RSS

Ευρωμπάσκετ 2011 - Η "Κρίση" του Αθλήματος


Πάρα το γεγονός ότι πλέον παρήλθαν σχεδόν 2 μήνες μετά το πέρας της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης Καλαθοσφαίρισης, για την οποία οι απανταχού μπασκετικοί αδημονούσαμε....η διευθύντρια της επιτροπής ελέγχου αντι-ντοπινγκ αποκάλυψε, πώς αυτό πού πάντα υποβόσκει ως θεωρία συνωμοσίας, στο πίσω μέρος του μυαλού μας...δεν άφησε αλώβητη την εορτή των Λιθουανών και μόλυνε και αυτή τη διοργάνωση. Όπως δήλωσε η κα. Έβα Στανικουνιένε, τα δείγματα δύο καλαθοσφαιριστών βρέθηκαν θετικά σε απαγορευμένες ουσίες και αν επαληθευτούν από τη δεύτερη εξέταση, τότε αποτελεί αρμοδιότητα της FIBA για τις περαιτέρω διενέργειες και τις ποινές που θα επιβληθούν. Βάσει ωστόσο των κανονισμών, οι ομάδες στις οποίες αγωνίζονται οι εν λόγω παίκτες, δεν κινδυνεύουν με κυρώσεις, καθόσον οι ποινές αφορούν μόνο στους αθλητές καθεαυτούς, οι οποίοι μπορεί να τιμωρηθούν μέχρι και με διετή αποκλεισμό από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Η κα. Στανικουνιένε χωρίς να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των δύο αθλητών ανέφερε ότι αγωνίζονταν σε δύο από τις τεσσερις φιναλιστ της διοργάνωσης, την κατακτήτρια του τροπαίου Ισπανία και το FYROM.

Σε κάθε περίπτωση λυπηρό....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 σχόλια:

Gangster είπε...

Δηλαδή εαν βρισκόταν ντοπέ ο Ναβάρο που τα έβαζε από παντού και... με το ένα πόδι , η Ισπανία θα συνεχιζε να εχει το χρυσό????....Ωραία...

Ανώνυμος είπε...

Διαψεύδει η FIBA Europe.

http://www.sport24.gr/Basket/EuropeBasket/diapseudei_h_fiba_europe.1479577.html

isiah είπε...

Προσωπικά ήμουν σχεδόν ότι θα το διέψευδε η FIBA αλλά δεν είμαι σίγουρος ότα είναι η καθ' ύλην αρμόδια να το πράξει....Κατά το μάλλον ή ήτον, εμπίπτει περισσότερο στην αρμοδιότητα της Διευθύντριας της επιτροπής ελέγχου αντι-ντοπινγκ....που επώνυμα δημοσιοποίησε τα δεδόμενα...Δεν προσπαθώ να κάνω το συνήγορο του διαβόλου...αλλά η συγκάλυψη αποτελεί ένα ισχυρό πιθανό ενδεχόμενο....Δεν υπήρχε ούτε καν λόγος επικαιρότητας για να προκύψει κάτι τέτοιο επί του παρόντος...Οψόμεθα!

isiah είπε...

@Gangster... Ημίμετρα στο βωμό του επιχειρείν!

Δημοσίευση σχολίου