RSS

ΠΕΡΙ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Έχοντας, ή μάλλον νομίζοντας ότι έχω, συνέλθει από την μεταγραφή του Σπανούλη στον Ολυμπιακό, θα προσπαθήσω να αναλύσω κι εγώ με την σειρά μου αυτή την μεταγραφή.
Είμαι Παναθηναϊκός και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός στα σχόλιά μου.

Όλες τις μέρες διάβαζα άρθρα σχετικά με τους λόγους που επέλεξε να αλλάξει στρατόπεδο. Είτε ότι είχε παράπονα για τον χρόνο συμμετοχής του, είτε ότι δεν του έκαναν πρόταση νωρίτερα οι Γιαννακόπουλοι για να τον κρατήσουν στην ομάδα, είτε ότι του έδιναν τα ίδια λεφτά με τον Διαμαντίδη δείχνοντάς του ότι ο Μητσάρας προηγείται γιατί είναι ο αρχηγός της ομάδας, είτε ακόμα και οι ίδιοι οι φιλάθλοι δεν φώναζαν ρυθμικά το όνομά του όπως έκαναν με τον Διαμαντίδη....
Έκανα μέρες να συνέλθω με αυτά που διάβαζα, μέχρι που κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι αθλητικογράφοι, για να γεμίσουν τις στήλες τους σε εφημερίδες και sites, έγραφαν οτιδήποτε μπορούσε να θεωρηθεί πιθανός λόγος. Είναι άλλωστε, πιθανότατα, η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού. Δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Το θεωρώ γελοίο να έχει κάποιος ως λόγο μεταγραφής τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής σε μια χρονιά, όπου ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα από φουλ σεζόν σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και με δυό τραυματισμούς στη διάρκεια της φετινής. Δεν θα σταθώ στο αγωνιστικό κομμάτι, αν έπαιξε ή δεν έπαιξε καλά και αν άξιζε να παίξει περισσότερο. Αυτά είναι τεχνικά θέματα. Αίσθησή μου είναι πως ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ίδιος με όλους τους πρωτοκλασσάτους παίχτες της ομάδας, ακόμα και μετά από τους τραυματισμούς του και πως ο ρόλος του στο παιχνίδι της ομάδας ήταν ο ίδιος με τις άλλες χρονιές.
Το οπαδικό κομμάτι δε, που συγκαταλέγεται στα παράπονά του, το θεωρώ ανάξιο λόγου. Το μόνο που θα πω είναι ότι, στον τρίτο τελικό ο Σπανούλης χάνει λέι απ μόνος του και μετά την παγωμάρα και τα "ωχ" που ακούστηκαν από το ξάφνιασμα, ακόλουθησε το χειροκρότημα αναγνωρίζοντας την προσφορά του. Το ότι δεν φώναζανε ρυθμικά το όνομά του δεν σήμαινει ότι δεν ήταν από τα αγαπημένα τους παιδιά.

