RSS

Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ???

Το πιο σοβαρό τεστ από όσα έδωσε η Εθνική ήταν αναμφισβήτητα με την Σερβία. Ανεξαρτήτως του πόσο άσχημα τελείωσε ο αγώνας, νομίζω ότι ο Ντούντα έδειξε τον δρόμο στις υπόλοιπες -καλές διεκδικήτριες μεταλλίων - ομάδες πως να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Κατάλαβε πως ελλείψει αξιόπιστου μακρινού κλασσικού σουτέρ -βγαίνω από το σκριν και "πυροβολώ"- έπρεπε να μας κόψει τον αιφνιδιασμό, ιδίως όταν ο Καλάθης είναι στο παρκέ, και να ρίξει πολλές βοήθειες στους ικανότατους ψηλούς μας (Σόφο-Τσαρτσα-Μπουρούσης όταν παίξει). Αποτέλεσμα: Ενώ η μπάλα κυκλοφόρησε καλά, βγήκε ο....Πρίντεζης να σουτάρει τρίποντο από την γωνία ή ο Καλάθης από την περιφέρεια. Ο Διαμαντίδης σουτάρει καλά όταν παίζει άσσος, μετά από σκριν και όχι ως καθαρόαιμο 3άρι. Ο Περπέρογλου δεν είναι αξιόπιστος μακρινός σουτέρ και στην συζήτηση δεν βάζω καν Καιμακόγλου-Πρίντεζη.

Άρα: Νομίζω ότι 10 λεπτά ανήκουν στο Βασιλειάδη, προκειμένου να δουλέψει η ομάδα και να του βγάλει 3-4 καλά, "πατημένα", μακρινά σουτ τα οποία και θα δώσουν εύκολους πόντους, αλλά κυρίως θα ανοίξουν την άμυνα και θα διευκολύνει την δουλειά των ψηλών. Σύμφωνοι, ο εν λόγω δεν μπορεί να κάνει πολλά άλλα πράγματα (διείσδυση-πάσα - άμυνα), αλλά αυτό που κάνει καλά σε μια ομάδα που το στερείται τόσο πολύ, νομίζω είναι απαραίτητο. Επίρρωση αυτού αποτελεί το αξιόπιστο μακρινό σουτ του Φώτση, ιδίως όταν ο Σόφο είναι στο παρκέ, το οποίο εύκολα και ξεκούραστα συχνά τον φέρνει ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ της ομάδας, αλλά επιτρέπει και στον "χοντρό" να "δέρνει" κάθε φορά έναν αντίπαλο ψηλό και όχι 3-4.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Gangster είπε...

Φιλε Στρατο συμφωνω απόλυτα μαζί σου, άλλωστε την αναγκαιοτητα της υπαρξης Βασιλειαδη στη 12αδα την αναφερω συνεχεια και εγω στα σχόλια μου.
Πιστευω οτι ο Βασιλειαδης δεν ειναι για μόνο 10 λεπτα αλλα για 20-30 λεπτα απαραιτητος στην ομάδα!
Θυμηθειτε ποσες φορες εχουμε εκνευριστει στο παρελθον με τα ελευθερα αστοχα σουτ των Χατζηβρεττα (κυριως!!!) , Ντικουδη , Κακιουζη κλπ , και πόσο μας λειπουν ευκολα σουτ από σπλιτ αουτ τυπου Γκαρμπαχοσα , Ναβαρο...
Δεδομενου ότι στο 3 ο Περπερογλου δεν ειναι το 3άρι φόβητρο, μας απομενει μόνη αξιόπιστη λύση ο Διαμαντίδης που δεν μπορει να τα κάνει όλα για πάντα (πάτησε τα 30..)
Παραδόξως για τη φιλοσοφία και τη σχολη Γίονας του όμως , Ο Γιόνας δειχνει να μη '' βλεπει'' τα προβλήματα στο 3 που αναφερουμε οι περισσοτεροι στο blog..Ελπιζω να δει την αναγκαιότητα της παρουσιας του Βασιλειαδη επιτελους !Πάντως εαν δεν τον πάρει θα εχει διαπραξει μεγαλο λάθος...

Δημοσίευση σχολίου