RSS

ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΛΟΓΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Κυριακή μεσημέρι σε καφετέρια, κοντά στο κέντρο της Αθήνας και η κουβέντα περιστρέφεται στην μεγαλύτερη ίσως μεταγραφή του καλοκαιριού, που είναι, αν μη τι άλλο, ο Βασίλης Σπανούλης.

Τι είναι αυτό που κάνει τον Kill Bill να καθυστερεί να ανακοινώσει σε ποιά ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του; Μέχρι πρότινος πίστευα ότι περιμένει να ανακοινωθεί ο Ίβκοβιτς, για λόγους τυπικούς από μεριάς Ολυμπιακού. Πρώτα ανακοινώνεται ο προπονητής και μετά οι παίχτες. Ο προπονητής έχει ανακοινωθεί. Οι προσφορές των ομάδων, βδομάδες τώρα, δεν έχουν αλλάξει, από όσο ξέρουμε τουλάχιστον. Ο ΠΑΟ δίνει 2 εκ. και ο ΟΣΦΠ δίνει 2,4 εκ. Ομάδα του εξωτερικού δεν υπάρχει από πίσω, αφού, λέει, ότι θέλει να μείνει Ελλάδα. Υπάρχει κάποιος αστάθμητος παράγοντας, ο οποίος είναι αυτός που θα καθορίσει την μεταγραφή. Εδώ ξεκινάει το μυθιστόρημά μου. Δεν λέω ότι είναι αλήθεια. Ούτε ότι είναι το πιο πιθανό. Όμως κάτι μέσα μου με κάνει να πιστεύω πως τον μεγαλύτερο ρόλο στην όλη υπόθεση δεν τον έχει ούτε ο Σπανούλης, ούτε ο ατζέντης του, που έχει κάνει άνω κάτω τις ομάδες, ούτε καν οι ομάδες που του κάνουν την προσφόρα.
Τον μεγαλύτερο ρόλο κατ' εμέ τον έχει ο Τζος Τσίλντρες. Άποψή μου είναι πως ο Ολυμπιακός έκανε στον Σπανούλη την πρόταση για τα 2,4 εκ. (Αν είναι αληθινά τα νούμερα που ακούμε). Ο παίχτης τα αρνήθηκε. Για τα ποσά που μιλάμε ίσως να του φάνηκαν λίγα για να αφήσει το ένα σωματείο για να πάει στο άλλο. Ο Τσίλντρες αν αποφασίσει να μείνει και φέτος στην χώρα μας, θα επιβαρύνει τον ΟΣΦΠ με ένα συμβόλαιο γύρω στα 7.000.000 ευρώ. Ποσό που είναι απαγορευτικό για μια ομάδα να γίνει λίγο πιο large στις διαπραγματεύσεις της με άλλους παίχτες. Μόνο ο Τσίλντρες και ο Παπαλουκάς θα πάρουν 10 εκ. για την χρονιά που έρχεται. Σενάριο αθλητικής φαντασίας μου λέει ότι, οι Αγγελοπουλαίοι πιάσανε τον Σπανούλη και του ζήτησαν να κάνει υπομονή μέχρι το αργότερο στις 17 του μήνα, που θα μάθουν τι μέλλει γενέσθαι με τον έταιρο της παρέας.
Αν φύγει ο Αμερικανός, η προσφορά θα ανέβει στα 2,7 - 3 εκ. ο Σπανούλης θα ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα, θα δηλώσει ότι είναι ευτυχής που θα αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ίβκοβιτς κλπ. κλπ.
Αν όμως ο Τσίλντρες αποφασίσει να μείνει... τότε, δεν θα μπορέσουν να του δώσουν κάτι περισσότερο, με αποτέλεσμα ο V-SPAN να ανακοινώσει ότι πότε δεν σκέφτηκε να αφήσει τον Παναθηναϊκό και ότι ο κόσμος ήταν αυτός που τον κράτησε στην ομάδα...

Είναι ίσως η πρώτη φορά που πιο πολύ με απασχολεί ποιός φεύγει, παρά ποιός έρχεται....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Drazen είπε...

ο τσιλντρες αποτελει σπαζοκελια τοσο αγωνιστικα οσο και μεταγραφικα. το μονντελο με συμβολαια σαν του τσιλντρες οπου την επιλογη να φυγουν την εχουν οι παικτες και οχι οι ομαδες , απετυχε. Ο ολυμπιακος την πατησε και με του κλέιζα (οπου τον ηθελε να μεινει) και με του τσιλντρες (οπου τον θελει να φευγει).

Δημοσίευση σχολίου