Και φτάνουμε στο ζουμί...
Οι Γιαννακόπουλοι, καλώς ή κακώς ακολούθησαν μια "Α" πολιτική στις ανανεώσεις. Περίμεναν, για λόγους ανεξήγητους, το τέλος της περιόδου. Ανανέωσαν με σειρά προτεραιότητας και, κατά την γνώμη μου καλά έκαναν, Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδη θέτοντας και το συμβόλαιό του ως ταβάνι της ομάδας. Στην ουσία όμως δεν ήταν μόνο του Διαμαντίδη το ταβάνι των συμβολαίων... Ήταν και του Σπανούλη, μιας και θα είχαν το ίδιο συμβολαίο. Η μόνη τους διαφορά ήταν στο γεγονός ότι ο Διαμαντίδης υπέγραψε πρώτος.....
Ο Σπανούλης, λέφεται ότι, είχε παράπονα απο την στάση των Γιαννακόπουλων. Απορεί γιατί του δίνουν τα ίδια λεφτά με τον Διαμαντίδη και πιστεύει ότι αξίζει περισσότερα και ότι αξίζει και καλύτερης αντιμετώπισης.
Κατά την γνώμη μου, οι Γιαννακόπουλοι προσέφεραν περισσότερα στον Σπανούλη απ' ότι στον Διαμαντίδη. Όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, ο Παναθηναϊκός δεν στάθηκε εμπόδιο στην θέληση το Σπανούλη να πάει στο ΝΒΑ. Έφυγε με τις καλύτερες ευχές και όταν θέλησε να γυρίσει, οι Γιαννακόπουλοι κίνησαν γη και ουρανό (έφτασαν μέχρι και τον Στερν) για να τον γυρίσουν πίσω. Και τότε, του προσέφεραν 3 ετές συμβόλαιο με τις ίδιες περίπου αποδοχές με του Διαμαντίδη.
Δεν μπορώ να καταλάβω ποιά είναι τα παράπονά του και αν όντως έχει παράπονα. Αν αυτοί είναι οι λόγοι που έφυγε, τότε δεν είναι λόγοι, είναι δικαιολογίες. Αν ήθελε να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από κάποιους παίχτες και ότι αξίζει έναν αναβαθμισμένο ρόλο (πόσο άραγε;) θα πάλευε μέσα στην ομάδα. Θα φρόντιζε να ξεχωρίσει αναμέσα στους συμπαίχτες του και θα ήταν και υγιές και θεμιτό προκειμένου να βελτιωθεί και αυτός και η ομάδα. Αν έχει κάποιος φιλοδοξίες και θέλει να πρωταγωνιστήσει, δεν φεύγει από τον πρωταθλητή να πάει στον δεύτερο.

Ο μόνος για 'μένα λόγος είναι η διαφορά των ο,4 εκ. μεταξύ των δύο συμβολαίων. Αυτός όμως που φεύγει για τα λεφτά και μόνο, δεν λέγεται επαγγελματίας, λέγεται οπορτουνιστής.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 σχόλια:

Drazen είπε...

ΠΑΝΟΥΛΗ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΞΕΚΙΝΑΩ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.

1. ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΕΙΧΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗς ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ. ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ. ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΚΟΒΙΤΣ , ΤΟΝ ΓΙΑΒΤΟΚΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧOYN ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜE TON OMPRANTOBITS...

2. ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΑΣΙΝΑ" ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ . ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ O MVP ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ .ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΛΕΙ ΑΠ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΧΑΝΕ Ο ... ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ!

3. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Ο ΦΕΡΝΑΝΤΕΘ EXEI PROTASH ΓΙΑ 2,5 ΕΚ ΕΥΡΩ. Η ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΒΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ? ΙΣΑ ΜΕΤΡΑ ΙΣΑ ΣΤΑΘΜΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ...

4. ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ. ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΠΑΟ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΙΣΩ. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ. Ο ΛΑΚΟΒΙΤΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΞΕΜΕΙΝΕΙ. ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΛΛΑ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗς ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΛΟΓΩ ΓΚΕΡΣΟΝ. ΤΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΑΥΤΟΣ ΕΣΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΑΡΗ.

5. ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ. ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ , ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ , ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΟΡ-16 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΦΙΝΑΛΙΣΤ, ΚΥΠΠΕΛΟΥΧΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΙΣΚΑΟΥΣΚΑΣ.
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2007 ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ (ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ) ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ. ΑΦΗΝΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ , ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΡΕΜΠΛ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ . ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ , ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΣΚΑ ΗΤΑΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ????

giogia είπε...

