RSS

Σαν σήμερα...3 Απριλίου 1997...ο Άρης κατακτά το κύπελλο Κόρατς μέσα στην Τουρκία!


Στις 26 Μαρτίου 1997 ο Άρης με προπονητή το Σλόμπονταν Σούμποτιτς και παίκτες-αστέρια, όπως οι Μπόνι, Σάκλεφορντ, Ορτίθ, Λιαδέλης υποδέχεται την Τόφας Μπούρσα στο Αλεξάνδρειο στον πρώτο τελικό του κυπέλλου Κόρατς. Οι κίτρινοι υποτιμούν την τουρκική ομάδα και μετά από πολύ κακή εμφάνιση χάνουν με 11 πόντους διαφορά (66-77). Πλέον έχουν μπροστά τους μια αποστολή-καμικάζι. Να ταξιδέψουν στην Προύσα και όχι μόνο να κερδίσουν αλλά να ανατρέψουν και τη διαφορά μπροστά σε 5000 φανατισμένους Τούρκους οπαδούς. Οι παίκτες του Άρη βλέποντας το video του πρώτου αγώνα απορούν πώς έχασαν το ματς και συνειδητοποιούν ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Τόφας. Το γεγονός αυτό μαζί με την αρνητική κριτική που δέχονται από τα ΜΜΕ, συσπειρώνουν την ομάδα η οποία είναι αποφασισμένη να παλέψει για να φέρει το κύπελλο στην Ελλάδα.


Οι Τούρκοι από την πλευρά τους θεωρούν ότι έχουν ήδη πάρει το τρόπαιο κι έχουν στήσει γλέντι στις κερκίδες πριν ακόμα ξεκινήσει το ματς, δημιουργώντας ιδιαίτερα εχθρική ατμόσφαιρα για τον Άρη. Οι παίκτες του "αυτοκράτορα" όμως δεν πτοούνται και με πρωταγωνιστές τους Ορτίθ, Μπόνι, Λιαδέλη και Σιούτη αρχίζουν να χτίζουν διαφορά (19-22 στο 10', 27-35 λίγο πριν το ημίχρονο). Στις αρχές της επανάληψης οι κίτρινοι ισοφαρίζουν τη διαφορά του πρώτου αγώνα (40-51) και δείχνουν έτοιμοι να πάρουν το τρόπαιο. Η διαφορά αυξάνεται συνεχώς και, 30" πριν τη λήξη, οι Τούρκοι οπαδοί εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο μη μπορώντας να χωνέψουν ότι ο Άρης θα σηκώσει το κύπελλο στην έδρα τους. Το γήπεδο εκκενώνεται και 15 λεπτά μετά οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν με Ελληνικές σημαίες στο κέντρο τη δεύτερη κατάκτηση ευρωπαικού τίτλου (τελικό σκορ 70-88). Ταυτόχρονα χιλιάδες φίλοι του Άρη στη Θεσσαλονίκη ξεχύνονται στους δρόμους της συμπρωτεύουσας και καταλήγουν στο Λευκό Πύργο για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους. Σαν σήμερα 14 χρόνια πριν γράφεται άλλη μια χρυσή σελίδα στο πλούσιο άλμπουμ του Ελληνικού μπάσκετ!




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λενε αδικα τουρκοφαγους!!! Είχαμε υπερομάδα με Λιαδέλη και Ορτίθ, Μπόνι και Σακλφορντ αλλά κάτι συνέβει στο τελος και χασαμε τα αυγα και τα πασχαλια! Κρίμα γιατί εκεινη η ομαδα μπορουσε να παιξει Ευρωλίγκα πολυ ανετα!!!

Ανώνυμος είπε...

ekeinh h omada eprepe na parei k to prwtathlhma..to giati den ta katafere..einai mia mayrh selida sthn istoria mas.....

Δημοσίευση σχολίου