RSS

Retro games : Greece - Argentina Olympic 2004

To πλήρωμα του χρόνου ήρθε για την επίσημη αγαπημένη μας. Ένας κύκλος με αφετηρία τους Ολυμπιακούς της Αθήνας έκλεισε στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας. Δεν ήταν όμως η μόνη. Η πιο επιτυχημένη φουρνιά της Εθνικής Αργεντινής ρίχνει και αυτή με τη σειρά της τίτλους τέλους. Με Πριχιόνι στα 33 , Ομπέρτο 35 , Σκόλα 30 , Τζινόμπιλι 33 η ανανέωση εκ βάθρων μοιάζει επιτακτική ανάγκη.

Σήμερα το retro games σας πηγαίνει 6 χρόνια πίσω. Τότε που η ανανεωμένη Εθνική με τον Γιαννάκη στο τιμόνι ,αντιμετώπιζε την Αργεντινή που βρισκόταν στο peak της.
Ας θυμηθούμε την τεράστια προσπάθεια των διεθνών μας και πώς ουσιαστικά χάσαμε τη νίκη μέσα απ' τα χέρια μας.

(σημ. Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου η Εθνική αντιμετώπιζε το Πουέρτο Ρίκο. Αν έχανε θα αντιμετώπιζε την Ιταλία.Αν κέρδιζε την Αργεντινή. Ο Γιαννάκης σε συνεννόηση με τους παίκτες συμφώνησαν για νίκη και μάλιστα με διαφορά. Επειδή έτυχε να βρίσκομαι στο γήπεδο παρέα με τον basketiko τον drako τον gangster και τον nik pap74 , θυμάμαι ακόμη το πάθος που είχαν. Πως μέσα σε 6 χρόνια φτάσαμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο με την προκλητικά αδιάφορη εμφάνιση εναντίον των Ρώσων , δυσκολεύομαι να καταλάβω).





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 σχόλια:

Gangster είπε...

Τραγικη επιλογη στην τελευταια επιθεση..
Πηρε τη μπαλα ο Αλβερτης να παιξει 1-1 απο την κορυφη... Δεν πρεπει να το εχει κανει ουτε σε μονό ...

isiah είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
isiah είπε...

Οι τραγικές επιλογές εκείνη την ημέρα συνεχίστηκαν ακόμα και κατόπιν το πέρας του εν λόγω παιγνιδιού Gangster, ε? Basketikos δεν ξέρω αν συμφωνείς....

Drazen δεν με βρίσκεις σύμφωνο ωστόσο περί κύκλων που ανοίγουν και κλείνουν...Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ροή αθλητών και να γίνονται οι σωστές επιλογές, σε όλα τα επίπεδα (Διοικητικά, Προπονητικά, Αθλητικά), ώστε ό,τι επιτεύχθη αρχής γενομένης από το Eurobasket του 1987....να μην αποτελέσει ιστορία για το Ελληνικό basket. Διακυμάνσεις και λάθη είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα, εν τούτοις στο χέρι μας/τους είναι να θεραπεύσουμε τον "ασθενή" και να μην τον καταστήσουμε νεκρό.....

Δημοσίευση σχολίου