RSS

Tο μοναστήρι ναν' καλά


Θέλω να γράψω κάτι που δεν θα περιλαμβάνει τους «αιωνίους» αλλά δεν κουνιέται φύλλο! Τα προηγούμενα χρόνια θα το απέδιδα στην καλοκαιρινή ραστώνη αλλά φέτος δεν ισχύει. Φέτος έχουμε : στάση πληρωμών , παύση εμπορίου. Παλιό μεν , διαχρονικό δε. Οπότε πάμε πάλι να φάμε τα μουστάκια μας με τους πράσινο-κόκκινους.


Οι Αντώνης Φώτσης και Μίλος Τεόντοσιτς μας κούνησαν μαντίλι και μετακόμισαν βόρεια. Ο πρώτος -για να πάρει το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του- μετακόμισε στο Μιλάνο. Ο δεύτερος το παράκανε . Μέχρι τη Μόσχα έφτασε προκειμένου να γευτεί το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Αστειεύομαι μιας και η Αρμάνι – πάλαι ποτέ Τρέισερ – Μιλάνο και η ΤΣΣΚΑ θα συγκροτήσουν καλύτερες ομάδες απ΄ τις δικές μας.
(Κάπου εδώ σταματώ να αντιγράφω το στυλ του Σκουντή και μπαίνω στο θέμα)

Πόσο μεγάλες όμως είναι οι απώλειές τους για τις ελληνικές ομάδες; Για μένα όχι τόσο όσο διαφημίζονται καθώς και οι δύο ομάδες έχουν έτοιμες τις εναλλακτικές λύσεις.

Ξεκινώ με τον Αντώνη Φώτση (το δικαιούται μιας και έκανε καλύτερο πρωτάθλημα απ’ τον Μίλος).
Μπορεί να αγωνίστηκε καλύτερα απ’ τον Σέρβο (οι περισσότεροι άλλωστε έπαιξαν καλύτερα απ’ τον φετινό Μίλος) αλλά δεν θάμπωσε και κανέναν με τις εμφανίσεις του. Μέτριος προς καλός ήταν. Απλά όλοι μας έχουμε την εντύπωση πως έσκισε εξαιτίας της εξαιρετικής εμφάνισής του στον τελευταίο τελικό. Ο πρώην πάουερ φόργουορντ των ΠΑΟ πάτησε τα 30 και από τώρα θα αρχίσουν τα δύσκολα για αυτόν. Καλομαθημένος απ’ τα εξαίρετα –ειδικά για Έλληνα- αθλητικά του προσόντα , δεν έκανε τον κόπο να μάθει 2-3 πραγματάκια που θα τον βοηθούσαν όταν θα μεγάλωνε. Σουτ , κίνηση χωρίς την μπάλα, έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και παιχνίδι πάνω απ’ τη στεφάνη είναι χρόνια τώρα τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα. Nτρίμπλα, παιχνίδι με πλάτη (έστω ένα turnaround shoot, ένα hook) , έστω κάτι που δεν προϋποθέτει αθλητικά χαρίσματα δεν τον ενδιέφερε να μάθει. Τώρα που μεγαλώνει και το σώμα του - φυσιολογικά- θα αρχίσει να «φθίνει» αθλητικά (πχ το άλμα) , θα το μετανιώσει που τόσα χρόνια δεν ασχολήθηκε. Όσο θα μεγαλώνει θα μας θυμίζει τον σύγχρονο Γκαρμπαχόθα. Σουτ , σουτ , σουτ. (Τουλάχιστον ο Ισπανός έφτασε το ταβάνι των δυνατοτήτων του , εν αντιθέσει με τον «Μπατμαν»).

Ο Ομπράντοβιτς έχει έτοιμη την λύση. Ονομάζεται Κώστας Καϊμακόγλου. Απέκτησε ευρωπαϊκές εικόνες , το περιβάλλον και τα τρόπαια τον έμαθαν να σκέφτεται σαν νικητή , στους τελικούς ανέβασε και την ψυχολογία του. Δεν νομίζω πως ο ΠΑΟ θα αγοράσει κάποιον άλλο στη θέση του. Είναι η ευκαιρία του , θα στηριχθεί απ’ τον Ομπράντοβιτς στις δύσκολες στιγμές και στα λάθη που σίγουρα θα κάνει και κατ’ εμέ θα τα καταφέρει. Σε άμυνα , ριμπάουντ , δύναμη υπερτερεί του προκατόχου του. Υστερεί σημαντικά σε επιθετικό ταλέντο και παραστάσεις. Αν φέτος δουλέψει στο σουτ από πλάγια (απ’την κορυφή είναι εντάξει) θα ανέβει ακόμη περισσότερο. Είναι δουλευταράς (ίσως ο πιο βελτιωμένος Έλληνας των τελευταίων χρόνων) και δεν τον φοβάμαι.

