RSS

EuroBasket 2011.... Analysis

Επειδή απέχουμε λιγότερο από 24 ώρες από το μεγάλο ραντεβού του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ είναι καιρός να κάνουμε την ανάλυση των ομάδων αλλά και να δώσουμε και τις προβλέψεις μας ώστε να εκτεθούμε και λίγο.
Για την Ελλάδα τα έχω γράψει εδώ όποτε περαιτέρω ανάλυση δεν θα κάνω. Οπότε ας ξεκινήσουμε να αναλύουμε τις ομάδες ανά όμιλο.

1ος Όμιλος:

Ισπανία: Μακράν η πληρέστερη ομάδα του τουρνουά και το Γκραντ Φαβορί της διοργάνωσης

Guard: Τα λόγια είναι περιττά για παίχτες όπως οι Calderon, Navarro, Rubio, Sanda, Llull. Την μεγάλη διαφορά όμως την κάνει μακράν του δεύτερου ο Jose Calderon, ο παίχτης που κουμαντάρει, ελέγχει και μοιράζει το παιχνίδι της ομάδας. Η παρουσία του είναι καταλυτική - κάτι που φάνηκε στην προηγούμενη διοργάνωση όπου εν την απουσία του οι Ισπανοί πήγαν να τα τινάξουν όλα στον αέρα στην πρώτη φάση- τόσο στο παρκέ όσο και στα αποδυτήρια.

Forward: Ποικιλία σε στυλ και ύψη. Rudy, San Emeterio, Claver, Ibaka, Reyes αποτελούν παίχτες πρώτης γραμμής που διαθέτουν ταχύτητα, περιφερειακό σουτ, διείσδυση και πολύ καλό post game στην επίθεση ενώ είναι εξίσου ποιοτικοί και αποδοτικοί και στο αμυντικό κομμάτι.

Center: Οι αδερφοί Gasol μονοπωλούν την θέση και συνθέτουν την καλύτερη Front Line του τουρνουά. Δύναμη, εμπερεία αλλά και υψηλό μπασκετικό I.Q. είναι τα στοιχεία που θα προσδώσουν στην ομάδα του Σκαριόλο.

Συμπέρασμα: Υπερπλήρης ομάδα που μπορεί να σε σκοτώσει στο ανοιχτό γήπεδο, που πιέζει ασφυκτικά την μπάλλα και δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα στο set παιχνίδι. Το βάθος του πάγκου της είναι απίστευτο και πιθανότατα αυτό να αποτελεί και το μεγαλύτερο όπλο της. Πολύ δύσκολα θα βρεθεί ομάδα που να την περιορίσει επί 40 λεπτά.

Δυνατό σημείο: Σχεδόν τα πάντα!!! Αλλά η περιφερειακή της ισχύ προκαλεί τον τρόμο και το δέος σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Μειονεκτήματα: Μόνον αυτοκαταστροφικές τάσεις μπορούν να τους πληγώσουν.
Παίχτης Κλειδί: Όπως είπα και στην αρχή ο Jose Calderon είναι ο εντός παρκέ ηγέτης - καθοδηγητής αυτής της ομάδας. Από εκεί και πέρα προσέξτε ιδιαίτερα τον San Emeterio που κάνει πλέον τις δουλειές που έκανε ο Roger Grimeau.

Λιθουανία: Η οικοδέσποινα ξεκινά με προσδοκίες την διοργάνωση και θα στηριχτεί κατά κύριο λόγο στην παλιά φουρνιά.

Guard: Εδώ παρουσιάζεται μια αδυναμία καθώς πέραν του πολύπειρου Saras δεν υπάρχει στο ρόστερ ένα PG αξιώσεων που να μπορεί να κουμαντάρει την ομάδα. Οι Καλνιέτις, Ντελινικάιτις και Πότσιους δεν έχουν την ποιότητα για να καθοδηγήσουν μια ομάδα που έχει ως στόχο το βάθρο. Αντίθετα στα combo guard δείχνει πλήρης με τον υπερπολύτιμο Καουκένας αλλά και το πάλαι ποτέ μεγάλο ταλέντο Γιασάιτις. Αν ο Σάρας αντέξει τότε όλα είναι πιθανά.

