RSS

Γράφοντας ενώ βλέπω τα παιχνίδια..


Προσπάθησα να κάνω κάτι πρωτότυπο αυτή τη φορά καθώς υπάρχει ενδεχόμενο τα μακροσκελή κείμενά μου να έχουν κουράσει αρκετούς ή να προκαλούν την ανία. Σκέφτηκα να καταγράφω τις σκέψεις μου καθώς θα παρακολουθώ τον τρίτο αγώνα του ΟΣΦΠ εναντίον της Σιένα και τον τέταρτο του ΠΑΟ εναντίον της Μακάμπι όπως εκείνη τη στιγμή δημιουργούνται αντανακλαστικά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τις παραθέτω εκτειθέμενος στα μάτια σας...



ΟΣΦΠ- ΣΙΕΝΑ:

-Ο Ντόρσεϊ έχει σωματοδομή που φέρνει προς Ντουάιτ Χάουαρντ ή μου φαίνεται? Έναν τέτοιο παίχτη ο Ιβάνοβιτς τον πήρε για επιθετική απειλή κάτω από το καλάθι?? Μάλιστα.. Μέχρι τα 100 βλέπω τον Ίβκοβιτς να κοουτσάρει.

- Οι Ιταλοί έχουν επικεντρώσει όλη την άμυνά τους πάνω στον Σπανούλη και στο παιχνίδι του άρα ο αρχηγός του Ολυμπιακού πρέπει να αφήσει κατά μέρος τον εγωισμό και να βάλει όλους τους άλλους συμπαίχτες του στο παιχνίδι..

-Τραυματίας και ο Πρίντεζης?? Γαμώ την ατυχία μου γαμώ....Οι Ιταλοί προσπαθούν να ρίξουν πολύ ξύλο και εξαιρουμένου του "κωλοτούμπα κατά Ιωαννίδη" ΜαΚάλεμπ σουτάρουν σχεδόν στο τέλος κάθε επίθεσης. Θέλει υπομονή το παιχνίδι και καθαρό μυαλό.

-Κύριε Πιανιτζάνι το ματς δε κερδίζεται με τον Άντερσον να ποστάρει και να σουτάρει πάνω από το κεφάλι του Χάινς ούτε με τον κωλοτούμπα να βάζει το κεφάλι κάτω και να εφορμά εναντίον όλων. Τον έχει σημαδέψει η άμυνα του Ολυμπιακού και μόνο από αυτόν δύσκολα θα χάσει.

- Αυτός ο Χάινς μοιάζει να έχει ελατήρια στα πόδια και σίδερα στα χέρια. Αν και κοντύτερος έτσι και πιάσει τη μπάλα, νομίζει θα τη σφίξει τόσο που θα σκάσει!!! Τρομερά προσόντα ο Μάντζαρης εμπλουτίζει τις παραστάσεις του και νομίζω ότι βρισκόμαστε στο επόμενο υβρίδιο "Διαμαντίδη" του ελληνικού μπάσκετ. Λίγη αυτοπεποίθηση χρειάζεται μόνο στην επίθεση.

- Την οποία έχει ο Σλούκας που μόλις βρει άνοιγμα μετά το σκριν είτε σουτάρει είτε διεισδύει για να δημιουργήσει. Αυτόν τον παίχτη είχε εκτός δωδεκάδας το πρώτο εξάμηνο ο Ντούντα? Μήπως όμως αυτό τον βοήθησε να καταλάβει ποια φανέλα φοράει και πώς έπρεπε να παίξει για να βοηθήσει την ομάδα του?

- Η άμυνα του ΟΣΦΠ σπάει κόκκαλα. Ταχύτατη στις εναλλαγές με τρομερές αλληλοκαλύψεις. Ώρες ώρες φαίνεται να παίζουν με περισσότερους παίχτες, ενώ όλοι έχουν μια δίψα στα μάτια που φαίνεται σε κάθε κοντινό πλάνο. Η ενέργεια είναι πολύ υψηλή, οι Ιταλοί φαίνονται πολύ κουρασμένοι, δεν αντέχουν τις σωματικές μάχες, ενώ τα πόδια τους φαίνονται πολύ βαριά.

- Οι ψηλοί της Σιένα τρακάρουν σε βράχους, ενώ οι κοντοί μοιάζουν πελαγωμένοι και όλοι κοιτούν αλλήλους ψάχνοντας έναν καπετάνιο. Αυτό δεν είναι άμυνα που παίζει ο Ολυμπιακός, ναρκοπέδιο είναι!! Δείτε το πρόσωπο του Ιταλού κόουτς, έκφραση γεμάτη απόγνωση μου μοιάζει αυτή

- Παίζει καλά η ομάδα του Λιμανιού και χωρίς τον Kill-Bill ή εμένα μου φαίνεται? Αυτό και αν είναι μεγάλο παράσημο για τον Ντούντα!!! Έναν Ντούντα που φαίνεται ότι δε ξεχνά (Σέρβος γαρ) και έχει ράψει "κουστουμάκι" στον Ιταλό αντίπαλό του που μου φαίνεται λίγο ζαλισμένος!!!!