Τα συγχέεις λίγο.
Ο Σπανούλης έφυγε την ίδια χρονιά με τον Λάκοβιτς και πήρε Βούγιανιτς και Μπετσίροβιτς και έκανε και το τρεμπλ. Όταν με την σειρά του είπε πως θέλει να γυρίσει Ευρώπη, Ο ΠΑΟ τον έφερε. Ο Σίσκα με την σειρά του πριν φύγει για την ΤΣΣΚΑ, έπιασε τους Γιαννακόπουλος και τους ρώτησε αν προσφέρουν περισσότερα. Του απάντησαν όχι και έφυγε. Εκείνος πλήρωσε το μπάι αουτ (άσχετα αν του τα έσκασε η ΤΣΣΚΑ σαν μπόνους υπογραφής συμβολαίου)και πήγε όμως στην δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης και την επόμενη χρονιά τα πήρε κι εκεί όλα. Μην ξεχνάς κιόλας πως σε δηλώσεις του μετά την μεταγραφή είπε πως ο Παναθηναϊκός δεν του έκανε κάποια πρόταση ισάξια τουλάχιστον με της ΤΣΣΚΑ για να μείνει. Μάλιστα δεν τον ζάλισε τον Παναθηναϊκό. "Να μείνω; Να φύγω; Όχι μωρέ, να μείνω. Μπα... Ασ' το καλύτερα, δεν τον πάω τον Ζέλικο. Μου τα πρήζει. Φεύγω". Κύριος ήρθε, κύριος έφυγε.
Όσο για το ποιά ομάδα αφήνει ο Σπανούλης για να πάει που.... Νομίζω πως δεν χρειάζεται να σου θυμίσω τους τίτλους που έχουν κατακτήσει οι 2 ομάδες... Και οι τίτλοι του ΠΑΟ δεν ανήκουν στο μακρινό παρελθόν και μόνο τότε... Όσο για το τι έγινε πέρυσι, οι τίτλοι των 2 ομάδων ήταν 1 Πρωτάθλημα (Παναθηναϊκος) και 1 Κύπελλο (Ολυμπιακός). Τα προβλήματα που είχε ο Σπανούλης με τον Ομπράντοβιτς δεν τα ξέρω, ούτε τα κατάλαβα στο παρκέ. Αν είχε όντως πρόβλημα ας το ξεκαθάριζε από την αρχή ότι δεν θέλει να δουλέψει υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς και να πήγαινε στο καλό. Ο Σπανούλης στην προηγούμενη θητεία του στον ΠΑΟ είχε δουλέψει με τον Ομπράντοβιτς. Τον ήξερε. Ήξερε πως τον θέλει και ο ΟΣΦΠ. Δεν είχε δουλέψει με τον Γκέρσον. Γιατί δεν πήγε τότε; Είχε σχηματίσει γνώμη για όλους τους προπονητές και διάλεγε κόουτς; Δεν το δέχομαι ως λόγο φυγής από μια ομάδα, στο έγραψα και πάνω. Είναι δικαιολογίες. Όχι λόγοι. Όπως και τότε, έτσι και φέτος διάλεξε τα λεφτά. Όσον αφορά τον Φερνάντεζ ο ΠΑΟ πρέπει να περάσει τον σκόπελο του ΝΒΑ και τον σκόπελο της Μπαρτσελόνα μιας και είναι Ισπανός. Αν δώσει τα ίδια λεφτά με την Μπάρτσα θα μπεί σε περιπέτειες μιας και δεν θα είναι σίγουρο ποιά ομάδα θα διαλέξει και έτσι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος και θα έχουν λιγοστέψει και οι εναλλακτικές λύσεις. Ο Διαμαντίδης δεν είναι μισαλλόδοξος και θα κατανοήσει την ανάγκη της ομάδας για ενίσχυση και τις οικονομικές απαιτήσεις αυτής. Άλλωστε, ποτέ δεν έχει κάνει παράπονα για το συμβόλαιό του και γιατί να μην παίρνει περισσότερα. Ο Γιαβτόκας και οι Αμερικάνοι που δεν πάνε τον Ομπαράντοβιτς καθώς και ο Λάκοβιτς, είναι ατυχή παραδείγματα. Ο Ομπράντοβιτς έχει δουλέψει με Μίντλετον, Μπατίστ, Μπάξτερ και Ντελκ. Δεν νομίζω κάποιος απ' αυτούς να έχει παράπονα. Ο μέντορας του Λάκοβιτς ήταν ο Ζέλικο. Έκεινος τον βρήκε και τον ανέδειξε. Όταν φημολογούταν ότι τον θέλει η Μπάρτσα, ο Ζέλικο επειδή τον θεωρούσε δικό του παιδί τον είχε δεδομένο. Ο Γιάκα ήταν σε συχνές επαφές με τον Ομπράντοβιτς, αλλά στο τέλος την έκανε. Ο Γιαβτόκας... Θα αστειεύσαι... Ο μόνος που πρέπει να έχει παράπονα είναι ο προπονητής, γιατί ένας σέντερ με την σωματοδομή του Γιαβτόκας δεν μπορούσε να καθαρίσει ένα ριμπάουντ...
Με τρελαίνεις όταν διαφωνείς μαζί μου!!