Πάμε και στον Μίλος. Για το ταλέντο , την δυναμική (potential) αυτού του παίκτη , τα έχω γράψει ουκ ολίγες φορές. Τα αφήνω στην άκρη και συνεχίζω γιατί εδώ το θέμα έχει να κάνει με νοοτροπία και όχι με ταλέντο.

Όταν ήρθε ο Σπανούλης πέρσι το καλοκαίρι , οι εφημερίδες έγραφαν διθυραμβικά κείμενα για το περιφερειακό δίδυμο του Ολυμπιακού. Στο basketball manager θα τα είχαν σαρώσει όλα. Στο πραγματικό μπάσκετ είναι λιγάκι διαφορετικά. Ήταν αναγκαίο κάποιος απ’ τους δύο να έπρεπε να κάνει μια «θυσία» στο παιχνίδι του για το καλό της ομάδας του. Και επειδή τον Σπανούλη τον απέκτησαν για το φονικό του ένστικτο (άρα θα έπαιρνε περισσότερα σουτ , άρα θα κρατούσε περισσότερο την μπάλα) , ο Τεόντοσιτς επιβάλλονταν να του δώσει χώρο και να επικεντρωθεί στο στοιχείο που είναι μοναδικός στην Ευρώπη. Στη πάσα. Αλλά ο 24χρονος Μίλος έμεινε στις δάφνες της περσινής στέψης του ως MVP της Ευρωλίγκα και νόμιζε πως ο ρόλος του στην ομάδα υποβαθμιζόταν. Έβαλε τον εαυτό του πάνω απ’ την ομάδα. Άρχισε να γκρινιάζει γιατί δεν του αύξησαν τις αποδοχές το καλοκαίρι και αντί να τις διεκδικήσει με τις εμφανίσεις του μέσα στο γήπεδο , εκείνος έκανε το αντίθετο! Έκανε «λευκές» προπονήσεις , στους αγώνες ήταν αδιάφορος (στην άμυνα ήταν προκλητικός / στην επίθεση έπαιρνε σου χωρίς λογική ), ξενυχτούσε , έπινε . Να τα κάνει ένας 24χρονος φοιτητής το καταλαβαίνω. Να τα κάνει όμως ένας 24χρονος επαγγελματίας αθλητής , είναι ανεπίτρεπτο. Το αποτέλεσμα ; 39,1% διπ / 29% τριπ.
Ο Ίβκοβιτς αφού είδε και αποείδε έφτιαξε διδυμάκια και ησύχασε. Γκόρντον-Σπανούλης / Τεόντοσιτς- Παπαλουκά , με τον Χαλπερίν μπαλαντέρ.

Ο ΟΣΦΠ μετά την απόφαση της διοίκησης να μειώσει δραματικά το μπάτζετ έπρεπε να διαλέξει μεταξύ Σπανούλη και Τεόντοσιτς. Ή θα άφηνε τον Σπανούλη ελεύθερο (για να ξεφορτωθεί τα 2.4 εκ ευρώ) ή θα πουλούσε τον Τεόντοσιτς. Αν έπραττε το πρώτο έπρεπε αμέσως να ανανεώσει το συμβόλαιο του Σέρβου μιας και το επόμενο καλοκαίρι θα τελείωνε το πενταετές του συμβόλαιο. Η καταβολή της ρήτρας του απ’ την ΤΣΣΚΑ τον έβγαλε απ΄την δύσκολη θέση. Δεν θα συγκρουστεί με την θύρα7 (που αλίμονο αν γνωρίζουν όλοι εκείνοι από μπάσκετ – απλά κοιτούν ποιος τους επαινεί περισσότερο) και θα κάνει και καλό στην ομάδα. Σε αυτόν το Ολυμπιακό (να το τονίσω για να μην παρεξηγηθώ) μεγαλύτερη είναι η απώλεια του Γκόρντον παρά του Τεόντοσιτς.

Φυσικά και η ΤΣΣΚΑ δεν αγόρασε παλτό. Τουναντίον μάλιστα. Στη Μόσχα θα συγκεντρωθεί περισσότερο στο μπάσκετ , θα συνεργαστεί άψογα με το φιλαράκι του τον Κρίστιτς, θα είναι ευχαριστημένος με τα 2εκ ευρώ που θα εισπράξει , αφήστε που ταιριάζει άψογα με το μπάσκετ του Καζλάουσκας (γρήγορος ρυθμός , λιγότερη προσοχή στην άμυνα , πολλά σουτ). Αν τον δω στην καλύτερη πεντάδα της επόμενης Ευρωλίγκας δεν θα παραξενευτώ καθόλου. Στον τωρινό Ολυμπιακό (με ό,τι αυτό περικλείει) δεν πήγαινε άλλο.
Ο Ολυμπιακός θα χάσει την φαντασία του Τεόντοσιτς. Δεν αναπληρώνεται εύκολα αλλά στο μπάσκετ του Ίβκοβιτς δεν είναι αναγκαία. Οι πόντοι του θα αναπληρωθούν εύκολα απ’ τον Σπανούλη και τον ξένο σέντερ που θα έρθει. Ένας playmaker που να παίζει άμυνα, να είναι μυαλωμένος, σοβαρός και να ξέρει το pick ‘n roll είναι ότι ζητάει ο «σοφός». Από Έλληνες υπάρχει ο Νίκος Ζήσης. Τα λεφτά να τον αποκτήσει δεν υπάρχουν. Ας επενδύσει λοιπόν στον Σλούκα. Γιατί όχι; Aν όχι τώρα , πότε;

