RSS

Τα δικά μου βραβεία της χρονιάς...




Είθισται είτε στο τέλος κάθε ημερολογιακής ή/και αγωνιστικής χρονιάς να αποδίδονται τα του "Καίσαρος τω Καίσαρι" με την βράβευση των καλύτερων σε κάθε κατηγορία είτε αυτό διενεργείται από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, τους συναδέλφους των βραβευθέντων ή και κάποια διοργανώτρια αρχή. Σκέφτηκα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας τα δικά μου βραβεία, ζητώντας να υπερ ή κατα-ψηφίσετε τις επιλογές μου, όπως αυτές διαμορφώθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά φυσικά και της κατάληξής της. Πρέπει επίσης να πω ότι κάποιες κατηγορίες βραβείων τις δημιουργησα από μόνος μου, οπότε κάθε διαφωνία δεκτή. Ξεκινάμε..


ΒΡΑΒΕΙΟ Ά ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΌΛΟΥ: Παρόλο που ο Διαμαντίδης σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο έκανε μια χρονιά σχεδόν απλησίαστη, που σχεδόν τον καθιέρωσε ως τον καλύτερο -αυτή τη στιγμή- μπασκετμπολίστα στην Ευρώπη, νομίζω ότι ο μεγάλος Γερμανός δικαιούται να το πάρει σπίτι του και να το βάλει δίπλα στο δαχτυλίδι του πρωταθλήματος. Dirk Nowitzi, το ασταμάτητο σουτ του, η μεγάλη του θέληση, η ηγετική του φυσιογνωμία για μένα ο μεγάλος νικητής.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΄Β ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΌΛΟΥ: Σύμφωνοι και ο Batiste και ο Terry το άξιζαν για τη σταθερότητα που επέδειξαν όλη τη χρονιά, αλλά η δική μου ψήφος πάει στον Kevin Durant. Έκανε όργια με την εθνική των ΗΠΑ το καλοκαίρι, βγήκε πάλι πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ, οδήγησε την ομάδα του στους τελικούς, σκοράρει ακόμα και με την.........πλάτη και είναι μειράκιον 23-24 ετών. Ο επόμενος μεγάλος ηγέτης οσμίζομαι..

ΒΡΑΒΕΙΟ BEST SUPPORTING CAST: Όποιος διάβασε την εξαιρετική ανάρτηση του Drazen που εξηγούσε γιατί κέρδισαν οι Mavs νομίζω καταλαβαίνει τους λόγους που νομίζω ότι οι Kidd-Marion-Chandler-Stevenson-Barea αποτέλεσαν τους πιστούς υπασπιστές του αρχηγού τους σε όλη αυτή την πορεία προς την τελική επικράτηση.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ: Αυτά που έκανε φέτος ο Ζοτς, με αποκορύφωμα τη σειρά με την Μπάρτσελόνα, είναι αρκετά για να γραφτεί ένας καινούριος "τσελεμεντές" σχετικά με την προπονητική ευφυία, την τακτική, την ψυχολογική προετοιμασία, τα τρικ, την ανάλυση του παιχνιδιού πριν, κατά τη διάρκειά αλλά και μετά το τέλος του. Η φάτσα του Πασκουάλ να κοιτάει αποσβολωμένος μου έχει μείνει αξέχαστη. Εύφημος μνεία στον προπονητή των Chicago Bulls, Τίμποντο για την εξαιρετική του δουλειά φέτος.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: 2(!!!)βδομάδες προτού ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν υπήρχαν παίχτες, πρόεδρος ούτε καν.. φροντιστής, εντούτοις ο Β. Αλεξανδρής και ο Σταύρος Ελληνιάδης δημιούργησαν μια ομάδα σχεδόν "εν μια νυκτί" που έφτασε να κάνει διπλάσιο αριθμό νικών στην Α1 και να φλερτάρει με την τρίτη θέση!!!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΦΕ: Για το πρώτο μισό της σαιζόν στους S.A. Spers για το μπάσκετ που έπαιζαν και σε άμυνα και σε επίθεση και για το δεύτερο μισό στους Chicago Bulls, οι οποίοι παρέσυραν στο διάβα τους τα πάντα με πολιορκητικό κριό τη δυνατή τους άμυνα και τον εκρηκτικό Derick Rose. Από Ευρώπη δε θυμάμαι κάποια ομάδα να παίζει ωραίο μπάσκετ.

