RSS

Basketball Quiz


Την προηγούμενη φορά πίστευα πως έβαλα πραγματικά δύσκολες ερωτήσεις που θα έπαιρναν μέρες να απαντηθούν. Ο Μπάκι Μπλάιχερτ εμφανίστηκε απ 'το πουθενά και με κατέστρεψε! Απάντησε σωστά στις 17 απ'τις 20 ερωτήσεις και με (μας) έστειλε στο τρελάδικο! Ο LeMike και ο lavrian απάντησαν με τη σειρά τους σώστα ενώ το πιο δύσκολο το βρήκε ο Μπάμπης.
Υ.Γ. Μπάμπη στο ερώτημα που έθεσες σχετικά με το ποιός ήταν ο 2ος ξένος του Ηρακλή την εζόν '89-'90 (αφού κανένας δεν απάντησε) θα απαντήσω εγώ: Μπου Σινγκλετέρι (μη ρωτάς περισσότερα δεν τον θυμάμαι καν).

Το σημερινό είναι λιγότερο δύσκολο αλλά με αρκετό ΝΒΑ.
Για να δούμε .....

1) Κατέχουν την πρώτη και δεύτερη θέση στη κατηγορία των συνεχόμενων αγώνων με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο. Ποιοί είναι ;




2) Έχουν το ρεκόρ των συνεχόμενων εύστοχων βολών στην ιστορία του ΝΒΑ . Ποιοί;




3) Ντρέπομαι και να ρωτήσω. Τοτέμ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.


4) Τον απολαύσαμε και στα μέρη μας για μία χρονιά. Μας ήρθε από ΝΒΑ την εποχή των παχιών αγελάδων (μέσα '90). Χαρακτηριστική φάτσα που δεν ξεχνιέται με κάποια κιλάκια παραπάνω...


5) Στο ΝΒΑ περίμεναν να κάνει μεγάλα πράγματα. Όσοι τον πίστεψαν , απογοητεύτηκαν. Έκανε και ένα πέρασμα από ομάδα δυτικών προαστίων αλλά τον έδιωξαν και από εκεί. Αν δεν ξέρεις μπάσκετ , το μπόι σου μόνο δε φτάνει...


6) Στα πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού αποτέλεσε τον βασικό shooting guard του. Καλός σκόρερ αλλά άτυχος μιας και δεν πρόλαβε τα καλά χρόνια της Πειραιώτικης ομάδας.

7) Είναι πολύ δύσκολη ερώτηση. Ο Άρης πριν πάρει τον Μπέρι έφερε για δοκιμή έναν Αμερικανό forward - center χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές. Μάλιστα τον έβαλε να παίξει μονό με τον Πετσάρσκι για να εκτιμήσει τις δυνατότητές του! Μετά από λίγες ημέρες του έδωσαν το εισιτήριο επιστροφής... (δεν περιμένω να το βρει κανείς αλλά ποτέ δεν ξέρεις)


8) Μέγας σκόρερ της Α2 αλλά και μικρότερων κατηγοριών



9) Όταν ξέσπασε ο πόλεμος το 1991 η πρώην Ποπ '84 και νυν Σλόμποντα Νταλμάσια υπέστη σοβαρές απώλειες. Οι Σέρβοι παίκτες της αναγκάστηκαν να φύγουν (Σάβιτς, Σρετένοβιτς) ενώ στον Σέρβο προπονητή τους Ζεράβιτσα έκαψαν το αυτοκίνητο. Παρ' όλα αυτά προκάλεσε αίσθηση ο ξένος Αμερικανός που έφεραν. Αγωνίστηκε στην Ιταλία με τρομακτική επιτυχία και λόγω ενός "προσωπικού προβλήματος" αναγκάστηκε να φύγει απ' τη χώρα. Για ποιόν μιλάω;
(βοήθησα λίγο παραπάνω αλλά το ερώτημα παραμένει δύσκολο)

10) Ο κύριος που σουτάρει έβγαλε το παντεσπάνι του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ απ' τα τρίποντα. Υπήρξε και μία φορά φιναλίστ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ γρήγορα γρήγορα το 8. Α στο καλό σας με κάνατε να βουρκώσω.
Νίκος Στασινός βασικός shooting guard του Πρωτεα Αθηνών των 80s- Απίστευτος σουτερ
&lavrian

Ανώνυμος είπε...

7. Ο Αμερικανός που δοκίμασε ο Λέσιτς το '92 για τη θέση του δεύτερου ξένου με μονό ήταν ο Λάζαρντ αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Αργύρης.

Drazen είπε...

Πες μου κάτι ειλικρινά: Κατέβασες τα Τρίποντα της εποχής απ' το πατάρι σου και βρήκες τη σωστή ερώτηση; Γιατί δε μπορώ να πιστέψω πως θυμόσουν κάτι τέτοιο...

Drazen είπε...

Απόλυτα σωστός!
Βερτζάγιας - Αλεξανδρίδης - Στασινός όλοι τους σπουδαίοι σκόρερ

Ανώνυμος είπε...

Απαντήσεις:
1) Ντάνα Μπάρος-Μάικλ Άνταμς
2) Μάικλς Γουίλιαμς- Κάλβιν Μάρφι
3) Ντίνο Μενεγκίν
4) ???
5) Μπενόιτ Μπένζαμιν
6) Δημήτρης (Τζίμης) Μανιάτης
7) Γκρεγκ Λάζαρντ
8) Νίκος Στασινός
9) ??
10) Ντένις Σκοτ

υγ. Είμαι ο Μπάμπης και ευχαριστώ για την απάντηση στην δική μου ερώτηση!!