Forward: Εδώ παρουσιάζει πλουραλισμό και ποιότητα καθώς διαθέτει τους Γιανκούνας, Σογκάιλα, Λαβρίνοβιτς και το νέο μεγάλο αστέρι που εντυπωσίασε με τις μικρές Εθνικές ομάδες τον Γιόνας Βαλαντσιούνας. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι υστερεί κάπως σε περιφερειακό παιχνίδι τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Από την άλλη όμως έχει παίχτες που μπορούνε να ποστάρουν εξαιρετικά και να φθείρουν την αντίπαλη ομάδα.

Center: Εδώ οι επιλογές είναι οι γνωστοί Γιαφτόκας και Πετραβίτσιους με τον καθένα να τους να διακρίνεται για το αμυντικό του παιχνίδι ο πρώτος και την ικανότητά του στην επίθεση ο δεύτερος. Παρόλο που κανείς του δεν είναι παίχτης μεγάλης κλάσης δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με τους περισσότερους αντιπάλους.

Συμπέρασμα: Χωρίς να έχει στο ρόστερ τους πολλούς αστέρες δείχνει ικανή εντός έδρας να πάει μακριά αν και τα πάντα θα κριθούν από την διάρκεια στην απόδοση του Γιασικεβίτσιους. Από εκεί και πέρα θα δούμε μια ομάδα με πάθος και με την ίδια φιλοσοφία που έχει παρουσιάσει - επιτυχημένα - στις τελευταίες διοργανώσεις. Μειονέκτημά της η θέση 3 όπου η απουσία του Σίσκα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Δυνατό σημείο: Η δύναμη της έδρας, ο ενθουσιασμός και η ομοιογένεια καθώς οι περισσότεροι αγωνίζονται μαζί για πάνω από μια 7ετία.

Μειονεκτήματα: Χτυπητές αδυναμίες στην θέση 3 και έλλειψη αξιόλογων λύσεων από τον πάγκο στην θέση 1. Παράλληλα στα δύσκολα παιχνίδια δεν ξέρω κατά πόσο το δίδυμο Γιαφτόκας - Πετραβίτσιους θα καταφέρει να αντεπεξέλθει των αντιπάλων τους.

Παίχτης Κλειδί: Αναμφίβολα ο παίχτης - ορχήστρα αυτής της ομάδας ο τεράστιος Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η απόδοσή του θα κρίνει εν πολλοίς και την πορεία της ομάδας στο Τουρνουά. Παράλληλα όλοι θα έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο και στο καινούργιο αστέρι τον Βαλαντσιούνας που θα ντεμπουτάρει σε μεγάλη διοργάνωση.

Τουρκία: Κατά τη γνώμη μου η πιο ενδιαφέρουσα από τακτικής άποψης ομάδα ολόκληρου του τουρνουά καθώς αναμένεται για μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού να αγωνίζεται με έναν περιφερειακό και 4 παίχτες άνω των 2.08μ !!!. 

Guard: Η μεγάλη αδυναμία αυτής της ομάδας καθώς πέραν του απρόβλεπτου Τουντσερί δεν υπάρχει άλλος άσσος στην ομάδα μιας και ο Αρσλάν είναι στην ουσία 2. Από σουτέρ και combo guard είναι υπερπλήρης με τους Οναν - Γκιουλέρ - Ακιόλ να ξεχωρίζουν.

Forward: Εδώ υπάρχει όλη η δύναμη πυρός της ομάδας με τους μεγάλους της αστέρες Χεντο και Ιλιασόβα να κάνουν την ποιοτική διαφορά. Από εκεί και πέρα είναι και ο μικρός και καθόλα φέρελπις Ενές Καντερ που έχει κάνει τρομακτικές εμφανίσεις με τις μικρές Εθνικές. Όλη η πορεία όμως της ομάδας εξαρτάται από τους δυό μεγάλους της αστέρες.

Center: Και εδώ η Τουρκία - παρά την απουσία του Σεμιχ Ερντεν - φαντάζει πλήρης με τους Ασίκ, Σαββάς να προσφέρουν καλές λύσεις. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι εμφανίσεις του Ασίκ με την Εθνική ήτανε το διαβατήριο του για το ΝΒΑ και τους Chicago Bulls.