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά μας λες οτι ο Καιμακόγλου είναι καλυτερος του Φώτση???????????????. δηλαδη να κανουμε και κωλοτουμπες που μας εφυγε ο Μπατμαν??????. Ήξερα οτι το μπλογκ ειναι αντιπαναθηναικό , τόσο πολύ όμως δεν το περιμενα.
Gate 13 forever

Ανώνυμος είπε...

Περίεργο. Εγώ είχα την εντύπωση ότι το μπλογκ είναι φουλ αντιολυμπιακό, ειδικά με αυτά που λένε για τη Θύρα 7...

p@p@donk είπε...

Για τον Φώτση θα διαφωνήσω κάθετα!!! Έχω γράψει για την γενικότερη προσφορά του και δεν θέλω να μακρυγωρήσω. (Όποιος θέλει να δει το άρθρο:http://jogasportivo.blogspot.com/2011/06/fantastic-4.html). Πολύ σύντομα όμως να πω ότι 4αρι να μπορεί να αλλάζει σε ΟΛΑ τα σκριν στην άμυνα και να μπορεί να μαρκάρει στις αλλάγές από 1 μέχρι 5 νομίζω δεν υπάρχει άλλο στην Ευρώπη. Επιπλέον ο Φώτσης είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη να έρχεται από την weak side και να δίνει βοήθειες στην άμυνα. Κάτι που πέρα από αθλητικά προσόντα - που χρειάζονται- θέλει πάνω απ' όλα ένστικτο - διαίσθηση.Αυτά τα πράγματα ο Καϊμακόγλου δεν μπορεί επουδενί να να τα κάνει, χώρια που ο Ομπράντοβιτς τον θέλει κυρίως ως 3αρι παρά ως 4αρι. Στην επίθεση ο Φώτσης είναι από τους καλύτερους στο παιχνίδι της αδύνατης πλευράς. Με το προφανές - το σουτ του αλλά και τα πιο εξειδικευμένα τα κοψίματά του στην πλάτη του αντιπάλου, τα back screen για να απελευθερωθούν οι σουτέρ αλλά και τα πλάγια pick που εξελίσσοταν σε pop. Το σημαντικότερο που χάνει όμως ο Παναθηναικός με την αποχώρησή του είναι το clutch του. Την ικανότητα - αθλητική και πνευματική - να ξεχωρίζεις και είσαι μπροστάρης στα κρίσιμα. Και ο Φώτσης ήτανε πάντα ο άνθρωπος των μεγάλων παιχνιδιών.
Όσον αφορά τον Τεόντοσιτς εξακολουθώ να επιμένω ότι για την εξέλιξη του ή μη ευθύνεται ΠΑΝΩ απ' όλα η ομάδα και οι προπονητές του. Πρώτα ο Γιαννάκης που μια τον είχε ηγέτη και μια για δανεισμό - που ο Σέρβος τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα με την Εθνική και στην ουσία του επιβλήθηκε στην περσινή χρονιά- αλλά και ο Ιβκοβιτς που κάθε άλλο παρά δάσκαλος αποδείχτηκε καθώς έχασε κάθε μέτρο με την ελευθερία του Μίλος που κάμμια στιγμή πρέπει να πίστευε μέσα του ότι ο Ολυμπιακός είναι αυτός και κάποιοι ακόμα 11 να τον συμπληρώνουν. Το κακό για τον ίδιο είναι ότι πλέον δεν είναι ούτε ταλέντο, ούτε ανρχόμενος ηγέτης. Είναι στα 24 του και οι απαιτήσεις των ομάδων του θα είναι απο αυτόν άκρως απαιτητικές. Το κατα πόσο θα ανταπεξέλθει θα φανεί στα παρκέ.

p@p@donk είπε...

@Anonymus & Anonymus
Εγώ είχα την εντύπωση ότι είναι αντιποδοσφαιρικό αλλά μάλον έκανα λάθος??????????

Ανώνυμος είπε...

Για το "αντιποδοσφαιρικό" θα συμφωνήσω 1000% και πιστεύω ότι πολύ καλά κάνει. Αυτό μας έλειπε εμείς οι άρρωστοι μπασκετικοί να ασχολούμαστε με τους γύφτους των ποδοσφαιρικών γηπέδων (γιατί όλοι τέτοιοι είναι).

2ος ανώνυμος.

