RSS

Retro games: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός = 45-44 (1995)


To 3-pontoblogspot.com θυμάται τον 5ο τελικό του 1995 και παρουσιάζει την ανάλυση του αγώνα όπως την έγραψε ο Γιάννης Ντεντόπουλος για το Τρίποντο εκείνης της εποχής , καθώς και ένα bonus material έκπληξη...




























αριθμοί...

  • Ριμπ Επιθ + Κλεψ - λαθ . Για τον ΟΣΦΠ η εξίσωση βγάζει 2 για τον ΠΑΟ 1. Ο ΠΑΟ είχε ένα σουτ περισσότερο στον αγώνα αλλά μόλις 36% εντός παιδιάς. Ο ΟΣΦΠ 41%. Τι μας λένε οι αριθμοί= κλειστό παιχνίδι με κάκιστο θέμα. Με τους αριθμούς συμφωνούν και τα ματάκια μας...
  • Ο Σοκ μένει 33' στο παρκέ με : 1/10 , 3 λαθ , 2 ασ! (ασσ/λαθ= 0,66). Ο Τόμιτς πάλι με την αναλογία ασσ/λαθ να βγάζει 4 είναι σαφώς πιο χρήσιμος απ' τον αντίπαλό του.
  • Κοίταζες τον Πάσπαλι και έβλεπες ένα φάντασμα. Στα τρία παιχνίδια τελικών στο ΣΕΦ σούταρε με το αξιοθρήνητο 17%! (5/29!!!!).
  • Ο Έντι στο ΣΕΦ πέτυχε 34 , 30 και 16π αντίστοιχα...
  • Οι Φασούλας-Έντι πέτυχαν το 57% των πόντων του ΟΣΦΠ. Στην αντίπερα όχθη ο Βράνκοβιτς μάταια φώναζε , χειρονομούσε , έβριζε μπας και βρεθεί κάποιος να τον βοηθήσει...
  • 13 ασσίστ οι ερυθρόλευκοι , 6 οι πράσινοι.

σκέψεις...

  • Πόσο μεγάλη κλάση παίκτη ήταν ο Έντι Τζόνσον; Ακόμη και σε μέτριες βραδιές (όπως η σημερινή) καταλάβαινες πόσο σπουδαίος ήταν.
  • Το ζευγάρι Φασούλας-Οικονόμου ήταν classic!
  • Ο Φασούλας βοηθούσε πάντα ψηλά στον αέρα στο μαρκάρισμα του Ζάρκο. Ο πρώην ερυθρόλευκος με κατεστραμένη ψυχολογία και μηδέν αυτοπεποίθηση στο σουτ του, απειλούσε μοναχά απ' το ζωγραφιστό. Με την "αράχνη" να καραδοκεί στον ίδιο χώρο , τα σουτ του ήταν πάντοτε υπο πιέση. (σημ. ίσως αν έπαιζαν οι Οικονόμου - Ζάρκο αντιδιαμετρικά στην επίθεση ( για να μην μπορεί ο Φασούλας να βγαίνει σε βοήθειες) θα ήταν πιο χρήσιμο. Μου κάνει εντύπωση επίσης που ο ΠΑΟ δεν αναζήτησε συνθήκες απομόνωσης για τον Γιουγκοσλάβο small forward.
  • Η frontline με Φασούλα- Τάρλατς ήταν η σταθερή δυνάμη του Ολυμπιακού. Αξίζει να σημειωθεί πως βγήκε πρωταθλητής χωρίς το πολυεργαλείο που ονομαζόταν Βολκώφ.
  • Ο Ολυμπιακός έπαιζε κλειστά μέσα , ρισκάροντας τα ελεύθερα τρίποντα. (ποιόν μου θυμίζει , ποιόν μου θυμίζει...)

Βοnus material:
Ο Ολυμπιακός της επόμενης μέρας του τελικού







Ο Παναθηναϊκός της επόμενης ημέρας του τελικού






πηγή:Τρίποντο , τα ρεπορτάζ επιμελήθηκαν οι δημοσιογράφοι Παναγιωτόπουλος και Ντεντόπουλος

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 σχόλια:

Manolog3 είπε...

Θα κλαψω... καπου εκει μεσα ειμαι και εγω, εστω και με κοντα παντελονακια!! Το πιστολι, Ταρλατς, η αραχνη, Μπακατσιας, Τομιτς!

Δεν θα ξεχασω ποτε στα τριποντα του Τζονσον απο τα μεγαφωνα οταν ελεγε μακροσυρτα το ονομα του. Εντυυυυυυυυ Τζονσοοοοοον!! :D

Τι εποχες? ΤΙ ΕΠΟΧΕΣ?? Χωρις καγκουριλικια, nba style και rnb. Το μπασκετ οπως επρεπε να ειναι. Και η επομενη ηταν ακομα καλυτερη, με +35 στο παο και τον μπακατσια να βαζει τριποντο! :P

Gangster είπε...