Συμπέρασμα: Πολύ δυνατή και αξιόμαχη ομάδα που θα προβληματίσει πολλές ομάδες με τα πολύ ψηλά - και ταυτόχρονα ευκίνητα - σχήματα και τις σύνθετες άμυνες που χρησιμοποιεί. Αξιόμαχη ομάδα που μπορεί να φτάσει ψηλά.

Δυνατό Σημείο: Η ομοιογένεια της καθώς παίζουν μαζί για περισσότερα από 5 χρόνια και φυσικά τα Forward που στην καλή τους μέρα μπορούν να κερδίσουν παιχνίδια μόνοι τους.

Μειονεκτήματα: Η τεράστια τρύπα στον άσσο. Δεν ξέρω πως μπορεί να βγάλει το Τουρνουά με μόλις 2 PG και με μόνο αξιόπιστο για δύσκολα παιχνίδια τον Τουντσερί.

Παίχτης Κλειδί: Ο Τούρκογλου, όχι τόσο για το σκοράρισμα αλλά για την ικανότητα του στην οργάνωση του παιχνιδιού και στο κατέβασμα της μπάλλας. Υπό συνθήκες αυτός θα είναι ο πλέι μέικερ της ομάδας.

Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία και Πολωνία απλά συμπληρώνουν τον όμιλο και δεν έχουν καμία τύχη στη διοργάνωση. Το μόνο που αξίζει να δούμε είναι τη εικόνα θα παρουσιάσουν οι Βρετανοί οι οποίοι, ας μην το ξεχνάμε, είναι η μόνοι που έχουν εξασφαλισμένη θέση για την Ολυμπιάδα. Άλλωστε και η παρουσία του Ντενγκ αυτό τον στόχο έχει.

Πρόβλεψη : 1η) Ισπανία     2η) Λιθουανία    3η) Τουρκία   


2ος Όμιλος

Σερβία : Σχεδόν η ίδια ομάδα που εντυπωσίασε πριν από 2 χρόνια. Μπόλικο ταλέντο αλλά και αρκετά ερωτηματικά. Όπως και να έχει πάντως μόνο και μόνο λόγω ονόματος και Ιστορίας είναι πάντα υπολογίσιμοι για διάκριση.

Guard: Προεξέχοντος του πρώην δικού μας Μίλος Τεόντοσιτς οι Πλάβι διαθέτουν μια πλειάδα επιλογών με τους Ράσιτς, Πάουνιτς, Μάρκοβιτς και Τέπιτς. Κύριο στοιχείο των περισσοτέρων το φαρμακερό περιφερειακό σουτ. Πάντως - όπως και τα προηγούμενα χρόνια - πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση του Μίλος Τεόντοσιτς μιας και ο Ντούντα του έχει παραδώσει εδώ και καιρό τα κλειδιά της ομάδας.

Forward: Κατά τη γνώμη μου η μεγάλη αδυναμία αυτής της ομάδας καθώς πέραν των Μπιέλιτσα και Σαβάνοβιτς δεν υπάρχουν ανάλογα ποιοτικές λύσεις. Ο Κέσελ ήταν τουλάχιστον απογοητευτικός όλη τη χρονιά ενώ ο Μάτσβαν λόγω στυλ και ... συνήθειας - στις μικρές Εθνικές έπαιζε 4-5αρι, κάνοντας τη ζωή δύσκολη του Κουφού στο Ευρωμπάσκετ - αγωνίζεται περισσότερο με πλάτη στο ποστ και λιγότερο ως περιφερειακός παίχτης. Αν ο "Σοφός" δεν βγάλει λαγούς από το καπέλο τότε αυτή η θέση θα αποτελέσει την αχίλλειος πτέρνα των Σέρβων.

Center: Η παρουσία του Κρίστιτς δεσπόζει ενώ πολύτιμες βοήθειες μπορούνε να προσφέρουν οι θηριώδης Πέροβιτς και Μαριάνοβιτς.

Συμπέρασμα: Οι Σέρβοι παρουσιάζονται αινιγματικοί ως προς την εικόνα που περιμένουμε να δούμε. Η ομάδα στηρίζει πάρα πολλά στον εκτός λογικής πολλές φορές Τεόντοσιτς, ενώ δείχνει αδυναμίες στο 3 και στο 4. Το χειρότερο είναι ότι ο όμιλος δεν συγχωρεί αδυναμίες.