ΒΡΑΒΕΙΟ "ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ"(παίχτης): Κάπου παλιότερα έχω σηκώσει μια ανάρτηση "Που χάθηκες Μίλος" λες και ήταν προφητική. Σκιά του εαυτού του φέτος, πλήρης απογοήτευση.

ΒΡΑΒΕΙΟ "ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ"(ομάδα): Η αλήθεια είναι ότι μας είχε καλομάθει με τις επί σειρά ετών παρουσίες της στα Final 4 κάθε χρόνο, εντούτοις φέτος δεν κατάφερε καν να προχωρήσει στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα και τελικά έσωσε τα προσχήματα κατακτώντας τον εγχώριο τίτλο. Έλειψε από την Ευρώπη η "ρωσική αρκούδα" φέτος, αλλά τα μηνύματα που έρχοναι δείχνουν ότι επίκειται άμεση επάνοδος.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ "ΠΡΟΞΕΝΟΥ": O Ζούρος κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Λιθουανία και επιβραβεύτηκε με την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, οι Μαυροειδής-Βασιλειάδης απέκλεισαν τη Ρεάλ και έφτασαν στους τελικούς του Ισπανικού πρωταθλήματος έχοντας τεράστια συμβολή στην πορεία της ομάδος τους και ίσως βρίσκονται στις καλοκαιρινές επιλογές της εθνικής. Εγώ ψηφίζω όμως τον Κατσικάρη, καθώς αυτό που κατάφερε στο ισπανικό πρωτάθλημα, το δυσκολότερο της ευρώπης, είναι αξιοθαύμαστο, με υψηλό δείκτη δυσκολίας και όχι σύνηθες για Έλληνα προπονητή.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΟΝΤΑΖ: Δεν τον είχα σε εκτίμηση, το ομολογώ, καθώς το πέρασμα από τον πάγκο των Pacers δε συνδέθηκε με κάποια επιτυχία, εντούτοις το "μοντάρισμα" που έκανε ο Carslile στους Mavs κυρίως στο αμυντικό κομμάτι ήταν νομίζω το κορυφαίο της χρονιάς με διαφορά και ανταμείφθηκε στο έπακρο. Highlight το sweep των πρωταθλητών. Από Ελλάδα νομίζω και ο πάντα ταπεινός Σούλης Μαρκόπουλος χρήζει ενός καλού λόγου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ: Απώλεια η παύση της συνεργασίας της κρατικής τηλεόρασης με τον Γ. Λημνιάτη, καθώς μετά από χρόνια παρακολουθούσα αγώνα μπάσκετ ακούγοντας σχολιασμό από κάποιον γνώστη του παιχνιδιού που με απλό τρόπο ανέλυε τα πεπραγμένα στο παρκέ και τις κινήσεις των προπονητών. Αλίμονο μείναμε με Χατζηγεωργίου-Ιωάννου. Το δίδυμο Καρύδα-Παπαδογιάννης πολύ καλό στη NOVA επίσης πολύ καλό.

ΒΡΑΒΕΙΟ "ΥΨΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ": Ο Griffin των Clippers μπορεί και να πέρασε περισσότερη ώρα στον αέρα πιάνοντας τις alley-hoop των συμπαιχτών του και καρφώνοντας τη μπάλα με μανία στο καλάθι, παρά στο παρκέ όπως όλοι οι υπόλοιποι. 120 κιλά μυϊκης δύναμης προσγειώθηκαν με μανία στα αντίπαλα καλάθια πάνω από 150 φορές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Πέρασε πάνω και από ένα αυτοκίνητο στο σχετικό διαγωνισμό.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΤΥΧΙΑΣ: Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει κάνει σε προηγούμενη ζωή του ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, αλλά αρκετά πια με την "γκαντεμιά" που κυνηγάει το παλικάρι, έχει καταντήσει γραφικό πια με τόσους απανωτούς τραυματισμούς. Εξ ημισείας ίσως με τον Greg Oden που από τη στιγμή που επελέγη ως Νο. 1, δεν έχει μείνει γόνατο για γόνατο στη θέση του.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μα φυσικά το blog μας!!!!

Αναμένω τα δικά σας.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ έφυγες να χωρίσεις τα βραβεία σε δύο ομάδες μια για Ευρώπη και μια για Αμερική προφανώς για να μην έρθεις στην δύσκολη θέση να μοιράζεις βραβεία στον Παναθηναϊκό. Προσπάθησε καλύτερα την επόμενη φορά. Δεν μπορείς να συγχέεις δύο διαφορετικούς κόσμους απλά και μόνο για να αποφύγεις κάτι που σε δυσαρεστεί. Το αναγνωστικό κοινό του blog έχει αρκετό iq. Μην το υποτιμάς.

Gangster είπε...

Ρε παιδια ακόμα δεν εχετε καταλαβει το υφος του Blog?Φτανει πια με τα οπαδικά και τα ομαδικα!Εδώ θελουμε να μιλάμε μόνο για μπάσκετ!!!!
Φιλε ανωνυμε , εαν θες ανετρεξε σε παλαιότερες αναρτησεις του Stratou για να δεις ποιον αποφευγει και ποιον οχι...Δε θα βγαλεις ακρη με τίποτα...

Gangster είπε...

Εκ μερους Στρατου Καλαντζή:


@ανώνυμος: Διαβάζοντας το σχόλιό σου, ειλικρινά σου δίνω το προσωπικό μου βραβείο διασκευασμένου σεναρίου!!!

Πώς διάολο "διάβασες", ανέλυσες, εξήγησες την ανάλυσή μου με βάση τον ΠΑΟ, αδυνατώ να καταλάβω ειλικρινά σου μιλάω. Αυτό που έγραψα, ούτε κατά διάνοια είχε σχέση με κάτι τέτοιο....Ποιος ΠΑΟ και ποιος ΟΣΦΠ??? Χθες βράδυ τρώγοντας μόνος μου, το σκέφτηκα να το κάνω απλά και μόνο επειδή το θεώρησα καλή ιδέα. Οτιδήποτε πέρα από αυτό.........υφίσταται σε αλλουνού τη σφαίρα φαντασίας.

Δέχομαι να μη συμφωνείς με λέξη από όσα γράφω, να μου επισημαίνεις λάθη ή παραλείψεις μου, αλλά πατερναλιστικά ή ειρωνικά σχόλια τύπου "προσπάθησε καλύτερα" ή "μην υποτιμάς το IQ" επιστρέφονται πάραυτα, καθώς είναι προσβλητικά και μειωτικά απέναντι σε κάποιον που ΚΑΙ δε γνωρίζεις καθόλου αλλά ΚΑΙ επώνυμα μοιράζεται μαζί σου και με άλλους τις σκέψεις του, χωρίς να έχει δώσει την οποιοδήποτε αφορμή να του απευθύνεσαι με τέτοιο τρόπο.

Φιλικότατα

Στράτος Καλαντζής

Ανώνυμος είπε...

Μας πήρανε φαλάγγι! Μπείτε να σώσετε την e-Ελλάδα: http://www.erepublik.com/en/referrer/Xitiroglou

giorgiospapadopoulos είπε...

Το συγκεκριμένο blog είναι εξαιρετικότατο, ότι καλύτερο υπάρχει σε blog για το μπάσκετ.Η καταστροφικότητα που κινείται για να καταστρέψει ότι καλό και ωραίο δημιουργείται σε αυτό τον τόπο είναι ψυχολογικής τάξης. Τα έλεγε κάποτε ο μακαρίτης ο Ραφαηλίδης, τώρα απόμεινε να τα λέει με ένα διαφορετικό τρόπο, χριστιανικό, ο Ράμφος.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Καλαντζή αν σας προσέβαλα συγνώμη. Αλλά εσείς συνεχίζεται να προσβάλλεται εμάς. Δηλαδή θέλετε να μου πείτε σε ένα άρθρο για τα βραβεία της χρονιάς εκεί που ο Παναθηναϊκός σάρωσε τα πάντα ενάντια στα προγνωστικά ο μόνος που πήρε βραβείο ήταν ο προπονητής του και στην αντίπερα όχθη υπάρχουν δύο βραβεία για τον Ολυμπιακό έστω και αρνητικά. Έξυπνος άνθρωπος φαίνεστε και ξέρετε ότι και η αρνητική διαφήμιση διαφήμιση παραμένει. Και αν θέλετε να το εξειδικεύσουμε πείτε μου αλήθεια ποιος είναι πραγματικός άτυχος της χρονιάς ο Βασιλόπουλος που έχει να παίξει σοβαρό μπάσκετ τρία χρόνια ή ο Μαικλ της Μπάρτσα που με τον διπλό τραυματισμό του αποδυνάμωσε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα. Αλήθεια πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός θα περνούσε τόσο εύκολα την Μπάρτσα με τον Μαικλ μέσα. Σίγουρα ο Βασιλόπουλος είναι καλός παίχτης αλλά θα πρέπει να κοιτάξουν εκεί στον Ολυμπιακό το ιατρικό τους επιτελείο γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Την τύχη και την ατυχία την επικαλούνται μόνο οι αδύναμοι. Ο δυνατός ορίζει μόνος του το μέλλον.
Και αφού θέλετε και nba στο βραβείο που χάθηκες, ποιος Τεόντοσιτς αυτός μια ζωή χαμένος είναι επειδή έκανε μια καταπληκτική χρονιά μέχρι τώρα στην καριέρα του τον αναζητάμε κιόλας. Αλήθεια αυτός που οφείλουμε φέτος να ψάξουμε γιατί μας συνήθισε να τον βλέπουμε είναι ο kobe.
Με εκτίμηση.