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη μου είναι ότι ο Καιμακόγλου αποκτήθηκε για να πάρει σταδιακά τη θέση και το ρόλο του Τσαρταρή. Ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού τους ειδικά στην άμυνα που παίζουν. Όσο γερνάει ο ένας θα ανεβαίνει ο άλλος. Μέχρι τότε θα υπόκειται και σε πειραματισμούς (βλέπε να παίζει στο 3) και θα μπαλώνει όποιες τρύπες παρουσιάζονται στο ρόστερ.
Τον ρόλο και το στυλ παιχνιδιού του Φώτση δεν τον έχει με τίποτα (και δεν βλέπω παίχτη στην Ευρώπη να το έχει).
joatmon

Ανώνυμος είπε...

*συνέχεια...Αυτά για να είμαστε λίγο αντικειμενικοί!!Δε λέω ότι οι συνδεσμίτες,ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ,γνωρίζουν από καλό...λάδι κ καλό μπάσκετ αλλά το σχόλιο σου ήταν πραγματικα εμπαθές σε ΟΠΟΙΟ σύνδεσμο κ να αναφερόσουν!!
Στα μπασκετικά τώρα,νομίζω ότι η σύγκριση μεταξύ Φώτση κ Καιμακόγλου είναι ΑΤΥΧΗΣ,πρώτα γιατί συγκρίνουμε ΑΝΟΜΟΙΑ στυλ παιχνιδιού κ θέσεις κ έπειτα γιατί Φώτσης(που είναι 30)είναι κλάσεις ανώτερος από τον Καιμακόγλου(που είναι 28,5 ετών!!!)!!Δεν ξέρω τί όνειρο είδες αλλά ο Καιμακόγλου δε θα .....εξελιχτεί σε τίποτα γιατί είναι 1,5 χρόνο μικρότερος από τον Φώτση..ΗΜΑΡΤΟΝ με τις συγκρίσεις σας(μια Γκάλης-Διαμαντίδης,μια τώρα Φώτσης-Καιμακόγλου!!)κ το λέω εγώ που είμαι οσφπ κ όχι παο!ΟΝΤΩΣ,όπως έγραψε ένας''ανώνυμος''πιο πάνω το στυλ του είναι σαν του Τσαρτσαρή κ το κενό αυτού θα κληθεί να αναπληρώσει!!Αν ο Φώτσης,για να κλείσω,είχε κ το fadeaway που λές σε ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ επίπεδο,δε θα ήταν εδώ αλλά στο ΝΒΑ εδώ κ χρόνια κ για χρόνια!!όσον αφορά την άμυνά του θα μου επιτρέψεις ΚΑΙ εδώ να διαφωνήσω(κ να συμφωνήσω με έναν άλλον προλαλήσαντα)καθώς μια χαρα μαρκάρει κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 4αρια όπως ο Καιμακόγλου ενώ η τρίπλα του(ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ αφού σύγκριση κάνατε!)είναι προφανέστατα καλυτερη από του Καιμ!!
Εν κατακλείδι,κ επειδή διαβάζω τις τελευταίες μέρες ότι δε χάθηκε κ ο κόσμος αν φύγουν Αγγελοπουλαίοι κ Γιαννακοπουλαίοι....ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ!!Θα γίνει ένα ,ΛΙΓΟ περισσότερο,ανταγωνιστικό πρωτάθλημα εντός των συνόρων κ στο εξωτερικό θα αναπολούμε τα F4!!!Ό,τι ΑΚΡΙΒΩΣ συνέβη την τριετία 2002-2005 που λόγω Ολυμπιακών αγώνων ο οσφπ έπαιζε στον Κορυδαλλό(κ λόγω Κόκκαλη βεβαίως βεβαίως...)κ ο Παο στο Σπόρτιγκ...!!!!
Ζητώ συγγνώμη αν,για άλλη μια φορά,μακρυγόρησα!
Κωνσταντίνος Μανωλάκος.

Ανώνυμος είπε...

(αρχή κειμένου)Καληπέρα στο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ μπλογκ!!Σε αυτό εγώ είμαι σύμφωνος κ χαίρομαι αν δεν παρεισφρύουν ποδοσφαιρικά στοιχεία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ομάδας!!!Πάμε τώρα στο κείμενο!
Καταρχάς στα ΜΗ-μπασκετικά,θέλω να αναφερθώ σε 2 πράγματα κ στο ένα έχω κ μια ερώτηση να κάνω!
1)Με ''ΔΕΔΟΜΕΝΟ'' πλέον ότι δεν είστε δημοσιογράφοι όπως οι ίδιοι έχετε πεί κατά καιρούς(κ σε εμένα προσωπικά 2-3 φορές σε παλαιότερη''κόντρα''που είχαμε)αναρωτιέμαι πώς γίνεται να γνωρίζετε ότι ο Τεόντοσιτς είναι ένας ατίθασος-δυνάστης-μπεκρής-ορέστης μακρής!!!????Μόνο ένα τέτοιο συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί όταν γράφεις ότι έκανε ''λευκές προπονήσεις''ήταν αδιάφορος,έπαιρνε προσπάθειες στην επίθεση κ δεν έπαιζε άμυνα(την ώρα που λές μάλιστα ότι ο Ίβκοβιτς θα τη βρεί τη δουλεία με έναν καλό αμυντικό πλει μεικερ)κ δε μας εξηγείς ΠΩΣ το επέτρεψε ο Ίβκοβιτς αυτό όταν α)εξηγ-ΕΙΣ τη νοοτροπία του Ντούντα-πως δε συνάδει με τέτοιες συμπεριφορες-κ το σχολιάζω στην παρένθεσή μου κ β)σε αντίστοιχες ''μαγκίτσες''του Μπουρούση(που ήταν κ πιο πολύτιμος από το φετινό Τεόντοσιτς τομ οποίον για έτι μια φορά στολίσατε με τα χειρότερα σχόλια...χωρίς να διαφωνώ σε όλα)!!!Έχετε βάλει κάμερες στα αποδυτήρια του ΟΣΦΠ ή έχετε κανά φοβερό κονεδάκι κ σας τα λέει???Όσον αφορά τα κλαμπάκια όσο πάει στο Villa ο Τεόντοσιτς άλλο τόσο πάνε στο Ακρωτήρι(είναι στέκι μου κ έχω βαρεθεί να τους βλέπω τόσο στο χειμερινό όσο κ στο καλοκαιρινό!!)ο Μπατίστ,ο Νίκολας κ ο Καλάθης!!Με δεδομένο λοιπόν ότι ΔΕΝ είναι κανένας από το μπλογκ δημοσιογράφος,τότε η ανάλυση,δυστυχώς,για ΑΚΟΜΑ μια φορά είναι ''κίτρινη''κ ''φιλτραρισμένη''!!!!Δεν έχω καταλάβει ακόμα βέβαια το λόγο που έχετε τόσο κόλλημα με τον Τεόντοσιτς(λόγω έντονης κόντρας του με τον Παναθηναικό κ κάποιων''κηδειών''που του έχει κάνει ή εξαιτίας της προκλητικής του συμπεριφοράς..δεν ξέρω,αναρωτιέμαι!!)!Δε λέω ότι είναι υπόδειγμα,κάθε άλλο,αλλά κ λίγο μέτρο δε βλάπτει!!

Ανώνυμος είπε...

(τα κείμενά μου έχουν-λόγω έκτασης-την εξής σειρά:ΙΙΙ,Ι,ΙΙ όπως τα διαβάζετε!!)
2)Σε συνέχεια του (1)πραγματικά η λογική ότι η Θύρα 7 είναι ''τούβλα'' που δεν ξέρουν από μπάσκετ κ μόνο να τους επευφημούν θέλουν μόνο δείχνει καταρχάς...ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ αντι-Ολυμπιακή εμπάθεια κ αφετέρου ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ καθώς εγώ που είμαι Ολυμπιακός(κ δεν το κρύβω)θεωρώ ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο κ ο Παναθηναικός αλλά κ,φυσικά,ο Άρης κ η Αεκ έχουν μπασκετικους-φανατικούς-συνδεσμίτες κ αυτό γιατί όλες αυτές οι ομάδες είχαν κ από μια αυτοκρατορία κ από αυτήν έμαθε κ ο κόσμος μπάσκετ!!

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε παιδιά έλεος, πάτε να προστατέψετε τον Τεόντοσιτς; Όλη οι η οικουμένη ξέρει ότι ο τύπος είναι στην κοσμάρα του και ότι ξημεροβραδιάζεται στα κλαμπ. Από την αρχή της σεζόν τα γνωρίζαμε αυτά, πολύ πριν δούμε τα φετινά του αίσχη.

Έφυγε και ησυχάσαμε. Σε 2-3 χρόνια κανένας δεν θα ασχολείται με δαύτονε με τα μυαλά που κουβαλάει.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκαθαρίζω ότι είμαι Ολυμπιακός. Βλέπω πολύ γκρίνια εδώ μέσα όσον αφορά τα σχόλια επί του άρθρου. Δε νομίζω πως το άρθρο αναφέρει πουθενά πως ο Καϊμακόγλου είναι καλύτερος από τον Φώτση, απλώς ότι ο Φώτσης μεγάλωσε και στην καθιερωμένη ανανέωση υλικού που κάνει ο Ομπράντοβιτς τον θυσίασε. Όπως επίσης και οι Ολυμπιακοί είναι σκεπτικοί. Όχι γιατί χάσαμε τον παικταρά Τεόντοσιτς ( που είναι ) αλλά γιατί δε φαίνεται φως στην ομίχλη. Τον γαμπρό τον ξυρίζουν στο τέλος, οπότε ας περιμένουμε όλοι πριν συνεχίσουμε την γκρίνια. Βέβαια τα πράγματα φαίνονται να παίρνουν την κατιούσα, αλλά μην τρελαθούμε κι όλας. Ας σπρώξουν τουλάχιστον Έλληνες στις πρώτες ομάδες και με κάποιες φτηνές αλλά καλές λύσεις ξένων μπορούν και οι 2 ομάδες να ειναι και πάλι ανταγωνιστικές στην Ευρώπη.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη μου το αν ο Φώτσης είναι καλύτερος ή όχι από τον Καϊμακόγλου δεν έχει την παραμικρή σχέση με Ολυμπιακό/Παναθηναϊκό. Δηλαδή αν αβαντάρω οποιονδήποτε από τους δύο παίχτες, πάει να πει ότι είμαι αντι-Ολυμπιακός ή αντι-Παναθηναϊκός;

Αν και προσωπικά δεν πολυπηγαίνω τον Φώτση και τον θεωρώ μάλλον υπερεκτιμημένο, αναγνωρίζω ότι είναι απώλεια για τους πράσινους και δύσκολα θα αναπληρώσουν το κενό του. Ο Καϊμακόγλου στην ηλικία που βρίσκεται έχει πλέον ελάχιστα περιθώρια βελτιώσης και σίγουρα δεν έχει το ίδιο ειδικό βάρος στο clutch παιχνίδι.

Τόσο ο Καϊμακόγλου, όσο και ο Βουγιούκας είναι παίχτες που σε άλλη ομάδα και με άλλον προπονητή είναι μάλλον απίθανο να είχαν έστω αυτή την υποφερτή φετινή τους απόδοση.

Ο -φετινός- Τεόντοσιτς δεν θα λείψει ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό, ειδικά αν ο Σπανούλης παραμείνει και ανεβάσει την απόδοσή του. Επειδή το Σέρβο προσωπικά τον θεωρώ καμένο χαρτί, θα ήταν υπερβολή να έπαιρνε τα τρελά λεφτά που ζητάει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Τουλάχιστον ξεφορτωθήκαμε ένα -πιθανόν- μεγάλο συμβόλαιο.

Είμαι κι εγώ υπέρ της ανάδειξης νέων Ελλήνων παιχτών. Όχι μόνο γιατί βάσει των συνθηκών δεν υπάρχει άλλη λύση, αλλά και γιατί αυτοί θα αποτελέσουν τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ. Όπως και να το κάνουμε η γενιά του 2005-6 έχει πλέον γεράσει και δεν έχει πολλά χρόνια μπροστά της, αφήστε δε που οι περισσότεροι έχουν ήδη φύγει (ή είναι στα τελευταία τους) από την Εθνική. Καιρός να δούμε νέο αίμα! (και δεν εννοώ Καλάθηδες, Βουγιούκες)

Drazen είπε...

Διάβασα προσεχτικά όλα σας τα σχόλια. Το κείμενο προκάλεσε ήπιες αντιδράσεις τις οποίες - για να είμαι ειλικρινής- περίμενα.

@gate 13
Αν αυτό σου αποτυπώθηκε από αυτά που έγραψα τότε δύο τινά συμβαίνουν. Η εγώ έγραψα κάτι τελείως αντίθετο με αυτό που είχα στο μυαλό μου ή έσυ δεν κατάλαβες γρι απ' οσα διάβασες.
Α! και κάτι ακόμη: Το μπλογκ είναι αντιχουλιγκανικό.

@p@p@donk
Εξαιρετικό το scouting report που έγραψες για τον Φώτση. Νομίζω οτι είσαι λιγάκι υπερβολικός όσον αφορά την κλίμακα των προσόντων του , αλλά πραγματικά χαίρομαι να διαβάζω τέτοιες απόψεις. Σε κάνουν να σκέφτεσαι. Ούτε για Τεόντοσιτς συμφωνώ αλλά δεν έχει καμία σημασία.
Επίσης θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για την προσωπική δουλειά που κάνεις στο μπλογκ σου (http://jogasportivo.blogspot.com/). Τα θέματά σου είναι όλα ένα + ένα. Αν έκανες και ένα Βird vs Dirk θα ήταν το τέλειο.

@ανώνυμος
Παιδιά δεν είναι αντιποδοσφαιρικό , αντιχουλιγκανικό είναι . Ίσως και αντισυνδεσμίτικο...

@joatmon
Με δεν έγραψα οτι οι δύο παίχτες μοιάζουν μεταξύ τους. Άλλο στυλ ο Φώτσης , άλλο ο Καιμακόγλου. Ο Ομπράντοβιτς το ξέρει και θα προσαρμόσει ανάλογα το πλάνο του. Πέρσι έχασε σε ένα καλοκαίρι Σπανούλη - Πέκοβιτς - Γιασικεβίτσιους. Έκανε τις ανάλογες προσαρμογές και τα κατάφερε (προς δική μου μεγάλη έκπληξη). Το ίδιο θα προσπαθήσει να πράξει και φέτος.

@Κωνσταντίνο Μανωλάκο
καλέ φίλε του μπλογκ η γνώμη μου για όλους τους συνδέσμους στην Ελλάδα είναι η χειρότερη που υπάρχει. Καμία σχέση δεν έχουν με του εξωτερικού. Αν είχαν αθλητική παιδεία (και ας μην ήξεραν μπάσκετ δεν πειράζει) δεν θα είχαν στοχεύσει το μάτι του Αργυρόπουλου και δεν θα προσπαθούσαν να σκοτώσουν με τα πιστόλια τους παίκτες του ΠΑΟ στον περσινό 4ο τελικό. Γιατί αυτά ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ τα έκαναν. Τα εμετικά πανό (για Γιαννάκη και Διαμαντίδη) τα αφήνω στην άκρη. Όλοι αυτοί προάγουν τη βία. Αν ήξεραν μπάσκετ , θα το προστάτευαν. Και αν το προστάτευαν, δεν θα έκαναν όλα αυτά τα αίσχη τόσων χρόνων. Οι λίγοι που ενώ είναι συνδεσμίτες δεν προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις (μένουν αδρανείς) είναι για μένα το ίδιο ένοχοι. Το να κάθεσαι και να κοιτάς τον διπλανό σου να ρίχνει φωτοβολίδες και να διαμαρτύρεται σε ΚΑΘΕ σφύριγμα του διαιτητή σε κάνει το ίδιο ένοχο με εκείνον.

Τις "λευκές προπονήσεις" τις έγραψε ο Δημήτρης Καρύδας στο ΑLL Star Basket. Την πληροφορία την ασπάστηκα από έναν έγκριτο και σοβαρό δημοσιογράφο και όχι από το Ντερμπι ή τη Πράσινη.

Νευρίασα λιγάκι που νομίζεις πως "για ακόμη μία φορά είναι κίτρινη και φιλτραρισμένη " η ανάλυσή μου . Διευκρίνησέ το σε παρακαλώ.
"Κίτρινη" νοοτροπία έχει ο Τεόντοσιτς.
Έχω κόλλημα με τον Τεόντοσιτς γιατί θεωρώ πως με το ταλέντο που έχει θα έπρεπε να κάνει ΠΑΠΑΔΕΣ.
Για τις κηδείες που λες , περισσότερες έχει κάνει στην ομάδα του όταν αντιμετωπίζει τον ΠΑΟ παρά στον αντίπαλο. Ξαναθυμήσου ένα ενα τα παιχνίδια και μην στέκεσαι στους τελικούς Κυπέλου.

Οι ομάδες που κατακτούν τίτλους δεν σημαίνει απαραίτητα πως και οι φίλαθλοί της μαθαίνουν απ' αυτό μπάσκετ. Άλλο να παρακολουθείς το άθλημα επειδή σου δίνει τίτλους (σημερινός ΠΑΟ , ΟΣΦΠ 93-97) και να γλυκαίνεσαι από αυτούς και άλλο να το αγαπάς και στα δύσκολα. Πολύ θα ήθελα να δω αν οι δύο ομάδες ήταν στην κατάσταση που είναι τώρα ο Άρης , θα μάζευαν 5000 κόσμο???
Άστο "μπασκετικους-φανατικούς-συνδεσμίτες" έχει μόνο ο Άρης. Οι υπόλοιποι είναι ποδοσφαιρικοί που όταν δεν πάει καλά το τμήμα του ποδοσφαίρου (ΠΑΟ/ 90-96 ΟΣΦΠ) μαζεύονται στο μπάσκετ. Μιλάω για τους συνδέσμους για να μην παρεξηγηθώ.
Για Καιμακόγλου θυμήσου τι ήταν πριν 3 χρόνια και τι είναι τώρα. Εντάξει Φώτσης δεν θα γίνει (άλλο στυλ) αλλά επειδή το παιδί- αποδεδειγμένα - δουλεύει θα εξελιχθεί κι άλλο.εδώ θα είμαστε για να σχολιάσουμε την πρόοδό του.

Ανώνυμος είπε...

