RSS

ACB (To αφιέρωμα επιμελήθηκε ο Kareem)

Σκοπός μας στο 3-ponto.blogspot.com είναι να έχουμε μια αμφίδρομη σχέση με εσάς. Να γράφουμε και να σχολιάζετε. Να γράφετε και να σχολιάζουμε. Η ανάγκη για την γέννηση του blog γεννήθηκε γιατί δεν βρίσκαμε τον χώρο να εκφραστούμε. Τα σχόλια που μπορούσαμε να κάνουμε στα θέματα άλλων blogs δεν μας κάλυπταν. Μας "περιόριζαν". Είμαστε σίγουροι πως κάπως έτσι σκέφτεστε και εσείς.

Ένας από εσάς - ίσως ο πιο φανατικός- έγραψε το παρακάτω θέμα για την ACB.

Κareem περιμένουμε και άλλα θέματά σου για να τα δημοσιεύσουμε!



Το πρωτάθλημα στην Ισπανία (το καλύτερο κατά τεκμήριο της Ευρώπης) εν αντιθέσει με το Ελληνικό έχει ξεκινήσει!! Είπα να προσπαθήσω να παραθέσω ποιοι είναι οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει τις 3 πρώτες αγωνιστικές σύμφωνα πάντα με τον δικό μου «Στατιστικό» (άρα και ψεύτικο?) τρόπο!!

Τρεις είναι οι ως τώρα αήττητες ομάδες στο Πρωτάθλημα ( Real Madrid, Barcelona & Fuenlabrada) άρα όπως είναι αναμενόμενο οι καλύτεροι παίκτες της χρονιάς προέρχονται από αυτές τις ομάδες.

Η καλύτερη ως τώρα πεντάδα της χρονιάς αποτελείται από τους

G Juan Carlos Navarro (Barcelona)

G Sergio Llull (Real Madrid)

F Carlos Suarez (Real Madrid)

F Fernando San Emeterio (Caja Laboral)

C Esteban Batista (Fuenlabrada)



Ας πάρουμε τις ομάδες κάθε μια ξεχωριστά:

Baloncesto Fuenlabrada (3-0)

O Ουρουγουανος Esteban Batista (PF/C ) είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Με 13,8PPG 10,3RPG και 68% στα σουτ είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Έχει όμως και έναν πολύ καλό συμπαραστάτη ο οποίος ακούει στο όνομα Gustavo Ayon (PF/C ) ο οποίος είναι Μεξικανός . Έρχεται από τον πάγκο αλλά με 9,3PPG 7RPG και 62% στα σουτ είναι ουσιαστικά ο δεύτερος καλύτερος παίκτης ομάδας και ο έτερος που ξεχωρίζει.

Real Madrid (3-0)

Carlos Suarez (F) και Sergio Llull (G) οι παίκτες που ξεχωρίζουν με διαφορά.

Ο πρώτος με 15,7PPG 5,7RPG και 56% στα σουτ είναι ως τώρα καλύτερος (στατιστικά) παίκτης στο πρωτάθλημα ενώ ο δεύτερος με 13,3PPG 3RPG 3,3APG και το αξιοπρεπές 47% στα σουτ συμπαραστέκεται.

Regal FC Barcelona (3-0)

Juan Carlos Navarro και τα «μυαλά στα κάγκελα»!! Με μεγάλη διαφορά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας δίνοντας της 21,3PPG με 56% στα σουτ δεν θες και τίποτε άλλο. Τα 2RPG και τα 1,7APG απλά συμπληρώνουν την προσφορά του. Αν κάποιον θα μπορούσες να ξεχωρίσεις από τους υπολοίπους αυτός θα ήταν ο Fran Vazquez (C). 8PPG 5RPG με 63% στα σουτ δεν περνούν απαρατήρητα.

Bizkaia Bilbao Basket (2-1)

Καλύτερος παίκτης της ομάδας και ο μοναδικός που ξεχωρίζει είναι ο Alex Mumbru (F). Με 13PPG 7,3RPG με 45% στα σουτ είναι ο αναμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας.

Caja Laboral Vitoria (2-1)

Με την φυγή του Tiago Splitter ηγετικό ρόλο στην ομάδα έχει πάρει o Fernando San Emeterio (G) με την αμέριστη βοήθεια του Mirza Teletovic (F). 15,7PPG 6RPG και ένα 72% στα σουτ η προσφορά του πρώτου ενώ αντίστοιχα 15PPG 5,3RPG με 43% στα σουτ ο δεύτερος ο οποίος σουτάρει κυρίως τρίποντα.

Cajasol Sevilla (2-1)

O Louis Bullock διώχθηκε από την Real και έγινε ο ηγέτης της. Με 15,3PPG αλλά και 4APG είναι ο πιο καλός παίκτης της ομάδας παρόλο το όχι πολύ καλό 40% στα σουτ. Ο Earl Calloway (G) με 12,3PPG 3APG και 2,7RPG είναι ο άξιος συμπαραστάτης του.

DKV Joventut Badalona (2-1)

Μόνο ο Will McDonald (C) είναι αξιοπρόσεκτος προς το παρόν. 18PPG 5RPG με 62% στα σουτ που αν μη τι άλλο φανερώνουν του λόγου το αληθές.

