RSS

Διαφορετική εικόνα

Πολλοί λένε ότι από το παιχνίδι Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού δεν μπορεί να εξαχθεί κανένα συμπέρασμα για την ελληνική ομάδα. Διαφωνώ. Σίγουρα δεν μπορούμε να κρίνουμε τη δυναμική της ομάδας από αυτό το ματς, αλλά μπορούμε κάλλιστα να κρίνουμε την αγωνιστική της συμπεριφορά. Κι είναι αλήθεια ότι η εικόνα της ομάδας ήταν διαφορετική από τα 3 προηγούμενα παιχνίδια, αν και στα 2 πρώτα λεπτά ήταν ίδια κι απαράλλαχτη, γι' αυτό και το σκορ ήταν 7-0 υπέρ τους. Γρήγορα όμως η Εθνική άρχισε να παίζει σοβαρή άμυνα, να πιέζει αρκετά τα γκαρντ των Αφρικανών, να αντιμετωπίζει σωστά το pick n' roll με side άμυνα (στέλνοντας δηλαδή τον παίκτη με τη μπάλα αντίθετα από το σκριν) και να βάζει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό τρέχοντας ένα σερι 44-9 και καθαρίζοντας νωρίς το ματς. Επίσης είχε καλύτερη ισορροπία στο επιθετικό παιχνίδι (44 δίποντα-25 τρίποντα) και επομένως καλύτερο inside game στο οποίο βοήθησε αρκετά και η καλή εμφάνιση του Πρίντεζη. Βέβαια είδα και κάποια πράγματα που με προβλημάτισαν, όπως η γκρίνια του Σχορτσιανίτη και ο ατομισμός του Μπουρούση στο τέλος του ματς, τα οποία ελπίζω να ήταν μεμονωμένα και να μην έχουν συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση η Εθνική πρέπει να κρατήσει την καλή αμυντική συμπεριφορά και το ορθολογικό επιθετικό παιχνίδι και να τα βελτιώσει ακόμα περισσότερο ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

Drazen είπε...

Πιστεύω πως ασφαλές συμπερασμα από αυτό το παιχνίδι δεν μπορούμε να βγάλουμε. Προσωπικά κρατάω μόνο την ενέργεια και την διάθεση που βγάλανε.
o αντίπαλος ήταν εξαιρετικά χαμηλής δυναμικότητας για να κρατήσουμε οτιδήποτε άλλο. Ότι και να δοκιμάζαμε απέναντί τους τακτικά , θα έπιανε.

basketikos είπε...

Δεν θεωρώ ότι η Ακτή είναι πολύ χειρότερη από την Κίνα, την οποία κερδίσαμε πολύ δύσκολα. Μάλιστα αυτή τη στιγμή οι Αφρικανοί κερδίζουν 10 πόντους διαφορά στο 3ο δεκάλεπτο το Πουέρτο Ρίκο και με τους Ρώσους έχασαν 6 πόντους. Εγώ μίλησα καθαρά για τον τρόπο που αντιμετώπισε η Εθνική το παιχνίδι και τη φιλοσοφία του παιχνιδιού της. Αυτά δεν εξαρτώνται από τη δυναμικότητα του αντιπάλου, αποτελούν σταθερές για μία ομάδα και καθορίζουν την πορεία της. Στα τρία πρώτα παιχνίδια είχαμε την ίδια φιλοσοφία και κερδίσαμε δύσκολα την Κίνα, πολύ δύσκολα το Πουέρτο Ρίκο που είναι καλύτερο από την Κίνα και χάσαμε εύκολα από την Τουρκία που είναι καλύτερη από το Πουέρτο Ρίκο. Η δυναμικότητα του αντιπάλου καθορίζει το αποτέλεσμα, όχι την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, η οποία είτε το θέλουμε είτε όχι στο τελευταίο παιχνίδι ήταν δοαφορετική από τα 3 πρώτα.

Δημοσίευση σχολίου