PAPA40 είπε...

ΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΒΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΒΑΣΕ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ? ΜΗΠΩΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ? ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ, ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ.ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑΤΙΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΑΝ ΑΞΙΖΕ Η ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,ΑΝ,ΑΝ,ΑΝ.... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ... ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ(Ή ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ) ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΕΠΙ ΜΑΚΡΩ. ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΤΑ ΦΕΥΓΩ ΜΕΝΩ...
ΓΙΑ ΜΕΝΑ(ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 2 ΤΙΝΑ.
1. ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
2.ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΩΡΙΜΑΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ( ΙΒΚΟΒΙΤΣ,ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΑΙΟΙ ΚΛΠ)
ΤΥΧΑΙΟ???? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!!

Gangster είπε...

Θα κανω μια και μόνο παρατηρηση πανω στο θεμα :
Νομίζω οτι οι χειρισμοι του ΠΑΟ ήταν ατυχεις στο θεμα Σπανουλη:
Όταν μενει ελευθερος ενας από τους 2 καλυτερους παιχτες σου (ισως και ο καλυτερος ), στην ηλικία των 28- που ειναι η καλυτερη ηλικία για μπασκετ- , τον πολιορκουν η Ρεαλ και ο Ολυμπιακός με μεγαλυτερα συμβολαια, του κάνεις μια και μόνη πρόταση η οποία εχει ταβανι και κοβεις οποιαδηποτε συζητηση , τότε νομιζω οτι εχεις χασει το παιχνιδι...
Δεν υπάρχει ταβανι σ΄αυτα τα πραγματα..τον θελεις τον παιχτη? .Πληρωνεις. Και όπως ειπε και ο DRazen, μετα προσφερεις 2,5 εκ στον Roudi...

PAPA40 είπε...

Θα ήθελα να σημειώσω στο θέμα και το εξής. Ο Παναθηναϊκός(σωστά κατ'εμέ) είχε την απαίτηση ο Ολυμπιακός να μην ανακατευτεί στο θέμα Σπανούλη μέχρι να ξεκαθαρίσει ο παίκτης με τον ΠΑΟ όπως ακριβώς είχε πράξει περισυ με την περίπτωση Μπουρούση. Να θυμίσω στον αγαπητό Drazen (που παρατηρεί μόνο ότι ο V-Span είχε προβλήματα με τον Ζοτς), ότι δεν είχε και την πιο αγαστή συνεργασία με το Γιαννάκη.... Παρόλα αυτά όμως οι Γιαννακοπουλαίοι είχαν διαμυνήσει στον παίκτη ότι μπορεί να ενδιαφέρονται χωρίς όμως να μπουν σε πλειοδοτικό διαγωνισμ και μόνο εφόσον ξεκαθάριζε ο Μπουσούσης με τον Ολυμπιακό. Οι Αγγελοπουλαίοι φέτος δεν τήρησαν την δημιουργηθείσα omerta και φούσκωσαν τα μυαλά του παίκτη... Όσον αφορά το ποιός είναι καλύτερος παίκτης Σπανούλης ή Διαμαντίδης γιατί όλοι μασ έχουμε μπει στη διαδικασία να συγκρίνουμε εγώ προσωπικά βγάζω το καπέλο στον Ομπράντοβιτς και τη διοιήκηση του ΠΑΟ για τι έδειξαν ότι τους θεωρούν και τους δύο ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΈΛΗ της ομάδας. Έτσι χτίζονται οι ομάδες..... Τέλος Gangster και Drazen το γεγονός ότι στον Rudi προσφέρονται περισσότερα χρήματα δεν έχει να κάνει με την αξία του παίχτη συγκριτικά με Σπανούλη Διαμαντίδη αλλά με το γεγονός ότι εκεί πληρώνουν παραπάνω το ότι είναι Ισπανός, θα έρθει σε μια ομάδα μακριά από τη χώρα του και θα πρέπει η πρόταση να είναι αρκετά καλύτερη από αντίστοιχες ισπανικών ομάδων...