Lagun Aro Gipuzkoa BC (2-1)

Δυο είναι οι παίκτες που κρατάνε την ομάδα προς το παρόν. Είναι και οι δυο Guard και τα ονόματα τους, Jimmy Baron και Javier Salgado. Ο Baron προσφέρει 19,7PPG αλλά και 3RPG ενώ ο Salgado 12,7PPG και 5,3APG. Τα ποσοστά τους 56% και 50% στα σουτ αντίστοιχα με τον Salgado να έχει το εντυπωσιακό 60% στα τρίποντα..

Unicaja Malaga (2-1)

Δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να έχει ξεχωρίσει με διαφορά από την ομάδα αυτήν. Αν ψάχνουμε απλά για τον «λίγο» καλύτερο ως τώρα παίκτη της ομάδας θα έλεγα προς το παρόν τον Berni Rodriguez (G/F) που προσφέρει 12,3PPG 2,7RPG και 3,3APG.

Blancos de Rueda Valladolid (2-1)

O Αμερικανός Lamont Barnes (C) με 11PPG και 7,3RPG έχοντας 57% στα σουτ είναι συνολικά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Έχει βρει όμως και έναν καλό συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Δομινικανού Eulis Baez (F) o οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13,7PPG προσφέροντας επιπλέον 6RPG και σουτάροντας με 48%.

**Από δω και πέρα οι ομάδες έχουν αρνητικό ρεκόρ. Ελάχιστοι είναι οι παίκτες (ουσιαστικά δυο) που έχουν ξεχωρίσει σε επίπεδο πρωταθλήματος από αυτές!!**

CAI Zaragoza (1-2)

Σίγουρα δεν έχει κάποιον παίκτη που να συγκαταλέγεται στους καλύτερους του πρωταθλήματος. O Βραζιλιάνος Center Rafael Hettsheimeir είναι ως τώρα ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. 10,3PPG 7RPG και 56% στα σουτ τα στατιστικά που διακρίνεται.

C.B. Gran Canaria (1-2)

Ακούγοντας κανείς το 22,3PPG 77% στα τρίποντα και το ότι είναι «πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα» θα σκεφτόταν ότι ο Jaycee Carroll (G) θα μπορούσε να είναι ο ένας από τους δυο διακριθέντες των ομάδων με αρνητικό ρεκόρ. Όμως το γεγονός ότι έχει μόλις 2RPG 1,7APG και μόλις 42% στα δίποντα τον κάνουν απλά τον καλύτερο της ομάδας του.

Power Electronics Valencia (1-2)

Καλύτερος και με διαφορά παίκτης της ομάδας χάρη στην δυναμική παρουσία του είναι ο Ουκρανός Serhiy Lischuk (F/C). Με 16,3PPG 9,7RPG και 57% στα σουτ συγκαταλέγεται δικαιωματικά μέσα στους καλύτερους.

Menorca Basquet (1-2)

Δεν έχει κανέναν παίκτη που να έχει ξεχωρίσει (στατιστικά). Έχουν όλοι μοιρασμένες δουλειές. Με διαφορά «τρίχας» καλύτερος παίκτης της ομάδας (και μόνο) είναι ο συμπατριώτης του Tim Duncan από τα Virgin Islands Cuthbert Victor o οποίος είναι ένα «δυαροτριάρι» που δίνει 10PPG 4,3RPG και 1,7APG.

Asefa Estudiantes Madrid (0-3)

Ομάδα χωρίς νίκη συνεπώς δύσκολα βρίσκεις διακριθέντα. German Gabriel (C) αυτός που έχει προσπαθήσει πιο πολύ. 10,3PPG 5,7RPG 2,7APG.

CB Granada (0-3)

Είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη αλλά με έναν πραγματικά διακριθέντα στατιστικά παίκτη. Είναι ο Αυστραλός Joe Ingles (G/F) ο οποίος με 16,7PPG 4RPG και 4,3APG ξεχωρίζει συν το γεγονός ότι φθείρει την αντίπαλη ομάδα κερδίζοντας 7,3FPG. Αν έρθουν και οι νίκες σίγουρα θα ξεχωρίσει ακόμα πιο πολύ.

Assignia Manresa (0-3)

Κανένας «Στατιστικά» διακριθείς παίκτης. Καλύτερος παίκτης της ομάδας ο Ισπανός Guard Rodrigo San Miguel. 10PPG 2,3RPG και 3,7APG. Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να μου αναφέρει τον Andre Owens (G) αλλά έχει παίξει μόλις σε έναν αγώνα. Αν συνεχίσει όπως άρχισε σίγουρα θα είναι καλύτερος.

Meridiano Alicante (0-3)

Ο Τούρκος Serkan Erdogan (G) είναι ο ως τώρα πιο καλός παίκτης της ομάδας αλλά απέχει ώστε να τον βάλεις στους καλύτερους του πρωταθλήματος!! 16,3PPG με 53% στα τρίποντα τα πιο αξιοπρόσεκτα στατιστικά του.



Όσο περνάνε οι αγωνιστικές τα Στατιστικά σίγουρα θα μεταβληθούν άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο. Αυτό που δεν θα αλλάξει είναι η ενδιαφέρουσα ACB. Άντε να αρχίσουν και το Ελληνικό και το NBA (αυτό ειδικά το περιμένω πως και πως) να πωρωθούμε πραγματικά πολύ!!!.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου