RSS

Eλλάδα - Βοσνία = 76-67



Ρυθμός: επιτέλους μετά από απουσία ενός χρόνου (Μουντομπάσκετ ’10) ξαναείδαν τα ματάκια μου την γαλανόλευκη να τρέχει. Ο speedy Καλάθης διάβαζε σωστά το πότε και αναλάμβανε και το … πως. Εκδηλώσαμε ουκ ολίγους με επιτυχία και …αναπνεύσαμε επιθετικά. Με όλα τα παραπάνω θα περίμενε κανείς πως οι Βόσνιοι πιάστηκαν κοιμώμενοι , αλλά μόνο έτσι δεν ήταν . Μέτρησα τουλάχιστον 4 φορές που είχαν την συγκέντρωση να κάνουν τα σωστά φάουλ στο κέντρο. Αλλά και εμείς είχαμε στο μυαλό μας πρώτα την εξασφάλιση του αμυντικού (σημ. δεν χάσαμε κάποιο κρίσιμο και μας βοήθησε αφάνταστα το 6/28 των Βόσνιων στα τρίποντα) και μετά αν εμφανίζονταν οι προϋποθέσεις για αιφνιδιασμό , καλώς να ορίσει. Οι επιστροφές μας ήταν πολύ καλές και δεχθήκαμε μόλις 2 πόντους σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Αν και για να είμαι ειλικρινής δεν είδα και καμιά φοβερή διάθεση για τρέξιμο απ’ τους Βόσνιους…

Άμυνα: Με τα playmaker μας πιέσαμε την ντρίμπλα για να καθυστερήσουμε την Βόσνια επίθεση. Ειδικά ο Ξανθόπουλος κάποιες φορές το παράκανε. Τον συνεπήρε ο ενθουσιασμός του. Τον Γκόρντιτς τον οδηγήσαμε σε λάθη (2) αλλά γενικά αντεπεξήλθε της πίεσης (12π με 2/4 τρ). Η εμπειρία του Βασίλιεβιτς φάνηκε (5 ασσίστ) και σε πιο ποιοτικούς αντιπάλους θα πρέπει να το κάνουμε πιο σωστά. Κυνηγήσαμε στα screen τον Ντόμερκαντ (3/10 σουτ) και οι Παπανικολάου – Μπράμος έφεραν εις πέρας την ομολογουμένως δύσκολη αποστολή τους Ο Τελέτοβιτς απενεργοποιήθηκε μόνος του. Εξαιτίας της ψυχολογίας σουτέρ που έχει , σουτάρει με συνέπεια ανεξαρτήτως του αν είναι εύστοχος ή όχι. Χθες ήταν τραγικά άστοχος (0/9 τριπ) , ευτυχώς για μας. Ουκ ολίγα από αυτά ήταν ελεύθερα , άρα είμασταν και λίγο τυχεροί. Χρειάζεται και είναι καλοδεχούμενη! Η παραφωνία ήταν ο άγνωστος σε μένα Κικάνοβιτς. Αν και την προηγούμενη χρονιά δεν αγωνίστηκε καθόλου εξαιτίας της χρήσης αναβολικών που έκανε (ανήκει στον Ερυθρό Αστέρα) , στον αγώνα η αγωνιστική του απραξία δεν φάνηκε. Με 6/9 και 15 πόντους αποτέλεσε σπαζοκεφαλιά για τους ψηλούς μας. Θέλω να τον παρακολουθήσω και σε άλλα παιχνίδια για να καταλάβω ποιες είναι οι πραγματικές του δυνατότητες. Για να μην μακρηγορώ , δεν φορτσάραμε αμυντικά. Οι 67 πόντοι ας μην μας ξεγελούν. Οι Βόσνιοι έχασαν πολλά καλά σουτ. Ίσως και να μη χρειαζόταν βέβαια να ανεβάσουμε από τόσο νωρίς τις μηχανές. Πάντως σε αυτό το πρώτο δείγμα οι περιστροφές και οι αλληλοκαλύψεις μας παίρνουν κακό βαθμό.