Ανώνυμος είπε...

φίλε ανώνυμε αν όντως πιστεύεις αυτά που λες υπάρχουν δύο σενάρια...
Ή βλέπεις μπάσκετ μόνο όταν παίζει ο ΠΑΟ (και αυτό σε σημαντικούς αγώνες όχι με "ομαδούλες") ή βλέπεις αρκετό μπάσκετ αλλά δε το πολυκαταβαίνεις το άθλημα...

Ανώνυμος είπε...

Σε καταλαβαίνω ρε πράσινε Ανώνυμε. Έχεις μάθει αλλιώς απο ΟΛΑ τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ. Λιβάνισμα στον Παο και Άγιος ο Θεός. Μην χαλιέσαι αγορίνα. ΟΛΑ τα βραβεία πράσινα και φέτος. Με μεγαλύτερο και πολυτιμότερο αυτό της "τρομοκρατίας" και του "παρασκηνίου"...

kremmydonez y paelia είπε...

Πρωτομπήκα σ'αυτό το Blog όταν ενας φίλος μου είπε για το (εκπληκτικό) αφιέρωμα που κάνατε στον MJ.'Εκτοτε μπαίνω καθημερινά για να διαβάζω τα αφιερώματα και τα θέματα που ανεβάζετε καθώς και τα σχόλια των αναγνωστών που τα χαρακτήριζε ενα πολύ καλό επίπεδο.Αυτό που κατάλαβα είναι οτι όταν ξεκινήσατε να ασχολείστε με τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος εμφανίστηκαν λογικές του τύπου "το δικό μου πουλί είναι μεγαλύτερο ή καλύτερο απ'το δικό σου"(όπου πουλί, βάλτε παίκτης ,διοίκηση,κόσμος,ιστορία κτλ,κτλ).Αυτό το πράγμα δεν οδηγεί πουθενά και δηλητηριάζει την αγάπη μας για το basket,εξάλλου "nothing bigger than then game"....Συγχαρητήρια γι ατην εξαιρετική δουλειά που κάνετε και για το γερό στομάχι

Ανώνυμος είπε...

kremmydonez y paelia έχεις απόλυτο δίκιο...
Αλλά παρ'όλα αυτά η μύτη σου είναι σαν μελιτζάνα ;)

Drazen είπε...

Α ρε Στράτο μου θύμισες τα βραβεία που έδινε ο Παπαδογιάννης απ' το Τρίποντο!

θα δανειστώ τις κατηγορίες σου και θα απομείνω τα βραβεία στους :