- Ερώτηση....Αν ο Λο έπαιζε στον τελικό του Κυπέλλου, είμαστε σίγουροι ότι ο νικητής θα ήταν ο ίδιος? Αποδεικνύεται εξαιρετική προσθήκη στο ρόστερ, πολύ καλός στο χειρισμό της μπάλας και στο 1 vs 1, αποφορτίζει τον Σπανούλη ενώ σκοράρει και με ευκολία. Και τον βλέπω να κυνηγάει και στην άμυνα.

- Αυτός ο Παπανικολάου......τόσα προσόντα...αν σε αυτή την ομάδα δε μπορέσει να διεκδικήσει και να αναλάβει σημαντικό ρόλο..πότε θα το κάνει?

- Τρομερή ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, θυμίζει παλιές καλές εποχές. Η ομάδα αποπνέει υγεία, είναι γεμάτη με νέους έλληνες παίχτες και αυτό ιντριγκάρει τον κόσμο και καλύτερο μήνυμα από αυτό δεν υπάρχει.

- Απογοητεύτηκα με τη Σιένα. Συνοθύλευμα έρμαιο στις ορέξεις των ερυθρόλευκων. Η ψυχολογία τους είναι εξαιρετικά εύθραυστη πλέον και αν βρεθούν σε δύσκολη θέση δε ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να ανατρέψουν την κατάσταση...Ο κόουτς τους αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων μέχρι στιγμής.

- Μάγκας ο Ντούντα....Respect...



ΜΑΚΑΜΠΙ-ΠΑΟ

- Το ματς πάει πόντο πόντο και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι καλό για τον ΠΑΟ,γιατί συνήθως τα κρίσιμα και τα κλειστά ματς έχει την εμπειρία να τα παίρνει.

- Αυτό το παλικάρι ο Σοφοκλής πόσο...πόσο...μα πόσο αυτοκαταστροφικός μπορεί να είναι? Από -δυνητικά- κυρίραρχος σέντερ στην Ευρώπη, παρκαρισμένος στον πάγκο της εκάστοτε ομάδος του λόγω ανόητων φάουλ!!!!

- Εμφανίζεται και ο Περπέρογλου που αγνοείται εδώ και καιρό και σήμερα πρέπει να βοηθήσει στο σκοράρισμα καθώς ούτε αυτός ούτε ο Σάτο έχουν κάνει την παρουσία τους αισθητή.

- Ο Καλάθης σήμερα παίζει πιο απελευθερωμένα και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αυτό μόνο καλό μπορεί να αποβεί. Μόνο να αντέξει μέχρι τέλους γιατί ο Ζοτς τον έχει βάλει να κυνηγάει και τον Λάνγκφορντ στην άμυνα.

- Επιτέλους ο Μήτσος τελείωσε μια φάση μόνος του και όχι πάσες με άλμα στον αέρα πάνω από τα χέρια των αντιπάλων. Σήμερα πρέπει και να απειλήσει το καλάθι.

- Το ξέσπασμα του Ζοτς στο λάθος του Καϊμακόγλου ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!! Δε θα ήθελα ποτέ να είμαι στη θέση του Κωστάκη!!! Πρέπει να άλλαξε 3-4 χρώματα σε 10 δευτερόλεπτα. Α, να μην ξεχάσω και την τάπα του αρχηγού που έδωσε στίγμα...

- Ο Βουγιούκας στην επίθεση με τις προσποιήσεις και το έξυπνο παιχνίδι του πάει στη γραμμή συχνά ενώ φορτώνει με φάουλ τους ψηλούς. Το ποστάρισμά του αποδεικνύεται σταθερή λύση, αλλά ακόμα αγνοείται ο Μπατίστ και όλα τα 4άρια.

- Αυτός ο Σμιθ που έχει η Μακάμπι εξαιρετικός σουτέρ, από ψηλά, με γλυκό σπάσιμο καρπού, αλλά δεν υπάρχουν επιθετικά plays για να βρει χώρο να δράσει. Μια ελαφρά αναρχία στην επίθεση διακρίνεται και ο ΠΑΟ μου φαίνεται ότι ελέγχει το παιχνίδι.

- Βάλτε μια βολή λέμε...Πέναλτυ χωρίς τερματοφύλακα...

- Ο Καλάθης παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, έχει βάλει τη στολή του ηγέτη και οδηγεί την ομάδα του. Θυμίζει περσινές εποχές Μπάρτσα. Highlight το κόψιμο του Ίαν σε προσπάθεια για κάρφωμα του Χέντρικς.