Επίθεση: Στο πρώτο ημίχρονο είμασταν ένα… μάτσο χάλια. Στατική επίθεση με αρκετές προσωπικές φάσεις. Αν εμπλακούμε με τέτοιες τακτικές δεν θα λάβουμε καλά … μαντάτα. Ο Σπανούλης δεν βρίσκεται στην ομάδα και δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να είναι εξίσου καλός σε καταστάσεις isolations. Στο δεύτερο πιέσαμε πιο αποτελεσματικά , βρήκαμε ελεύθερους χώρους και τελειώσαμε με lay up ορισμένες επιθέσεις (Καλάθης 13π, Μπράμος 10π). Ο Ζήσης σε σαφώς πιο αναβαπτισμένο ρόλο (12 σουτ πήρε) μας ξεκόλλησε (13π). Στο 1ο ημιχρ με 5 σερί πόντους δεν άφησε τη Βοσνία να ξεφύγει , ενώ στο 2ο η …τριποντάρα του έδωσε στην ομάδα την ψυχολογία να τελειώσει το ματς. Απ’ τα θετικά είναι και η συνεισφορά των σέντερ μας . Οι Μπουρούσης – Κουφός με συνολικά 22πόντοι και 17 ριμπάουντ έκαναν πάρτι στη μία πλευρά του γηπέδου (αν δεν έτρωγαν και 15 πόντους απ’ τον Κικάνοβιτς θα έγραφα για ένα σούπερ πακέτο σέντερ). Oι Βόσνιοι με την επιθετική ανισορροπία που τους διέκρινε (30διπ – 28 τρ) βασίστηκαν στο επιθετικό ταλέντο των Ντόμερκαντ – Τελέτοβιτς – Κικάνοβιτς (επιχείρησαν το 51,7% των συνολικών σουτ της Βοσνίας). Μόνο που οι δύο πρώτοι είχαν μαζί 5/21 σουτ….

Ριμπάουντ: Πήραμε 6 παραπάνω επιθετικά (Καλάθης 7) , κερδίσαμε περισσότερες κατοχές, σουτάραμε περισσότερα σουτ. Δεν συνεχίζω άλλο… (σημ. Ο Κουφός με τα 10 σε 21’ αποτέλεσε ένα καλό σημείο αναφοράς. Με Μπουρούση – Κουφό μου φαίνεται πως το χρόνιο πρόβλημα των ριμπάουντ ίσως φέτος εξαλειφθεί.)

Ειδικές καταστάσεις: Δεν χρειάστηκε μιας και το σκορ είχε ανοίξει για μας στα τελευταία λεπτά

Συμπέρασμα: Δεν έμεινα ευχαριστημένος αλλά ... αρχή είναι ακόμη. Το τουρνουά έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Κρατάω τα Αμερικανάκια Μπράμος και Κουφός και περιμένω απ' τον Βασιλειάδη να ...ξεαγχωθεί.

MVP

Nίκος Ζήσης (13π , 4 ασ, 3κλ)




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 σχόλια:

basketikos είπε...

Στον τομέα των ριμπάουντ δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Αν οι ημίψηλοι της Βοσνίας πήραν 12 επιθετικά με πιο ισχυρούς αντιπάλους θα υπάρχει πρόβλημα. Πάντως τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα όταν παίξαμε με δίδυμους πύργους Μπουρούση-Κουφό οι οποίοι καθάρισαν σχεδόν όλα τα αμυντικά.

Θα συμφωνήσω ότι και η άμυνα πήρε κακό βαθμό ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι αντίπαλοι έφταναν με ένα σκριν στο ελληνικό καλάθι, εικόνα που βελτιώθηκε αρκετά στο δεύτερο.

Στα θετικά το άνοιγμα του ρόστερ που θα βοηθήσει σε διοργάνωση με (ιδανικά) 11 ματς, η διάθεση της ομάδας να ανοίξει την άμυνα σε όλο το γήπεδο, η πολυφωνία στην επίθεση και η σοβαρότητα στο δεύτερ ημίχρονο ώστε να καθαρίσει εύκολα το ματς.

Πάντως σε παιχνίδια πρεμιέρας και ειδικά για τόσο νέα ομάδα το ζητούμενο είναι η νίκη και επετεύχθη. Το ιδανικό έτσι κι αλλιώς θα είναι η Εθνική να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή της και να την κορυφώσει στα νοκ άουτ παιχνίδια και νομίζω ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο γι αυτό.

Εξάλλου στην πρεμιέρα καμία εκ των Ρωσία, Σλοβενία και Κροατία δεν μας τρόμαξε, οπότε θεωρητικά η πρώτη θέση του ενιαίου ομίλου δεν είναι άπιαστος στόχος (ώστε να έχουμε πιο βατό αντίπαλο στον προημιτελικό). Αυτά βέβαια μπορούν να περιμένουν καθώς σήμερα έχουμε τη Φινλαδία, η οποία στο ματς με την Κροατία απέδειξε ότι μπορεί να τιμωρήσει όποιον την υποτιμήσει.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια,αν γνωριζετε,γραψτε καποιο link για να βλεπουμε τους αγωνες του Eurobasket.Eurobsket με μονο δυο παιχνιδια την ημερα δεν νοειται.Τιποτα δεν δειχνει η ΕΡΤ

basketikos είπε...

@Ανώνυμος

http://www.sportlemon.tv/

isiah είπε...

@Ανώνυμος --- links

http://www.firstrowsports.eu/

Δημοσίευση σχολίου