Ξερει κανεις τι τελικα ειχε παθει ο Πασπαλι στο χερι του και εχασε το σουτ του από τον τελευταιο χρονο του στον Ολυμπιακό και μετα ?

giorgios papadopoulos είπε...

Όντως Gangster, τα πρώτα χρόνια στον Ολυμπιακό δεν έχανε σουτ. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Ζήση, θυμάμαι ότι το 2005, 2006, 2007, όταν έπαιζε στην εθνική και ετοιμαζόταν να σουτάρει είμασταν απολύτως σίγουροι για την επιτυχία του σουτ.

Gangster είπε...

Ο Ζησης ηταν νομιζω καθαρα ψυχολογικο από το χτυπημα και μετα.Ο Πασπαλι αλλαξε τελειως την τεχνική του γιατι κατι έπαθαν τα δάχτυλά του..και φαινεται καθαρα στις βολές όπου τρεμουν τα δάχτυλά του
Δεν μπορεσα ποτε να το διασταυρωσω , αλλά ειχα ακουσει οτι επαθε τενοντιτιδα στα δαχτυλα του αριστερου του χεριου...Ποτε κανεις δεν ανέφερε επίσημα κατι βέβαια...

levingston είπε...

το συγκεκριμένο παιχνίδι για μένα υπήρξε δυσφήμηση του μπάσκετ εκείνης της εποχής λόγω του χαμηλού τελικού σκορ...

giorgios papadopoulos είπε...

Gangster πάντως υπάρχει ένα ταμπού με την ψυχολογία και οι σχολιαστές αποφεύγουν να εμπλακούν σε τέτοιες κριτικές τη στιγμή που είναι ολοφάνερο. Παραδείγματα, τα δύο αντίθετα πρόσωπα του Ιανού-Κέσελ με την Εθνική Σερβίας και τον Ολυμπιακό, ο Τέπιτς,που το πιθανότερο είναι απελευθερωμένος πλέον να κάνει σπουδαία καριέρα. Άλλο παράδειγμα, στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Εφές στην Τουρκία προσφάτως, ο Σπανούλης ξεκινάει υπέροχα, στη συνέχεια του βάζουν τρικλοποδιά σε δύο απανωτές φάσεις και πέφτει η απόδοσή του φοβούμενος τραυματισμό(Τελικά δεν τον απόφυγε). Ο σχολιαστής θα πει ότι ο Σπανούλης ξεκίνησε φουριόζος τον αγώνα αλλά μετά έπεσε η απόδοσή του, θα αρκεστεί σε ένα πρώτο διάβασμα.

Κουνελοϊός είπε...

Κανένας δεν το έχει αναφέρει μέχρι τώρα, αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Αργύραρου του Καμπούρη με τον Ολυμπιακό. Την επόμενη περίοδο αγωνίστηκε με το Περιστέρι και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Drazen είπε...

Δίκιο έχεις.
Ο Καμπούρης βίωσε όλα τα μαύρα χρόνια του μπασκετικού Ολυμπιακού και ολοκλήρωσε την ερυθρόλευκη καριέρα του όπως του άξιζε. Με έναν τίτλο.
"Χαμάλης" όπως υποτιμητικά λέμε στις μέρες μας (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί), που όμως τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά (μαχητικότητα, σκληράδα, ριμπάουντ, άμυνα) πολύ λείπουν απ' την φροντλάιν του φετινού ΟΣΦΠ, ιδίως στο "4".

Με ενεργό ρόλο στην πρώτη χρονιά του ξανθού. όταν η ποιότητα της ομάδας ανέβηκε κατακόρυφα έκατσε ήσυχα στην άκρη του πάγκου σε ένα ρόλο ...Jack Haley, Brian Scalabrine.

Πλάκα κάνω, πιο πολύ έμοιαζε με αυτό του Αλβέρτη στα τελευταία του χρόνια.
Συνδετικός κρίκος νεοφερμένων με την ιστορία (και ο,τι συνεπάγεται με αυτό) του συλλόγου.

Το γράφω και θυμάμαι μία συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες ημέρες στη κάμερα της Νόβα ο Χάντερ λέγοντας πως ο Ολυμπιακός έχει... 7 Ευρωλίγκες!!! Στην ίδια ο Λαφαγιέτ είπε 2!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ, Ο ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΝΤΙ ΤΖΟΝΣΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΖΕ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΒΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΑ ΦΑΟΥΛ.

Δημοσίευση σχολίου