- Και ο Σοφοκλής αχρηστεύει τον εαυτό του!!!! Ενώ από την άλλη ο Καϊμακόγλου μετά τα γκάζια αρχίζει και παίζει μπάσκετ και στην επίθεση, ενώ στην άμυνα ρίχνει και τρώει πολύ ξύλο!!! Σαν να γέρνει η πλάστιγγα..

- Αυτή η τρίτη περίοδος του ΠΑΟ φέτος...ένα σκέτο μαρτύριο...αλλά νομίζω ότι το παιχνίδι είναι στα χέρια του και η Μακάμπι μου φαίνεται φοβισμένη!!!

- Για αυτά τα ματς ήρθε στον ΠΑΟ φέτος. Για αυτά τα ματς ζει. Τεράστια κλάση και μπασκετικά "φρύδια". Στα δύσκολα πήρε τη μπάλα και "καθάρισε τη μπουγάδα". Παίζει και άμυνα, κάνει και φάουλ, αλλά όταν η μπάλα καίει, στα χέρια του δροσίζεται. Θα μου λείψει πολύ αν σταματήσει το μπάσκετ φέτος...Α ρε Σάρας!!!

- Ακόμα και ο καμεραμάν εστιάζει στον Οχαγιόν για να ξυπνήσει τον Μπλατ που έχει έναν απίθανο τύπο Μάλετ μέσα να σουτάρει τρίποντα!!! Δώρο στον ΠΑΟ αυτό και μάλιστα απρόσμενο νομίζω. Δύο καλές άμυνες και μετά αν πάει στις βολές το καθάρισε...

-Τρομερό στιγμιότυπο Ζοτς-Σάρας. Δύο τεράστιες προσωπικότητες σε τέτοιο ενσταντανέ!!! Τελικά δύσκολα κερδίζεται ο ΠΑΟ 3 φορές σερί...Μου φάνηκε ότι ο Ζοτς και ο Ιτούδης το υπερ-μελέτησαν το ματς. Και τώρα περιμένουμε την Πέμπτη....


Αυτά τα ολίγα, ελπίζοντας να μη σας κούρασα. Πάντως η προοπτική αγώνων ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ και ΜΠΑΡΤΣΑ-ΟΣΦΠ στο Final-Four εμένα μου αρέσει πολύ...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 σχόλια:

Drazen είπε...

"Πάρις" απαντώ στις δικές σου σκέψεις ...

Ο Ντόρσει σωματικά αλλά και αγωνιστικά μου θυμίζει τον Μπεν Γουάλας των Πίστονς

Θυμάστε που ο Κωστόπουλος απ τον Φλας έλεγε κωλοτούμπα τον Ντέιβιντ Ρίβερς? Δεν έχουν όμοιο στυλ παιχνιδιού?

Αν ο Γιαννάκης είχε εκτός ροτέισον τον Σλούκα για ένα τρίμηνο , τι θα άκουγε τώρα από Τύπο και οπαδούς? (διευκρίνηση: δεν είμαι φαν του Γιαννάκη αλλά ο πόλεμος που δέχθηκε δεν είχε προηγούμενο)

Ίβκοβιτς vs Πιανιτζάνι σημειώσατε 1 ή αλλιώς "η εκδίκηση του Σοφού". Ακόμη και η Σιένα να κερδίσει τη σειρά ο Ίβκοβιτς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής

Ο Λο είναι game changer....

Την γνώμη μου για το μυαλό του Σόφο τη ξέρεις.

Η Μακάμπι δεν έχει ένα ομαδικό plays στο παιχνίδι της. Εξαρτάται υπερβολικά απ' τα παιχνίδια απομόνωσης του Λάνγφορντ.

Δεν περίμενα τέτοια απόδοση από Καλάθη

Ο Καϊμακόγλου δείχνει πως έχει τα "κότσια" να απειλήσει το καλάθι στις δύσκολες ώρες

Για την ηγετική προσωπικότητα του Σάρας "τσακώθηκα" με ένα φιλαράκι αλλά δικαιώθηκα

Ο Μαλετ είναι δωράκι του Μπλάτ ή μήπως κάτι έγινε με Οχαγιόν που δεν έπιασε η κάμερα?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά έστω ότι περνάνε οι Ελληνικές ομάδες και η CSSKA, τι ζευγάρι τελικού προβλέπετε; Υπάρχει ελπίδα για τις ομάδες μας;

stratos kalantzis είπε...

Φίλε Ανώνυμε δύσκολη πολύ η ερώτηση που κάνεις και υποθετική καθώς αργεί ακόμα αρκετά το Final-4!! Νομίζω ότι το ζευγάρι ΤΣΣΚΑ-Μπάρτσα δύσκολα θα σπάσει και ίσως καλύτερα μήπως απολαύσουμε υψηλής ποιότητας μπάσκετ!!!

Δημοσίευση σχολίου