Ανώνυμος είπε...

Όχι δυστυχώς έχω ελάχιστα τεύχη και αυτά πολύ πιο πρόσφατων χρόνων. Το θυμόμουν που είχα διαβάσει το περιστατικό από την απίστευτη έμπνευση του Λέσιτς να κρίνει τη θέση του δεύτερου ξένου σε...μονό κάτι που δεν θα γινόταν ούτε στη Δ' ΕΣΚΑ.

ΥΓ. Αλήθεια αυτός ο Λάζαρντ τι απέγινε μετά άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Το 9 είναι ο Ρίτσαρντσον που μετά από σπουδαία όσο και πολυτάραχη πορεία στο ΝΒΑ ήρθε Ευρώπη αρχικά με τη Βίρτους Μπολόνια όπου κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το '90 αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό και το '91-'92 πήγε στην Γιουγκοπλάστικα (τότε πλέον Σλόμποντνα Νταλμάτια)

Αργύρης.

LikeMike είπε...

1)Dana Barros-Robert Pack
2)Michael Williams-Eric "sleepy" Floyd(?)
3)Dino Menegin
4)Jerrod Mustaf
5)Benoit Benjamin
6)Παραγιος
7)Το οτι δεν το θυμαμαι το φερω βαρεως....Απλα θελω να σου θυμισω μια παρομοια περιπτωση το καλοκαιρι του 1995 με Σαμ Μακ και Τζορτζ Μπανκς...Ο Μακ εκανε μετα πολυ καλη πορεια στους Ροκετς!
8)Στην πολυ τυχη...Αλμπερτ Μαλλαχ
9)Λεστερ?
10)Dennis Scott

Ανώνυμος είπε...

@LIkeMike

Σίγουρα δεν ήταν ο Λέστερ ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Γιουγκοπλάστικα το ΄91, την επόμενη χρονιά όταν πλέον ονομαζόταν Σλόμποντνα Νταλμάσια ήταν o Μάικλ Ρέι Ρίσταρντσον με μεγάλη πορεία στο ΝΒΑ.

Αλλά μιας και αναφέρθηκε ο Λέστερ ξέρει κανείς σας ρε παιδιά τι απέγινε μετά τη Γιουγκοπλάστικα και το Κύπελλο Πρωταθλητριών; Έχω ψάξει και δεν έχω βρει στοιχεία. Μάλλον υποθέτω σε κανένα CBA θα την έβγαλε...

Αργύρης.

Drazen είπε...

1) Ντάνα Μπάρος-Μάικλ Άνταμς
2) Μάικλς Γουίλιαμς- Κάλβιν Μάρφι
3) Ντίνο Μενεγκίν
4) Moυστάφ
5) Μπενόιτ Μπένζαμιν
6) Δημήτρης (Τζίμης) Μανιάτης
7) Γκρεγκ Λάζαρντ
8) Νίκος Στασινός
9) Σούγκαρ Ρίτσαρτσον
10) Ντένις Σκοτ

Εδώ βρήκατε τον Λαζάρντ , τα άλλα δε θα βρίσκατε...

@αργυρης
Aν δεν κάνω λάθος στο CBA επέστρεψε. Πάντως η πλάκα είναι πως αυτός ο απίθανος Αμερικανός έπαικε αρκετά καλά στους γιουγκοσλαβικούς τελικούς εκεινης της χρονιάς. Πάντως στο Πρωταθλητριών πέρασε και δεν ακούμπησε.
Όπως και ο Έβρικ Γκρέι του ΟΣΦΠ τη χρονιά του τρεμπλ. Τον θυμάται κανένας???

Drazen είπε...

http://www.nba.com/playerfile/sam_mack/index.html

Τριάρι με επαφή με το καλάθι. Κριμα που δεν ήρθε.
Στη καλή του χρονιά στο Χιούστον (98-99) ήταν συμπαίκτης με Χακίμ - Πίππεν - Μπάρκλει.
Και κάτι για τους Ρόκετς του '99: Αν ο Μπάρκλι δεν έβαζε πάνω απ' την ομάδα τον εγωισμό του και κατανοούσε πως ΕΠΡΕΠΕ να έχει τον 3ο ρόλο σε αυτή (ριμπάουντ και λιγότερα σουτ) θα είχε το δαχτυλίδι που του λείπει. Τόσο απλά.
Αλλά τα έκανε σκ... , μάλωνε με τον Πίππεν , τα αποδυτήρια ήταν ένα μάτσο χάλι και οι Σπερς (των 2 1/2 παικτών / Ντάνκαν - Ρόμπισνοσν- Έλλιοτ) πήραν το τίτλο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μουστάφ είχε κάνει φοβερές εμφανίσεις στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, θυμάμαι μάλιστα ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης στην ιστορική ελτός έδρας νίκη επί της Μακάμπι, αλλά τελικά τραυματίστηκε και έχασε την υπόλοιπη χρονιά.

Είχα την εντύπωση ότι ο Λέστερ έπαιζε μόνο στους ευρωπαϊκούς αγώνες της Γιουγκοπλάστικα και όχι και στο πρωτάθλημα Γιουγκοσλαβίας το '91 το τελευταίο της τότε ενωμένης χώρας.

Αργύρης.

Δημοσίευση σχολίου