PAPA40 είπε...

Το διαμηνύσει μου ξέφυγε....

Drazen είπε...

άργησα να απαντήσω αλλά το σαβ/κο ηρεμώ. λοιπόν πάνο λές "ο σίσκα πήγε όμως στην δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης και την επόμενη χρονιά τα πήρε κι εκεί όλα" . διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά και ο σπανούλης στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της ευρώπης πήγε(φιναλιστ τελικου πρωταθλητριων). και ο σισκα -αν δεν είναι ο μάντης κάλχας- δεν θα μπορούσε να ξέρει πως θα έπαιρνε το πρωταθλητριών με την ΤΣΣΚΑ την επόμενη χρονιά. μήπως και ο σπανούλης πήγε στον ίδιο μάγο με τον σίσκα και του είπε πως την ευρωλίγκα θα πάρει ο ολυμπιακός γι αυτό και προτίμησε τα κόκκινα? (πλακίτσα)
επειδη το προηγούμενο σχόλιο μου παρερμηνευτηκε γίνομαι πιο αναλυτικός. ο παναθηναικός πηρε -ξανα απο το ΝΒΑ- τον σπανούλη διότι ουτε ο μπετσιροβιτς ουτε ο βουγιανιτς καταφεραν να παιξουν τον ρολο του αντι - Λάκοβιτς.το επαναλαμβανω με σκοπο να γινω κουραστικός. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΑΡΗ.οσο ανάγκη ειχε ο σπανουλης τον ΠΑο τοσο αναγκαη ειχε και ο ΠΑο τον σπανουλη.
θα σου δωσω τον λογαριαμο του ντελκ στο twitter για να τον ρωτησεις ο ιδιος την γνωμη του για τον ομπραντοβιτς... μιλαμε για εναν παικτη με 10 xρονια στο ΝΒΑ , με 9 πόντους μ.ο. (σε έναν αγώνα έβαλε 53 ! ) που κατάντησε να παιζει 5 λεπτα! στο Φαιναλ φορ του '07 επαιξε 7 λεπτά στον ημιτελικο και 15 ολοκληρα δευτερολεπτα στον τελικο!! ο μπάξτερ φυσικα και μνημονευει τον ζελικο αφου ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ δεν καταφερε να βρει τετοιο συμβολαιο. εφτασε να παιζει μεχρι και στον πανιωνιο ( συγνωμη PAP40..) . με τον γιαβτοκας ηξερες τι επαιρνες. ενα φοβερα γυμνασμενο κορμι που δεν ηξερε μπασκετ. αν ο ζελικο νομιζε πως θα τον εκανε ξαφνικα σαμπονις δεν φταιει αυτος...
παμε και στο τελευταιο φιλοι μου πανο και PAP40. ο γιαννακοπουλος δηλωσε πως "κανενας δεν θα παρει περισσοτερα απο τον διαμαντιδη. αυτος ειναι ο αρχηγος μας ". νομιζω οτι εννοουσε οποιονδηποτε ελληνα- ισπανο-αφρικανο-μουσουλμανο-μωαμεθανο (πλακιτσα) που παιζει μπασκετ στον πλανητη Γη. η κωλοτουμπα που εκανε τωρα με Φερναντεθ και Σατο φυσικα δεν εχει σχεση με την αξια τους σαν παικτες.ο διαμαντιδης ειναι καλυτερος τους. η ισπανια και η ιταλια δεν πεφτουν και τοσο μακρυα για να εξηγηται η μεγαλη διαφορα στο οικονομικο. απλα θελει να κανει ρελανς και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ανεβαζει το μπατζετ.
(ΠΟΛΕΜΟς ΣΤΟ BLOG!!!!!!!! ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΙΤΣΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙς ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!) ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ........

giogia είπε...