Αντισυνδεσμικό και αντιχουλιγκανικό είναι το ίδιο και το αυτό. Γιατί ΟΛΟΙ ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως οι ίδιοι οι σύνδεσμοι είναι αυτοί που υποθάλπτουν τους χουλιγκάνους. Είτε με την ανοχή τους στα έκτροπα που γίνονται, είτε με την συμπαράστασή τους. Οι σύνδεσμοι είναι πληγή για τον ελληνικό αθλητισμό και είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι μια μέρα θα τελειώσει αυτή η κωλοιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Διευκρινίζω τη θέση μου!
Καταρχάς,ξέρεις πολύ καλά ότι έχω εκθειάσει το μπλόγκ κ την πολύ καλή δουλειά που κάνετε!!!!Υπάρχουν μερικά σημεία που διαφωνούμε κ τα έχουμε πεί κ άλλες φορές!!Θεωρώ ότι η κριτική είναι γόνιμη κ αν δεν αγγίζει τα όρια της προσβολής κ της ύβρεως,θέλω να πιστεύω αφενός ότι είναι δεκτή κ αφετέρου ότι δεν υπέπεσα σε τέτοιο ολίσθημα!!
Όσον αφορά τους συνδεσμίτες ΟΛΟΙ(μηδέ των Αρειανών-κ μάλιστα έχω ξαναπεί ότι ομάδα της καρδιάς μου στο μπάσκετ είναι ο Άρης!!-εξαιρουμένων)είναι,εν πολλοίς,κάφροι κ σε αυτό συμφωνώ απόλυτα(!!)ΟΜΩΣ μου τα αλλάζεις!!Γιατί άλλο πράγμα είναι αν είναι φονιάδες κ άλλο αν έχουν ''παιδεία'' μπασκετική,αν ξέρουν μπάσκετ βρε αδερφέ!!Πολλοί άνθρωποι διαπράττουν μέχρι κ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ(οπότε ίδιοι κ χειρότεροι από χούλιγκανς-συνδεσμίτες κ.λ.π)αυτό δε σημαίνει ότι είναι ΒΛΑΚΕΣ κ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ!!!Εσύ παρουσίασες τους συνδεσμίτες(πραγματικά δεν κολλάω στο ότι αναφέρθηκες σε ολυμπιακούς,για όλους την ίδια άποψη εξέφρασα στο κείμενό μου προχτές!!)ως...ΒΛΗΤΑ που μόνο να τους χαιδεύουν θέλουν!!ΕΔΩ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ!!!Μπασκετάκι ΙΣΩΣ ξέρουν περισσότερο οι Αρειανοί(ειδικά οι over 30 κ αυτό το πιστεύουμε λόγω του ότι ήταν το πρώτο αμιγώς μπασκετικό κοινό οπότε κ δύσκολα ξεπερνάμε ακόμα κ ''φιλάθλους-είδωλα''κ μάλιστα αδικώντας τους Αεκτζήδες των 60'ς κ Πανελλήνιους 50'ς)κ ΣΙΓΟΥΡΑ το υποστηρίζουν περισσότερο από κάθε άλλον ΟΜΩΣ οι κεφαλές των απανταχού συνδεσμιτών κ αρκετοί τριγύρω τους μόνο χαζοί δεν είναι!!
Στο κομμάτι του Τεόντοσιτς ζητώ συγγνώμη(δεν ειρωνεύομαι..!!)εάν νευρίασες!!Όμως έχω τις ενστάσεις μου για τις απόψεις του Καρύδα!!Θα μου πείς δικαίως''ποιός είσαι εσύ για να τον αμφισβητείς''!!Είμαι άπειρα χρόνια αναγνώστης του ''Φωτός'' κ,νομίζω ότι ο ΠΛΕΟΝ αρμόδιος για να σχολιάσει(κ μάλιστα ξέρεις,φαντάζομαι,πολύ καλά ότι μόνο τα λόγια του δε μασάει κ μόνο αυτιά δε χα'ι'δεύει!!)αυτά είναι ο Παντελής Διαμαντόπουλος όπου είμαι fan της στήλης του όπως κ άτομα από ΑΛΛΕΣ ομάδες!!Έχωσε ΚΑΙ φέτος πολλά στον Τεόντοσιτς ο Διαμαντόπουλος αλλά ποτέ δεν είπε ότι 1)έχασε τον έλεγχο στα αποδυτήρια κ στις προπονήσεις ο Ίβκοβιτς(με τρανό παράδειγμα που δε μου απάντησες το θέμα Μπουρούση!)κ,εν λογική συνεχεία 2)ότι ο Τεόντοσιτς έκανε''λευκές προπονήσεις!!Τώρα τι να πώ,αφενός θεωρώ πιο ειδικό τον Διαμαντόπουλο(που ΕΙΝΑΙ στο ΣΕΦ)από τον Καρύδα,αφετέρου αυτό που έγραψε ο Καρύδας έχει βάση ΜΟΝΟ αν ο Ίβκοβιτς''κατέβασε τα παντελόνια του ΕΝΤΕΛΩΣ''σε έναν 24χρονο επειδή είναι συμπατριώτες πράγμα που προσωπικά θεωρώ δύσκολο!!!Οπότε για την αποκατάσταση της τάξης(αφού μου είπες πλέον την πηγή σου!)''κίτρινο''θεωρώ τον Καρύδα!!
Κλείνοντας,όσον αφορά το θέμα Κα'ι'μακόγλου συμφωνώ απόλυτα ότι είναι ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ βελτιωμένος όχι απλά τα τελευταία 3 χρόνια αλλά ακόμα κ από πέρυσι όμως έγραψες ότι προορίζεται για να αντικαταστήσει τον Φώτση!!Οι ενστάσεις μου είναι 1)ότι ΑΝ αντικαταστήσει κάποιον,αυτός θα είναι ο Τσαρτσαρής λόγω στυλ,κατά την ταπεινή μου γνώμη κ 2)ότι δεν ξέρω κατά πόσον έχει Κ ΑΛΛΑ περιθώρια βελτίωσης όταν είναι 1,5 χρόνο μικρότερος από το Φώτση που λές ότι είναι στην ΑΡΧΗ της πτώσης του γνωρίζοντας μάλιστα για τα αθλητικά προσόντα ποιού παίχτη μιλάμε!!
Φιλικά,Κωνσταντίνος Μανωλάκος.

Δημοσίευση σχολίου