Δυνατό Σημείο: Η ομοιογένεια και η παράδοση και η παρουσία 3 center στο ρόστερ σε έναν όμιλο που θα κριθεί εν πολλοίς από την παρουσία και την απόδοση των 4-5αριων.

Μειονεκτήματα: Οι πολύ περιορισμένες λύσεις στο 3 και στο 4 καθώς και η έλλειψη εναλλακτικού πλάνου στην περίπτωση που ο Τεόντοσιτς αρχίσει τα δικά του και βγει εκτός ρυθμού.

Παίχτης Κλειδί: Οι Μπιέλιτσα και Σαβάνοβιτς θα τραβήξουν όλο το φορτίο στις θέσεις των forward και η απόδοσή τους θα κρίνει και την πορεία της ομάδας τους στο Τουρνουά.

Γαλλία: Για πρώτη φορά οι Γάλλοι παρουσιάζονται τόσο πλήρεις αν και έχουν ένα τρομακτικό κενό στην θέση 5 καθώς πέραν του εκπληκτικού εφέτος Νοα υπάρχει μοναχά το ... χάος !!! Γενικά πάντως δείχνουν ικανοί να πάνε πολύ μακριά στη διοργάνωση.

Guard: Ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια είναι ο Πάρκερ, απλά εφέτος δεν θα νιώθει απελπιστικά μόνος με την παρουσία των Ντε Κολό, Ζελαμπαλ και Καουντί να του δίνουν την άνεση να εφιερώνεται περισσότερο στην επίθεση.

Forward: Εδώ οι Γάλλοι μοιάζουν να έχουν μεγάλη πληρότητα προεξέχοντος του Μπατούμ που έρχεται από πολύ καλή χρονιά αλλά και τους Σεραφιν, Ντιο, Πιετρούς να ολοκληρώνουν τις επιλογές με αθλητικότητα και ευχέρεια στο σκοράρισμα. 

Center: Εδώ τι να πούμε; Πέραν του Νοα υπάρχει ο πολύ λίγος Τραορέ και μετά ο .. κανένας. Αν οι Γάλλοι είχαν καταφέρει να έχουν είτε τον Πετρό είτε τον Τουριάφ τότε θα φάνταζαν ως οι μόνοι που θα μπορούσαν να κοντράρουν τους Ισπανούς.

Συμπέρασμα: Οι Γάλλοι δείχνουν να έχουν μάθει από τα παθήματα του παρελθόντος και παρουσιάζονται στη Λιθουανία ως ένα από τα πολύ μεγάλα φαβορί και ικανοί να φτάσουν ως το τέλος.

Δυνατό Σημείο: Σίγουρα η πιο αθλητική ομάδα του τουρνουά που έχει την ικανότητα να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να πάει σε πολλές αλλαγές στην άμυνα. Μεγάλη της δύναμη η πληθώρα πολύ καλών παιχτών στα forward και η παρουσία του καταπληκτικού - αμυντικά - Νοά.

Μειονέκτημα: Η απουσία οποιασδήποτε επιλογής πίσω από τον Νοα και η .... άκρη του πάγκου καθώς η παρουσία του Κολέ δεν πρέπει να εμπνέει σιγουριά σε κανέναν.

Παίχτης Κλειδί: Ο Νοα χωρίς δεύτερη σκέψη. Όσο περισσότερο θα μείνει στο παρκέ τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες των Γάλλων για μια μεγάλη διάκριση.

Γερμανία: Εδώ θα πρωτοτυπήσω. Θα αναφέρω απλά ότι είναι η ομάδα που ανυπομονώ να δω περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη και ο λόγος είναι πολύ απλός και μοναδικός DIRK NOWITZKI.