ΒΡΑΒΕΙΟ Ά ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΌΛΟΥ : Διαμαντίδης (Ελλάδα - Ευρώπη) / Νοβίτσκι (ΝΒΑ)
ΒΡΑΒΕΙΟ ΄Β ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΌΛΟΥ: Μάρσαλ-Π.Καλάθης (Ελλάδα) / Χέρστον, Έιντσον (Ευρώπη) / Ντουράντ (ΝΒΑ)
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ: Μαρκόπουλος / Ομπράντοβιτς / Καρλάιλ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΦΕ: - / - / Μέμφις Γκρίζλις
ΒΡΑΒΕΙΟ "ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ"(παίχτης):Τεόντοσιτς (Ελλάδα - Ευρώπη) / Γκίλμπερτ Αρίνας(καν.περίοδος) , Γκασόλ (playoff)
ΒΡΑΒΕΙΟ "ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ"(ομάδα): Πανελλήνιος - ΤΣΣΚΑ - Λέικερς, Σπερς
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ "ΠΡΟΞΕΝΟΥ": Βασιλειάδης, Κατσικάρης / *μακάρι να το έδινα στον Κουφό αλλά ....
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ: Αθόρυβο (Ελλάδα) / δεν ξέρω κανέναν ξένο σχολιαστή (Ευρώπη) / Μπάρκλεϊ (ΝΒΑ)
ΒΡΑΒΕΙΟ "ΥΨΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ": Μάρσαλ / Πάργκο / Γκρίφιν
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ (ομάδα): ΠΑΟΚ / ΣΙΕΝΑ / ΜΕΜΦΙΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ (παίκτης):αφοι Καλάθη / Μίροτιτς / Μ. Γκασόλ

Drazen είπε...

Και κάτι που παρέβλεψα στο προηγούμενο σχόλιό μου.
Δείτε τις προβλέψεις μας στην αρχή της σεζόν και ...κράξτε μας !!!!

http://3-ponto.blogspot.com/2010/10/2010-2011.html#more

p@p@donk είπε...

Θα μου επιτρέψετε να συμμετάσχω στην κουβέντα και να απονείμω και τα δικά μου βραβεία.
Α' Ανδρικού Ρόλου: Διαμντίδης - Νοβίτσκι γιατί και οι δύο οδήγησαν τις ομάδες τους - κόντρα σε όλα τα προγνωστικά - στην κορυφή με εξαιρετικές εμφανίσεις.

Β' Ανδρικού Ρόλου: Τζέισον Κιντ. Ήρθε στα 38 του χρόνια να αποδείξει το πόσο μεγάλος αθλητής πραγματικά είναι.

Βραβείο Σκηνοθεσίας: Σίγουρα στον Ομπράντοβιτς που κατόρθωσε κάτι ακόμα μεγαλύτερο και από τον άθλο της Μπολόνια.

Βραβείο Οπτικών Εφέ: Λεμπρόν Τζειμς. Πραγματικά "μαγικος" ο τρόπος που εξαφανιζόταν στην 4η περίοδο.

Βραβείο που χάθηκες: ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η μεγαλύτερη απογοήτευση της χρονιάς σε όλα τα αθλήματα.

Βραβείο Ελληνικής Ταινίας: Φώτης Κατσικάρης γιατί έτσι απλά τα κατέφερε να έχει η Ισπανία του χρόνου 5 ομάδες στην Ευρολιγκ

Βραβείο Μονταζ: Στον κοουτς Τιμποντο που έκανε τους Μπουλς διεκδικητές μέσα σε μια χρονιά.

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου: Νικ Καλάθης. Μια χρονιά υποθήκη μιας τεράστιας καριέρας.

Ειδικό Βραβείο Προσφοράς: Μαικ Μπατιστ.. Χωρίς αυτόν ο ΠΑΟ είναι άλλη ομάδα. Σημείο αναφοράς επί μια 8ετια.

Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου: Στον κόσμο του Ολυμπιακού για την συμπεριφορά του στον 1ο Τελικό. Δυστυχώς, όπως γίνεται συνήθως, το ... σηκουελ δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το προτότυπο.

Βραβείο Κριτικών: Μαικ Ντανλίβι και φυσικά Σερ Τσαρλς.

Ανώνυμος είπε...

Drazen ευχαριστώ που με επιβεβαίωσες με τα δικά σου βραβεία για τα σχόλια που έκανα. Έτσι είναι κύριοι στα βραβεία δεν μπορείς να συγχέεις δύο διαφορετικούς κόσμους. Υπάρχουν άλλα δεδομένα και άλλος βαθμός δυσκολίας. Αλλά ξέχασα εγώ δεν βλέπω μπάσκετ και όταν το κάνω είναι κανένας τελικός της euroleague που παίζει ο Παναθηναϊκός.
Drazen διαφωνώ με τον Τεόντοσιτς το γιατί το είπα σε προηγούμενο σχόλιο και επίσης με τον Πανελλήνιο γιατί είχε πολλές και σημαντικές δικαιολογίες φέτος.

Δημοσίευση σχολίου