε παμε να δούμε τι μερίδιο ευθύνης έχει ο Καϊμακόγλου)

Στο πρώτο τρίποντο μετά την αλλαγή στο screen , ο Μπατίστ μαρκάρει τον εκρηκτικό Λάνγκφορντ. Σε προηγούμενες φάσεις ο Αμερικανός περνούσε σαν σταματημένο πότε τον Καλάθη και πότε τον Διαμαντίδη και αυτό ο Καϊμακόγλου το θυμόταν. Έπρεπε να βοηθήσει το συμπαίκτη του.
Κατευθύνεται για να δώσει μία "ψεύτικη βοήθεια" (fake defense το λένε οι Αμερικάνοι με τον I.Thomas να ήταν master σε αυτό) ώστε ο Λάνγκφορντ να ψαρώσει και να δώσει τη μπάλα.
Ο στόχος επιτεύχθει αλλά ο Μπλούθενταλ το έβαλε απ' το σπίτι του... (και μάλιστα με χέρι απλωμένο).
Αν δεν είχε βγει για βοήθεια τότε ο Λάνγκορντ με το drive που θα επιχειρούσε θα έπαιρνε το φάουλ του Μπατίστ, μιας και δεν έχει τα πόδια για να του κόψει το διάδρομο.
Προτίμησε να ρισκάρει το μακρινό τρίποντο παρά τις βολές του Λάνγκφορντ.
Λογική σκέψη.

Στο δεύτερο τρίποντο φταίει διότι μένει χαμηλά μήπως και χρειαστεί να δώσει βοήθεια στη διείσδυση του Οχαγιόν. Το close out του είναι αργό και ο Μπλούθενταλ σουτάρει τρίποντο (πάλι μακριά απ' τα 6.75μ).

(κοιτάξτε την απόσταση που έχουν τα πόδια του Καϊμακόγλου απ΄ του Μπλούθενταλ)




Τακτική: Γιασικεβίτσιους


Για το φάουλ στον Σάρας τώρα στο ΝΒΑ θα σφυρίζονταν ασυζητητί. Οι Kobe , Wade το κάνουν επανειλημμένα.
Στα δικά μας μέρη αρκετές φορές έχω δει να "τιμωρούν" οι διαιτητές τον παίκτη που πάει να εκμαιεύσει το φάουλ. Ο Λιθουανός δεν πηδάει στη κατακόρυφο αλλά - έξυπνα- γέρνει το κορμί του για να επιδιώξει την επαφή.
Το σύνηθες θα ήταν μέσα στο ΟΑΚΑ και σε εκείνο το χρονικό σημείο να σφυρίξει το φάουλ . Στο κάτω κάτω περισσότερο τρώει την προσποίηση ο Σμιθ και λιγότερο εκμαιεύει το φάουλ ο Γιασικεβίτσιους (αν μπορούσαμε να τα βάλουμε στη ζυγαριά)
























Υ.Γ Βήματα ο Σάρας δεν έκανε.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 σχόλια:

Gangster είπε...

o Σαρας εκανε βηματα στο jump stop. Εκανε ενα μικρο βηματακι πριν το jump stop

basketikos είπε...

Πολύ κακή αμυντική αντίδραση και στις 2 περιπτώσεις από τον γενικά καλό αμυντικό Καϊμακόγλου για 3 λόγους:

1) Ο Μπλου είναι σεσημασμένος
2) Σε καμία από τις 2 περιπτώσεις δε χρειάζεται να πάει σε βοήθεια
3) Οι πάσες είναι στη δυνατή πλευρά οπότε θεωρητικά θα έπρεπε να είναι πάνω στον παίκτη (αν όχι να απαγορεύει την πάσα...)

Gangster είπε...

Πραγματικά κακή άμυνα από τον Καιμακόγλου- σε σχέση με τον παίχτη που μαρκάρει- για έναν και μόνο λόγο:Ο Μπλου δεν ξερει να κάνει τίποτε άλλο από το να σουτάρει.Από ένα τετοιο παίχτη δεν κινδυνεύεις όυτε από μπάσιμο ούτε από ασσίστ πάσα.¨Αρα δε δίνεις βοήθεια με τίποτα , απαγορεύεις την πάσα με όβερ play, και εαν τελικά την πάρει , του δίνεις καθαρά το μπάσιμο...

Δημοσίευση σχολίου