Δεν είναι ακριβώς κόντρα αυτό που συμβαίνει μεταξύ μας, αλλά τα βλέπουμε και οι δυό μας από διαφορετική οπτική γωνία. Λογικό είναι βέβαια, αλλά ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε. Η περίπτωση Σίσκα είναι πολύ διαφορετική από τον Σπανούλη. Από τον τρόπο που έφυγε από τον ΠΑΟ και στο γεγονός ότι πήγε σε διαφορετικό πρωτάθλημα. Όταν ο Σπανούλης πήγε ΝΒΑ δεν τον είπε κανένας πρόδοτη. Ήξεραν όλοι ότι θα πήγαινε σε κάτι διαφορετικό, να δοκιμάσει την τύχη του. Ο Σίσκα με την σειρά του πήγε σε ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα και σε μία ομάδα που είχε μόνιμη παρουσία σε FINAL-4 και σήκωνε κιόλας τα τρόπαια. Μάντης Κάλχας δεν ήταν, αλλά όλοι ήξεραν πως με την ομάδα που είχε η ΤΣΣΚΑ και με την παρουσία της και τις διακρίσεις της, διεκδικούσε όχι μόνο το FINAL-4 αλλά και τον τίτλο. Το ξέρεις πολύ καλά φαντάζομαι. Μάλιστα όταν έφυγε δεν την έκανε με τις δικαιολογίες περί φιλοδοξίας και εγωισμού και επειδή δεν ήταν το μεγαλύτερο όνομα, ούτε επειδή οι οπαδοί δεν φώναζαν το όνομά του.... Έφυγε γιατί είχε καλύτερη προσφορά και πήγε σε έναν αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό σύλλογο που αν θυμάμαι καλά φέτος έφτασε τα 8 συνεχόμενα FINAL-4. Όσον αφορά το ταβάνι των συμβολαίων, μόνο ο Σπανούλης είχε αυτό το κόλλημα. Όπως ήταν το ρόστερ, θα είχε το πιο ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο μαζί με του Διαμαντίδη. Το ρόστερ άλλαξε και επομένως άλλαξε και ο προγραμματισμός. Αν έφευγε μόνο ο Πέκοβιτς, θα έφερναν ίσως τον Μάριτς με πολύ μικρότερο συμβόλαιο από του Σπανούλη. Το γιατί ο Ρούντι αν ερχόταν, θα έπαιρνε μεγαλύτερο συμβόλαιο, πιστεύω ότι το έχεις κατανοήσει. Ο Διαμαντίδης είναι καλύτερος και από τον Σπανούλη, γιατί δεν διαμαρτύρεσαι που του δίνανε τα ίδια; Η Ισπανία δεν πέφτει μακριά από την Ελλάδα. Έχεις δίκιο. Το ξέρεις όμως πως η Ρεάλ ήθελε τον Σπανούλη και δεν πήγε εκεί λόγω της απόστασης. Υπάρχουν παράγοντες που