RSS

Deja vu: The Memorial Day Massacre












Τις προηγούμενες ημέρες οι δημοσιογράφοι για να "ντύσουν" όσο πιο όμορφα μπορούσαν τον προημιτελικό , έγραφαν για το ευρωπαϊκό "Celtics - Lakers" ζευγάρι. Αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα απ' όσες μεριές και αν το εξετάσεις. Τρόπαια , τίτλοι , χρώματα, μεταξύ τους προϊστορία. Γνωρίζοντας το παρελθόν , το χθεσινό έπρεπε να το περιμένουμε


H χθεσινή εμφατική νίκη λοιπόν των "Celtics" θύμισε αρκετά - αντέγραψε καλύτερα- τον πρώτο τελικό του 1985. Τότε που οι Celtics κατατρόπωσαν τους Lakers με το θαμπωτικό 148-114.




Xθές είχαμε τη δική μας "ημέρα σφαγής" με τον Παναθηναϊκό να μπορεί - αλλά να μη θέλει- να κερδίσει με παραπάνω από 30 πόντους διαφορά.




Υ.Γ. Τελικά τη σειρά του ΝΒΑ την κέρδισαν οι Lakers. Στα δικά μας μέρη τώρα, θα πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα για να μην περάσουν οι "Celtics".

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το 2ο μάτς σε διαψεύδει... αν και οι δικοί μας Celtics είναι πολύ καλύτερη σαν ομάδα από τους "Lakers" τα 2 επόμενα ματς στο Τελ Αβίβ θα είναι συγκλονιστικά...

Drazen είπε...

Πραγματικά περίμενα ένα άνετο 3-1 υπέρ των πρασίνων και διαψεύστηκα.
Τώρα και 1-3 να γίνει δε θα μου προκαλέσει καμία έκπληξη.
Γι' αυτό και το μπάσκετ είναι το ομορφότερο άθλημα στο πλανήτη. Έχει παραμέτρους και συνιστώσες που κανείς δε μπορεί να προβλέψει.

Η Μακάμπι επέλεξε να δίνει βοήθειες χαμηλά (αρκετές φορές ακόμη και η δυνατή πλευρά της έβγαινε στη βοήθεια) και επέλεξε να ζήσει (ή να περάνει) απ' τα τρίποντα του ΠΑΟ.
Πήγε σε αρκετές φάσεις απομόνωσης (κάτι φυσιολογικό με τους πολλούς Αμερικανούς που έχει) και όταν υπήρχε στο παρκέ ο Λόγκαν ή ο Σάρας , τους σημάδευε.
Ο ΠΑΟ σαν ομάδα που αντιδρά σε οτιδήποτε η αντίπαλη άμυνα της δίνει , "μπερδεύτηκε" με τα τόσα τρίποντα που αναγκαστικά πήρε και έγινε προβλέψιμη.
Για μένα όμως έχασε - το έγραψα και στο πρόχειρο σχόλιο- καθαρά λόγω ενέργειας. Στο 3ο παιχνίδι που θα έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Όσο προχωράει η σειρά τόσο τα πόδια των πρασίνων θα κουράζονται (οι Μπατίστ - Διαμαντίδης - Σάρας) είναι πάνω από 30...

Για το φάουλ στον Σάρας τώρα στο ΝΒΑ θα σφυρίζονταν ασυζητητί.
Στα δικά μας μέρη αρκετές φορές έχω δει να "τιμωρούν" τον παίκτη πυ πάει να εκμαιεύσει το φάουλ. Ο Λιθουανός δεν πηδάει στη κατακόρυφο αλλά - έξυπνα- γέρνει το κορμί του για να επιδιώξει την επαφή.
Το σύνηθες θα ήταν μέσα στο ΟΑΚΑ και σε εκείνο το χρονικό σημείο να σφυρίξει το φάουλ .
Εντύπωση μου κάνει που δεν δόθηκε.
Υ.Γ Βήματα ο Σάρας δεν έκανε.

Δημοσίευση σχολίου