RSS

Retro Games:1992 Παναθηναϊκός vs Αρης : 82-70

To 3-ponto.blogspot.com μετα το εβδομαδιαίο αφιέρωμα στον Michael Jordan, δίνει συνέχεια στα weekly events με την ενότητα των Retro Games!
Αυτή την εβδομάδα θα θυμηθούμε το παιχνίδι του του Παναθηναϊκού με τον Άρη στη Γλυφάδα για τη σαιζόν 1992/93.



Καλοκαίρι 1992: Ο Άρης χάνει μετά από 7 χρόνια το πρωτάθλημα , δεν προκρινεται στο final four στην Ευρώπη και αρκείται στο Κυπελλο Ελλάδος όπου κερδίζει ευκολα την ΑΕΚ του Βαγγέλη Νικητόπουλου. Ο Γκάλης ειναι ήδη 35 χρονών και ο Γιαννάκης 33, και ... το καλοκαίρι προμηνύεται καυτό... με πολλές εξελιξεις.
Πράγματι , ο σχεδιασμός του Άρη για την επόμενη σαιζόν δεν είχε το Γκάλη μέσα , αλλά ειχε το Γιαννάκη.Ο Θεόφιλος Μητρούδης καλεί το Γκάλη στα γραφεία και του ανακοινωνει την πρόταση του Άρη: Να σταματήσει το μπασκετ και να αναλάβει τους εφήβους με ετήσια αμοιβή 100.000.000δραχμών!.Αυτό ήταν , το τέλος της καριερας του Γκάλη στον Άρη είχε σημάνει.Μετά απο επαφές με ΠΑΟΚ που κόλλησε στο βετο του Ιβκοβιτς(''έχω τον Κορφα, τι να τον κάνω το Γκάλη'') και ΟΣΦΠ (ο Ιωαννιδης τον ήθελε σαν τρελός αλλά το χειρίστηκε στραβά ο Σαλονίκης), ο Γκάλης καταλήγει στον Παναθηναϊκό όπου βρίσκει τους Κόμαζετς, Βρανκοβιτς, Σοκ, Μυριουνη, Παπαπέτρου, Γκέκο με προπονητή ,ναι τον Πρωταθλητή Ευρώπης με την ΠΟΠ84 Παβλίσεβιτς!
Από την άλλη ο ¨Αρης με κόουτς τον Στηβ Γιατζόγλου, αποκτα το μεγάλο Ρόϋ Ταρπλεϊ και μαζί με τους Γιαννάκη , Τζεϊ Τζέϊ Άντερσον, Ιωάννου , Αγγελίδη και Γάσπαρη αποτελούν τον πυρήνα του Άρη της μετά Γκάλη εποχής.
Η πρωτη αναμέτρηση του Γκαλη λοιπόν απέναντι στον Άρη ειναι γεγονός .Όλοι περιμενουν την αντίδραση και την απόδοση του Νικ, το match up με το Γιαννάκη, αλλα και τη μεγάλη μονομαχία Βράνκοβιτς - Ταρπλεϊ!

Τελικά οι προπονητες δεν μας έκαναν τη χαρη...Γκαλης και Γιαννάκης βρεθηκαν μόνο 2-3 φορες αντιμέτωποι και αυτό σε αλλαγές μαρκαρισματων...Από τον Γκάλη περασαν ο Ιωάννου, Ο Βουρτζούμης, Ο Λυπηρίδης , αλλά οχι ο Δράκος .. Τυχαίο?Δε νομιζω...
Ο Γκάλης δινει ενα ανεπανάληπτο επιθετικό ρεσιταλ στα 35 του χρόνια(26π,11/13 διποντα, 8 ασσιστ) , ενώ ο Γιαννάκης επιθετικά βρισκεται σε κακή μέρα(Drazen από το επόμενο παιχνιδι να δεις το Γιαννάκη).Ο Ταρπλει με εμφανή την ανετοιμότητα του, πραγματοποιεί και αυτός κακή εμφάνιση (4/13 διποντα) και μην ξεροντας τι εστι Βρανκοβιτς, πέφτει συνεχως πάνω στα απλωμένα χέρια του Κροάτη που προσεφερε και 16π. επιθετικα ..Με τον Κόμαζετς επίσης στους 20 πόντους , ο Παναθηναϊκός ήταν αδυνατον να ηττηθεί..
Ετσι ευκολα σχετικά ο Παναθηναικός περνει τη νίκη με 82-70.


Φασεις του αγωνα:
*Στο 2.05 του 1ου βιντεο εκπληκτικη ασσιστ του Γκάλη στον Παπαπετρου!
*Στο 9.35 του 1ου βιντεο ο Ταρπλει ευστοχει με fade away πιβοτ.
*Στο 0.30 του 2ου βιντεο και παλι ο Ταρπλει με περίτεχνη ενεργεια και ανάποδο lay up ευστοχει ..
*Στο 2.40 του 2ου βιντεο ο Αργύρης Παπαπέτρου ευστοχει με fade away shot!
*Στο 5.35 και 8.10 του 4ου βιντεο εκπληκτκά καλαθια του Γκαλη μπροστα σε Βουρτζούμη Τάρπλει!
*Στο 12.15 του 4ου βιντεο τρομερό κόψιμο του Βρανκοβιτς στον Ταρπλει!
Στο 13.15του 5ου βιντεο εκπληκτική ασσιστ του Γκάλη σε Βρανκοβιτς που καρφωνει στα μουτρα του Ταρπλει παιρνοντας και φάουλ !
Y.Γ:Στα ταιμ αουτ , αξίζει να δείτε μέχρι και ... τις διαφημίσεις της τότε εποχης(πεφτει πολυ Bacardi..)!



Επόμενο παιχνίδι: Aρης vs Maccabi Munich FinalFour 1989: Η εκπληκτική εμφάνιση του Γιαννάκη στο 1ο ημιχρονο και ο καβγάς με τον Κέβιν Μαγκί!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 σχόλια:

skatastamoutrasas είπε...

Πω πω, διάβαζα το Κουιζ, πατάω το πίσω και να το παιχνίδι...Σ'ευχαριστώ από τα βάθη της μπασκετικής καρδιάς μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Απ'ό,τι είδα, ο Γκάλης πέτυχε 26 και έδωσε 11 ασσίστ! Κι ο Κόμαζετς 24!

levingston είπε...

eidika apo thn sezon 92-93 93-94b kai 91-92 uparxei megalo keno sto utube kai genikotera sta sites gia emas pou megalosame mpasketika aytes tis xronies...please give us more!!!!
keep up the good work!

Gangster είπε...

@skatastamoutras:

Na sai kala, και μεις σε ευχαριστουμε για το καναλι σου στο You tube!Εχεις καιρό όμως να το ανανεωσεις με νεο υλικο!!!!

@levingston:

Φίλε levingston, εννοειται οτι τα παιχνιδια που θα ανεβαινουν δε θα υπαρχουν στο You TUBE!

Ανώνυμος είπε...

to teliko tis kaltsas mi ksexaseis...to megalitero eglima tu iwannidi

Δημοσίευση σχολίου