Συμπέρασμα, Δυνατό Σημείο, Παίχτης Κλειδί: Μόνο και μόνο η παρουσία του κάνει την Γερμανία αξιόμαχη και επικίνδυνη. Ο Ντιρκ έρχεται αφηνιασμένος και - ως συνήθως - παθιασμένος για να παίξει με τα εθνικά χρώματα. Ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών -μαζί με τον υγιή Σαμπόνις- είναι μια ομάδα μόνος του, τα κάνει όλα και συμφέρει!!! Οποιαδήποτε περαιτέρω ανάλυση κρίνεται μη σκόπιμη !!!! (Για διαφωνίες, γκρίνιες και λοιπά περιμένω τα σχόλια)

Μειονέκτημα: Ότι είναι Γερμανός ( ο Νοβίτσκι) !!!!! Για την ομάδα ότι δεν έχουν κλώνο του.


Ιταλία: Οι Ιταλοί ξανάρχονται!! Μετά από μεγάλη απουσία επανέρχονται σε μεγάλη διοργάνωση και μάλιστα έχουν και όλα τους τα αστέρια. Όμως αυτό δεν δείχνει ικανό να τους οδηγήσει μακριά καθώς η ομάδα σφύζει από ταλέντο και 3-4αρια αλλά πάσχει πέραν του δέοντος στον άσσο και στο 5.

Guard: Δεν θα αναλύσω τίποτα απλά θα παραθέσω τα ονόματα... Χάκετ, Ντατόμε, Τσιντσιαρίνι, Μαεστράντζι, Καραρέτο, Μορντέντε. Ο Θεός μαζί σας !!!!

Forward: Εδώ μιλάμε πραγματικά για υπερπλήρης ομάδα. Έχουμε και λέμε λοιπόν Μπελινέλι, Μαντσινέλι, Γκαλινάρι και φυσικά Μπαρνιάνι.

Center: Ποιος; Για όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω παρακαλώ να μας διαφωτίσουνε περί των Κουζίν και Ρέντζι.

Δυνατό Σημείο: Η παρουσία του Πιανιτζιάνι τους δίνει αυτόματα αξιοπιστία και τους κάνει υπολογίσιμους. Ο Σιμόνε θα προσπαθήσει να κρύψει όσο μπορεί τις τεράστιες αδυναμίες του ρόστερ και να παίξει στοχευμένα στην επίθεση εκμεταλλευόμενος την ποιότητα των παιχτών του.

Μειονέκτημα: Η παντελής έλλειψη άσσου και 5αριου. Άλλωστε σε plays ειδικών συνθηκών που κρίνουν παιχνίδια τα guard απαγορεύεται να ακουμπήσουν την μπάλλα.

Παίχτης κλειδί: Ο Μπαρνιάνι καθώς θα αναγκαστεί να μαρκάρει για δύο και να συνεισφέρει στην επίθεση. Μπορεί να το κάνει; Απομένει να το δούμε.

Λετονία και Ισραήλ απλά συμπληρώνουν τον όμιλο χωρίς καμία πιθανότητα διάκρισης

Πρόβλεψη:  1η)  Γαλλία      2η) Γερμανία       3η) Σερβία


4ος Όμιλος

Σλοβενία:  Έμπειρη και πλήρης ομάδα η οποία φαντάζει ικανή να πετύχει ότι δεν μπόρεσε - και ελέω της δικής μας Εθνικής - τα προηγούμενα χρόνια.

Guard: Πολλές και καλές επιλογές που συνδυάζουν οργάνωση και εκτέλεση με τους Ντράγκιτς, Λάκοβιτς, Ούντριχ να ξεχωρίζουν.

Forward: Εδώ οι Σλοβένοι στηρίζουν πάρα πολλά στον πολύπειρο και άκρως ποιοτικό Ματίας Σμόντις που θα έχει την βοήθεια και των Σλόκαρ και γερό - Γιαγκόντνικ.

Center: Εδώ οι Σλοβένοι έχουνε μεγάλες απαιτήσεις από τον Έραζεμ Λόρμπεκ καθώς πίσω του υπάρχει μόνο ο Μπέγκιτς που είναι σαφώς χαμηλοτέρου επιπέδου.

Συμπέρασμα: Αν και σαν ρόστερ φαντάζουν φτωχότερη από άλλες διοργανώσεις δείχνουν πλέον πιο ώριμοι και αποφασισμένοι να κερδίσουν επιτέλους ένα μετάλλιο.

Δυνατό Σημείο: Η πληθώρα πολύ καλών περιφερειακών παιχτών και με πολύ διαφορετικές αρετές.