παίζουν τον ρόλο τους σε μια μεταγραφή και σε ένα συμβόλαιο και αλλάζουν και την αξία του συμβολαίου του παίχτη. Η περίπτωση του Σπανούλη θυμίζει πιο πολύ Λάκοβιτς, αλλά και για τον Λάκοβιτς οι οπαδοί δεν έχουν και τα καλύτερα αισθήματα... Το πρόβλημα των Παναθηναϊκών με τον Σπανούλη έχει να κάνει με τον τρόπο που έφυγε, τον λόγο που έφυγε και τον προορισμό για τον οποίο έφυγε.
Ο τρόπος ήταν περιπετειώδης με τον Σπανούλη να ανακοινώνει ότι θα απαντήσει μετά τις διακοπές του, μετά τον γάμο του φίλου του, μετά την κηδεία της γάτας του.... Ενώ περίμενε μήπως τσιμπίσει και περισσότερα φράγκα (οικονομίκος μου φαίνεται).
Ο λόγος που έφυγε είναι αδιευκρίνιστος. Παράπονα από τον Ομπράντοβιτς (λέει), τώρα που έληξε το συμβόλαιό του τα θυμήθηκε; Η κερκίδα δεν φώναζε το όνομά του (άκρως επαγγελματικό: έμενα γιατί δεν με αποθεώνουν;; εεε;;; αυτό ήταν... φεύγω...). Η οικογένεια δεν του ανανέωσε νωρίτερα δείχνοντάς του ότι δεν τον αγαπάνε (δεν ανανέωσε νωρίτερα ούτε τον Ζέλικο, ούτε τον Μητσάρα. Δεν τους ήθελαν ούτε εκείνους;) Το ταβάνι ήταν ο Διαμαντίδης (άρα δεν έπαιρνε πάνω από 2 εκ. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι πάλι ήταν οικονομικό το θέμα)
Ο προορισμός ήταν σε μία ομάδα που είναι ο αιώνιος αντίπαλος και είναι μόνιμη δεύτερη στο πρωτάθλημα που παίζει. Τα ευρωπαϊκά της είναι κάτι τις λιγότερα, οι εγχώριοι τίτλοι της είναι ομοίως κάτι τις λιγότεροι. Το μόνο καλύτερο που είχε αυτή η ομάδα είναι το συμβόλαιο.
Δεν θέλω ούτε να προκαλέσω κόντρα μεταξύ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, ούτε να μειώσω κανέναν. Είναι άδικο και για τα 2 σωματεία. Και οι 2 ομάδες έχουν την δικιά τους ιστορία και νομίζω ότι αυτές είναι και ο κυριότερος λόγος που μας κάνουν να ασχολούμαστε με το μπάσκετ. Όμως στην περίπτωση Σπανούλη τα πράγματα για μένα είναι ξεκάθαρα. Ο Σπαν την έκανε μόνο για τα λεφτά. Ούτε για τις προσδοκίες, ούτε για τις διακρίσεις ούτε για τίποτα άλλο