Μειονέκτημα: Πέραν των Σμόντις - Λόρμπεκ δεν έχει αναλόγως ποιοτικούς ψηλούς.

Παίχτης κλειδί: Η απόδοση του Σμόντις θα καθαρίσει σ μεγάλο βαθμό την πορεία της στη διοργάνωση.

Ρωσία: Η ομάδα των Ρώσσων φαντάζει υπερπλήρης στις θέσεις 3-5 ενώ έχει λειψανδρία στα γκαρντ.

Δυνατό Σημείο: Οι εξαιρετικοί forward προεξέχοντος του Κιριλένκο συνεπικουρούμενος από τους Κριάπα και Μόνια.

Μειονέκτημα: Η έλλειψη ποιοτικών γκαρντ τις στερεί μεγάλο κομμάτι των προσδοκιών για μια διάκριση.

Παίχτης Κλειδί: Χωρίς αμφιβολία ο Αντρέι Κιριλένκο. Μόνο και μόνο η παρουσία του στο παρκέ ανεβάζει επίπεδο την ομάδα.

Γεωργία, Βέλγιο και Ουκρανία δεν έχουν τύχη στο βάθος του Τουρνουά και βλέπω τους Γεωργιανούς να υπερτερούν στην μάχη για την 3η θέση.

Πρόβλεψη:  1η)  Σλοβενία      2η) Ρωσία    3η) Γεωργία


3ος Όμιλος

Επειδή αυτός ο όμιλος είναι ο δικός μας όμιλος δεν θα κάνω μακροσκελή ανάλυση ή μάλλον δεν θα κάνω καθόλου ανάλυση απλά θα γράψω την πρόβλεψη μου

Πρόβλεψη:  1η) Ελλάδα       2η) Μαυροβούνιο      3η) Κροατία     



Οπότε βάσει προβλέψεών μου στην δεύτερη φάση θα έχουμε τους εξής 2 ομίλους:

Α' Όμιλος:
Ισπανία
Γαλλία
Λιθουανία
Γερμανία
Τουρκία
Σερβία

Β' Όμιλος:
Ελλάδα
Σλοβενία
Μαυροβούνιο
Ρωσία
Κροατία
Γεωργία

Και θα συνεχίσω ακόμα παραπέρα και θα πω ότι οι προημιτελικοί θα είναι:

Ισπανία - Μαυροβούνιο
Γαλλία - Ρωσία
Λιθουανία - Ελλάδα
Τουρκία - Σλοβενία

Και μιας και το έφτασα ως εδώ συνεχίζω με :

Ισπανία - Λιθουανία
Γαλλία - Σλοβενία

Ως εδώ πιστεύω ότι είναι καλά ....!!!!!!!!!!!!
Μόλις δούμε μερικά ματς από κάθε όμιλο θα επανέλθω


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

basketikos είπε...

Πολύ ωραία ανάλυση p@p@donk

Ας εκτεθώ κι εγώ λίγο:

Α' Όμιλος: 1)Ισπανία 2)Λιθουανία 3)Τουρκία

Β' Όμιλος: 1)Σερβία 2)Γαλλία 3)Γερμανία*
*Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στη Γερμανία έναντι της Ιταλίας λόγω καλύτερου supporting cast των Γερμανών στους NBAers. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι το Γερμανία-Ιταλία, με τη μονομαχία Νοβίτσκι-Μπαρνιάνι να δεσπόζει, θα είναι ντέρμπι και θα κρίνει την τρίτη θέση.

Γ' Όμιλος: 1)Ελλάδα 2)Κροατία 3)Μαυροβούνιο

Δ' Όμιλος: 1)Ρωσία 2)Σλοβενία 3)Γεωργία

Στη φάση των 12 έχουμε:

Ε' Όμιλος: 1)Ισπανία 2)Λιθουανία 3)Σερβία 4)Γαλλία

ΣΤ' Όμιλος: 1)Ρωσία 2)Ελλάδα 3)Σλοβενία 4)Κροατία

Στην τετράδα:
Ισπανία-Σερβία
Ρωσία-Λιθουανία

Στον τελικό:
Ισπανία-Λιθουανία

Δημοσίευση σχολίου