Ibo είπε...

Με ιντριγκάρει ιδιαίτερα η ανάλυση του φίλου Drazen. Ξεκινάει με πληροφορίες μέσα από τα αποδυτήρια, οι οποίες μάλιστα επιβεβαιώνονται και από την παρουσία του παίκτη στο παρκέ και καταλήγει με γενικεύσεις πως πάρα πολλοί παίκτες έχουν πρόβλημα με τον Ομπράντοβιτς, ο Σπανούλης είχε πρόβλημα με τους οπαδούς κτλ. Βάζει και λίγο Σίσκα και Λάκα (εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις) και κλείνει σίγουρος πως κάλυψε το θέμα. Επέτρεψε μου να παρατηρήσω τα εξής:
1. Στο παρκέ ο Σπανούλης, στα δύο τελευταία παιχνίδια, σας νίκησε σχεδόν μόνος του. Οι περισσότεροι παίκτες στην Ευρώπη πίνουν κρασί στο όνομα του Ομπράντοβιτς. Σε κάθε περίπτωση, φίλε Drazen, ευτυχώς για εσάς που έμεινε στον Παναθηναϊκό και δεν θα τσακωθεί με τον Κελάτι και τον επόμενο Τσίλντρες που θα φέρετε. Άσε που δεν θα ερχόταν και ο Σπανούλης στην ομάδα.
2. Το χειροκρότημα φυσικά και θα το κάναμε και στον Σερματίνι (μόνο τον Παπανικολάου δεν χειροκροτήσαμε ποτέ, ακόμα και στο τελευταίο του παιχνίδι που σας νίκησε μόνος του). Αυτή είναι η κουλτούρα μας. Αν δεν αρέσει στον Σπανούλη να είναι μέρος του συνόλου στο καλό.
3. Για την πρόταση στον Ρούντι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, εκτός και αν έχεις διασταυρωμένες πληροφορίες που δεν τις ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι. Προς το παρόν δεν έχει έρθει κανείς παίκτης με μεγαλύτερο συμβόλαιο από τον Διαμαντίδη.
4. Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου. Όταν πρόκειται για δουλειά κανείς δεν κάνει χάρη σε κανέναν. Είναι σα να λέμε πως ο εργοδότης μου μού έκανε χάρη που με προσέλαβε. Σκέψου το άλλο όμως. Είσαι σε μία εταιρία. Κάποια στιγμή λες: "Θέλω να δουλέψω στο εξωτερικό, γιατί έχω πρόταση από μια πολυεθνική". Σου λένε: Εντάξει Drazen αγόρι μου, να πας με την ευχή μας και ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε. Πας λοιπόν, αλλά δεν είναι όπως τα περιμένεις τα πράγματα. Το κλίμα της χώρας είναι άθλιο, οι άνθρωποι ψυχροί, η προσπάθεια σου δεν αναγνωρίζεται καθόλου. Άσε που εκεί δεν έχει θάλασσα για να πιεις τον καφέ σου και ντολμαδάκια της μαμάς. Ο προηγούμενος διευθυντής σου όμως, σε παίρνει συχνά τηλέφωνο σε ρωτάει τι κάνεις και σε βοηθάει όπως μπορεί. Αποφασίζεις να γυρίσεις και αμέσως η προηγούμενη εταιρία σού δίνει την θέση που είχες, περισσότερα χρήματα και σημειώνεις σημαντικές επαγγελματικές επιτυχίες. Μετά από δύο χρόνια αποφασίζεις να επαναδιαπραγματευθείς το συμβόλαιο σου. Σου προσφέρουν αύξηση, αλλά εσύ θες περισσότερα και ταυτόχρονα προαγωγή και επειδή δεν στα δίνουν, τους παρατάς και πας στην ανταγωνιστική εταιρία γιατί σου προσφέρει το 1/5 του μισθού σου περισσότερα χρήματα (δλδ 1500 ευρώ σε τρία χρόνια για να μιλάμε σε δικά μας μεγέθη). Με το χέρι στην καρδιά, πως την χαρακτηρίζεις αυτή την συμπεριφορά; Επαγγελματική ή αντιεπαγγελματική
5.Αφήνει τον 8 συνεχόμενες φορές Πρωταθλητή Ελλάδας και 5 φορές Πρωταθλητή Ευρώπης για να πάει σε μια καλή ομάδα, με την οποία αν τα κατακτήσει όλα θα γίνει θεός, αν χάσει (όπως συμβαίνει συνήθως, να σου θυμίσω τον Ράτζα και τον Οικονόμου) το μόνο που θα έχει καταφέρει, είναι να ξεφτιλιστεί και να στιγματιστεί. Ο Σισκάουσκας άφησε τον Παναθηναϊκό για τα λεφτά -χωρίς να ντρέπεται να το παραδεχτεί και να ψάχνει δικαιολογίες- πήγε σε μια πολύ καλή ομάδα και τα πήρε όλα. Την πρώτη φορά που έπαιξε απέναντι στον Παναθηναϊκό (στο Βερολίνο) έχασε... Καλή τύχη λοιπόν στον Βασιλάκη.
Υ.Γ.: O David Carradine, o Bill της ταινίας Kill Bill, αυτοκτόνησε το καλοκαίρι του 2009. Ο δικός μας Kill Bill αυτοκτόνισε μπασκετικά ένα χρόνο αργότερα. Τυχαίο; Δε νομίζω..

Δημοσίευση σχολίου